dla mnie straszną głupotą jest niezapinanie pasów w ciąży
Ja pasy zapinalam nie było to dla mnie problemem. Pracowałam w sklepie do 5 miesiąca . Włosy miałam za farbowac ale jakoś tak wyszło ze nie za farbowalam
pasy zapinałam przy dłuższych podróżach jak miałam zjechać tylko do miasta (6 km po lokalnych dróżkach) nie zapinałam
Co do sportów wszystko zależy od zaleceń lekarza prowadzącego. Ze względu na stan zdrowia ciężarnej i przebieg ciąży katalog sportów “zabronionych” może być znacznie rozszerzony.
Co do farbowania to spokojnie można koloryzować włosy po I trymestrze. Jedynie trzeba uważać na alergie, bo farby które był OK przed ciążą mogą się okazać uczulające w trakcie jej trwania. No i efekt koloryzacji nie musi być identyczny jak przed ciążą. a dla dziewczyn, które boją się chemii zostaje henna ![]()
Aggi86 grałam z mężem w badmintona w 9 miesiącu ciązy ;d
ja ma duzo lezec, spacery mnie mecza choc bym poszla chetnie
uprawiałam sport do 6 miesiąca później regularny basen
nie wiem kto taka głupotę wymyślił ze kobieta w ciazy nie musi miec zapiętych pasów
Nie wolno przede wszystkim dzwigac
Moim zdaniem wszystko z głową i rozsądkiem
sport i aktywność fizyczna jest bardzo wazna… ja plywalam prawie do konca ciazy
ja bałabym sie ze na basenie złapie jakąs infekcje intymna i zaszkodze dziecku
jedzenie za dwóch to jest głupota, ja jadła tyle co przed ciążą nie potrzebowałam więcej.
alicelecter dla bezpieczeństwa możesz sobie wsadzić tampon
ja się w niczym nie ograniczałam
alicelecter jakbym miala się bać o wszystko co robię i co jem, to leżałabym całe 9 miesięcy w domu przed telewizorem i nie jadla praktycznie niczego na co mialam ochotę ;p
ja w ciązy sie opalałam, byłam nawet nad morzem tylko brzuszek miałam zasłonięty i bardzo dobrze się czułam.
ja sie nie opalałam, a wlosy farbuje farba bez amoniaku
Ja w ciąży się nie opalam bałam się ze źle może wpłynąć to na dziecko
ja też włosy farbowałam i wszystko było ok