Co zrobić w przypadku ulewania u malucha?

Ja nie miałam problemów z ulewaniem przy córce  

Nam się zdarzyło że dziecko ulalo dosłownie parę razu bo nie było odbite a u kuzynki dziecko chlustalo mlekiem 

Mój syn praktycznie wgl nie ulewa, dlatego przy drugim zaipatrze się w więcej pieluch jak będzie taka potrzeba ;) 

trzeba przetrwać najgorszy okres, później jak już dziecko usiądzie to jest dużo lepiej

Mój drugi syn dość często ulewal i chluskal mlekiem... ale nie od razu po karmieniu tylko często niespodziewanie

U nas zdarzy się jeszcze, że coś tam się uleje, ale jestem zadowolona, bo teraz przy każdym odbiciu idzie jakieś beknięcie lub pierdnięcie, także Małej nie męczy po brzuszku, a przy okazji już się nie ulewa :) 

Wiem, że daje się takie kliny do łóżeczka, żeby właśnie dziecko się nie zachłysnęlo. Ja profilaktycznie na początku dawałam złożony kocyk, żeby troszkę podnieść Małą do góry, a znów znajoma odkładała synka na początku do fotelika, a jak się mu ulało to dopiero przekładała do łóżeczka 

U nas już wcale nie ulewa :) ‚minelo Jakos na pół roku

dobrze że dziecko nie ulewa 

Tak nieststy czasem dzieci potrafią ulewal duzo

Mój pierwszy syn prawie wcale nie ulewal;) za to drugi nadrobił he

a u nas na odwrót pierwsze mega, a drugie wcale 

U nas córka wcale 

u mnei obie córki ulewały;/ starsza wrecz chlustała;( co potem okazało sie ż ema to wpływ alergi;/ ale dochodziły również inne objawy;/ dopiero zmiana mleka przyniosła nam ulge w ulewaniach które może nie ustapiły z dnia na dzień ale były w znacznym stopniu mniejsze

najważniejsze że znalazłaś powód 

Moja bardzo ulewała, czasami miałam wrażenie że więcej ulała niż zjadła. Konsultowałam to z pediatrami i jeden nawet zalecił syrop (jakiś na G) ale nic to nie dało. W 5-6 miesiącu córeczka już mniej ulewała a w 7 to już wcale.

Synek ulewał i nie znalazłam na to złotego środka. Po prostu minęło z wiekiem. Chyba trzeba to przeczekać i uzbroić się w duże dawki cierpliwości i pieluch tetrowych :)

Czasami warto znaleźć przyczynę żeby zmniejszyć ilość ulewań;)

może przy karmieniu za dużo powietrza połykało?

Moja troszkę ulewała, ale przeszło z wiekiem:)

Mój dużo ale tez samo przeszło :)