ja jak za dlugo siedze w samochodzie za kierownica to tez bola mnie plecy ale zaczynam sie wiercic i nie jest zle daje rade pewnie jak dluzej sie jezdzi jest gorzej wiec trzeba robic przystanki
ja farbowałam włosy tylko trochę inny odcień wyszedł czyli można
Ja też farbowałam włosy, pytałam położnej czy można, powiedziała, że można ![]()
przy komputerze pracowałam i nic dziecią nie jest to tez mit
moja mama na mnie na poczatku ciazy krzyczała jak duzo siedzialam przy komputerze… Ale polozna nic nie mowila ze to szkodzi wiec nadal przed nim siedze
Sam komputer nie ma wpływu na dziecko w brzuchu, ale długotrwałe siedzenie w jednej pozycji może być uciążliwe.
Norma jest 6 godzin pracy przy komputerze, tak jest w kodeksie pracy.
ja przy komputerze duzo robiłam i nic sie dziecku nie stało…
ja pracowałam bardzo długo w ciąży, a moja praca była głównie praca przy komputerze i też z moim dzieckiem wszystko ok
jedyne co to unikałam kserokopiarki i nie kserowałam żadnych dokumentów
Kserokopiarek też starałam się unikać, ale nie zawsze się dało. No i nie powinno się nosić na wysokości brzucha telefonu komórkowego.
Mnie kolezanki od zawsze mowily aby nie wyciagac wysoko rak, myc okna wieszac firanki.
dlaczego nei można wyciągać wysoko rąk ?
no właśnie czemu?
z tym wyciąganiem rak to jakaś bzdura ja wieszałam firanki i robiłam wszystko normalnie
ja tez tam wyciagałam rece. okna same sie nie umyja ani nie założą firanki czystej. Mi mówili cały czas jedz jedz bo teraz was jest dwoje to mnie najbardziej wkurzało. Jedynie jak sie wystraszysz to nie łap sie za czesci ciała bo bedzie znamie miało dziecko gdzie sie złapiesz i moja ma właśnie na uchu
nam na szkole rodzenia mówili, że tu nie chodzi o sam fakt wyciągania rąk do góry tylko o to, że mamy nienaturalną pozycję i łatwiej sie zachwiać a w rezlutacie przewrcoić co w przypadku kobiety w ciąży jest niewskazane
Ja słyszałam, że nie powinno się nosić korali na szyi bo dziecko może się urodzić owinięte pępowiną.
a ja tam okien nie myje, trudno wole dmuchac na zimno. A jak będą nie umyte to świat nie zawali mi się na głowe:)![]()
Bałam się farbować włosy w ciąży, choć wiele moich koleżanek farbowało. Lepiej być ostrożnym,nie wiemy czy i w jakim stopniu szkodliwej chemii może przedostać się do organizmu matki i maleństwa.
ja zapytałam lekarza i nie ma problemu z farbowaniem wlosów w ciąży, tylko doktór powiedziała zebym kupiła dobra pożądną farbe a ja i tak zawsze dobrych używałam ![]()