U nas na szczęście też syn ulewa coraz mniej ale niestety 6 miesiąc, a nadal sie to dzieje :(
Nie jest ok jeśli nadmiernie ulewa ale lekarze zwykle tak podchodzą do tematu ulewania niemowląt bo u syna było to samo tylko że on chlustal mlekiem po jedzeniu i to już była alergia pokarmowa i dostaliśmy mleko zastępczy preparat
U nas jakos nigdy przyczyny nie znaleźli ulewania i po 6 mec stopniowo było już tylko sporadycznie , aktualne nic już nie ulewa
Nie mieliśmy z tym problemu ale znajoma dostała właśnie jakieś specjalne mleko na ulewanie
Moja znajoma też podaje takie mleko dziecku i mówiła, że jest poprawa.
Na rynku jest tyle mleka ze w sumie samemu nie qiadomo jakie dobrac na kolki na ulania czy na alergie;)
Ja w obu przypadkach zanim wybralam mleko to przeszlysmy na mieszanke mlekozastepcza ulania nieco ustapily ale taki super efekt to juz byl wlasnie jak maluchy zaczynaly rozszerzanie diety
Oj tak coraz więcej i więcej wyboru , nawet kozie itp
Tak.. mieliśmy próbkę tego koziego ale nie podszedł smak dzieciom
Ja miałam mleko kozie z hippa smak był w sumie okej.
Oo hmm a to nie pomyslalabym ze dużo będzie się różnic w smaku
Ja dałam synowi kozie mleko i pił ale ostatecznie jest na tym dla alergików.
Femka a jakie kupowałas capri?
Capri ale miałam próbki;)
Skąd próbki ?
Czesto na webinarach online wstawiają formularz do próbek. Można też wygrać u nich opakowanie takiego mleka
O kozim mleku nie słyszałem jeszcze
https://www.capricare-mleko.pl/form/ tutaj darmowe probki mleka Capri. Przychodzą 3 probki mleka 2 czyli od 6 miesiaca
MI ostatnio hipp poszalał i wysłał próbki mleka dla dziecka 6 miesięcy plus ważne do lutego :D ja w tedy jeszcze będę w ciąży także no ... :D jak szybko przyszły tak szybko poszły do śmieci
U nas też próbowaliśmy tego mleka i myślałam, że się przyjmie ale mały szybko odrzucił. Tyle, że on od początku wolał kp i był anty mm i anty butelka :)
Nam wysłali trzy opakowania, tego mleka w ramach testów. Jeśli masz instagram to może spróbuj do nich napisać i może też Wam wyślą :)
gawel.paulina piszesz o mleku capri ? bo ono nam się kompletnie nie sprawdziło bo syn miał biegunki po nim. Ja byłam zapisana na hipp i dałam po prostu, że jestem w ciąży , ale nie wpadłabym na to, że oni mi już jakieś próbki wyslą skoro dziecku w brzuchu jeszcze długo będzie :D