Co zrobić, aby dziecko dobrze spało?

jesteśmy nad jeziorkiem, nocujemy w domku letniskowym…i się obawiam jak to będzie…synek się rozgląda…nie łóżeczko a bujaczek…ale las, świeże powietrze

ważne aby dziecko było kąpane o stałych porach i spożywało posiłki. Wtedy nie ma raczej problemu z zasypianiem.

Tak wlasnie robimy. Jak w domku i 20 kąpiel i do snu i do 23 mama pilnuje a my na imprezy możemy iść.

dzieci lubią mieć stały rytm dnia

gdy dziecko jest zdrowe , nic mu nie dolega i nie zmieniamy mu ciągle rytmu dnia to nie powinno mieć większych problemów ze spaniem.

ja kapiel robię codziennie, a w szpitalu powiedzieli mi że co 2 dni się powinno kąpać, ale gdzie w takie upały co 2 dni kapac dziecko

ja zawsze kapalam każdego dnia

a ja właśnie słyszałam że dziecko powinno kąpać się codziennie

ja codziennie kapie moze pare razy sie zdarzylo nie wykapac ale nie wyobrazam sobie kapac np co 2 czy 3 dni przy takiej pogodzie jaka teraz mamy

w takie upały dziecko się bardzo poci, więc kąpiel przynosi mu ulge

Codzienna kąpiel to obowiązek u nas i przyjemność

na wieczór musi być pielęgnacja, mleczko i wtedy synek wie, że już pora spać

My tez lubimy wieczorne kąpiele później jedzonko i synek idzie spać

wiadomo że po kapieli lepiej sie spi, ale my tez wietrzymy pokój żeby troszeczkę innego powietrza wleciało, bo jak jest tak ciepło to nie można zasnąć

mój synek śpi przy otwartym oknie

mój jak po kąpieli uśnie to już ładnie na noc zasypia a kładę go o ósmej

ja chyba bym bala sie zostawiac dziecko space na noc przy otwartym oknie no moze jak bedzie juz starsze to tak ale nie maluszka

lekko uchylone może być…

ja okno zamykam, wcześniej dobrze wywietrzę a później już zamykam bo jak synek idzie spać o 19.30 to na dworze często jeszcze jest głośno i by mi go budzili

My tez okno mamy otwarte