Ja przez 7 miesięcy pracowałam przy komputerze i jest ok
ja też długo pracowałam
ja pracowałam długo i przed komputerem
Jest tego jeszcze więcej
Zwe sloncem nie wolno przesadzac
a ja farbowałąm co miesiąc
ja też nadal pracuję i zamierzam to robić dopóki będę się dobrze czuć bo ciąża to nie choroba
ja cgodziałm a spacery jezdziłąm rowerem
u mnie mam i babcia to sepcjalistki w tym temacie czego one nei wymyslały
tzreba uważać to na pewno, ale wiele rzeczy można robić będąc wciąży, nie trzeba ze wszyskiego rezygnować, no chyb, że lekarz zaleci leżenie
ja też farbowałam i nic złego sie nie stalo
Ja farbuję włosy owszem, jednak farbą nie zawierającą amoniaku (wybrałam taką z najmniejszą możliwą ilością składników chemicznych) i pierwsze farbowanie od pozytywnego testu wykonałam dopiero przekraczając magiczną granicę II trymestru (dla swojego spokoju sumienia). Jeśli chodzi o aktywność umiarkowana jak najbardziej jest wskazana jeśli lekarz nie zaleci inaczej
W końcu kto jak nie my musi być w rozkwicie sił i sprawności podczas porodu ?
Polecam zajęcia na basenie, odciązają stawy, zmniejszają odczucie ciężaru brzuszka a dodatkowo pod okiem wykwalifikowanego instruktora są jednymi z najbezpieczniejszych aktywności w czasie ciąży.
ja tez farbuje wlosy od II trymestru i tylko farba bez amoniaku
Ja całą ciążę byłam aktywna, niestety ten ostatni miesiąc jest najcięższy bo i brzuch coraz większy
Ale nie jest źle ![]()
ja postanowiłam że w czasie ciąży nie bedę ryzykowac i nie farbuje włosów:)
ja włosy farbowałam, ale farbą bez amoniaku, szkodzi, nie szkodzi, ale wdycha się amoniak, a to nie jest zdrowe
ja w ciąży rozjaśniałam włosy
ja też włosy normalnie farbowałam, dzidzia zdrowa
ciąża nie choroba trzeba po prostu MYŚLEĆ
Włosów nie farbuje już od jakiś trzech lat więc w ciąży nie mam z tym problemu… Mam pracę biurową, do której chodziłam do 7 miesiąca ciąży… uważam, że aktywność zawodowa w ciąży jest jak najbardziej wskazana ![]()