CPR - Canpolowe Pogotowie Ratunkowe CanPolek 🚨

A może jakieś zatrucie? Ciekawe w sumie

Nie zmieniejsza, nie schodzi wcale :smirk::smirk: też jakby myślę bolało bardzo to nie mogłaby chodzić na tej nóżce. No nic bede patrzyła przez week co się wydarzy z tym.

Biedny oby mu przeszło szybko . Najważniejsze żeby teraz pił powoli mu apetyt wróci.

Chyba wychodzimy na prostą. Na kolacje zjadl kleik ryzowy. A przed snem wypil butle (jeszcze jedna na noc pija). I spokojnie zasnal :heart:

1 polubienie

No to super czyli powoli mija :blush:

Kurcze wygląda jak ukąszone, bo nawet dwie takie kropeczki są, jakby punkciki gdzie widać właśnie takie jak ślad po ugryzieniu :thinking:

Kleszcz by nie ugryzł i sam nie odczepił się, musiałby być usunięty, więc kleszcza bym wykluczyła :wink:

A może jakaś osa? Po osie często dość mocno puchnie miejsce, kilka razy mi się zdarzyło miec tę nieprzyjemność… :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: wtedy właśnie było widać taki punkt gdzie kąsnęła i właśnie czerwone, dość mocno spuchnięte miałam.i to długo się mi utrzymywało :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

O no to idzie ku lepszemu. Albo się czymś struł albo jakąś jelitówką

1 polubienie

Niestety wirus żłobkowy gaktycznie Mas dopadl.
Byly wymioty i stan podgorączkowy wvzoraj i rano.
Teraz biegunka.
Dajcie moc :muscle:

Z tym czatem gpt to trzeba uwazac i byc czujnym. Cxesto myli sie nawet w obliczeniach. Pomoc AI jest ok ale trzeba tez samemu to ocenic czy ma sens.

1 polubienie

:heart: przekqzuje dzuo siły dla Was. W szczegolnosci w te upalne dni

Dziękujemy :heart:
Maż z Synkiem czekaja w kolejce na świątecznej wlasnie

Dziewczyny , dzis ja potrzebuje CPR
Mala cos ugryzo . Nie wyglada to dobrze . Ja osobiscie nigdy czegos takiego nie mialam. Podpowiecie?

To jest na lydce

O kurde :frowning: jakby mrówka albo komar bo taki bąbel jest :frowning: kwaśna wodą spróbuj moze? To ma od wczoraj ? A może nad basenem końska mucha , one sa okropne i latają przy wodzie. Też jest cała masa takich malutkich ala os i Też kolo wody latają :grimacing::grimacing::grimacing:

Trochę wygląda na uczulenie po ugryzieniu, mała nie jest marudna ? Najlepiej jest zaznaczyć czymś obrzeże tej czerwonej plamy żeby widzieć czy się nie powiększa

1 polubienie

Niestety to cos innego :frowning:

@asiam1 też mi to wygląda na ukąszenia, może fenistil warto podać, mi pediatra ostatnio polecała doustny dla takich maluszków

Oo tak zrobie ! Dobry pomysl i o tym bym nie pomyslala , jak wstanie z drzemki to obrysuje . Ogolnie mala marudzi na zeby . Duzo sje teraz dzieje , bo i mleko i zęby wiex naprawde ciezko stwierdzic jaka jest przyczyna marudzenia
@MamaSloneczka wedlug dr.google wlasnie moze byc meszka , mrowka albo gzgcos tam . Nie mam zelu zadnego w domu i tu widze swoj blad , bo lepiej miec cos na zapas i lepiej zeby sie zmarnowalo nie uzyte niz nie miec wcale :roll_eyes: posmarowalam jej zelem aloesowym i narazie spi . Kwasna wode tez wyprobuje . Akurat dzisiaj jak temperatura na zewnatrz wynosi 41 stopni :face_with_peeking_eye: jest niedziela handlowa , ale jak bedzie dalej to tak zle wygladac to chyba bede musiala jednak jechac

1 polubienie

Ja mam takie po komarze. Podobne mam gdy ugryzie mnie konska mucha lub meszka ale wtedy bardziej rozlegle. Mozna wedlug mnie smarowac Fenistilem.

No nie wygląda to dobrze. A nie jakaś pszczoła? Bardziej coś takiego bym obstawiała. A swędzi ją? Drapie się tam ?

Mi się bardzo podoba teraz AI, pod innym wątkiem wrzuciłam link do tworzenia książek Boże drogi jakie to jest fajne

@asiam1 ja takie mam po ugryzieniu tej końskiej muchy czy jakoś tak się nazywa oj wredne to i swędzi

Aktualizacja ugryzienia . Duzo sie zmiejszylo zaczerwienienie i teraz wyglada to juz naprawde spokojnje . Dalej nie wiem co to moglo byc , nie wygladalo jakby ją swedzialo czy przeszkadzalo w jakis sposob , a jedynie paskudnie i powaznie wygaldalo . Dzis zaopatrze sie w Fentisil zeby uniknac tego stresu przy napstepnych ukaszeniach

1 polubienie