Części zamienne SmartSense

Branża IT. Ja ma fajną szefową i mogę zacząć o 8 albo o 9 prace. Ale też jak potrzebuję to mogę wyskoczyć i odrobić w innych godzinach. No taka praca to luksus.

@SylwiaMK no u mnie w firmie akceptują takie wnioski. Dotyczą dzieci do ukończenia 4 roku życia. U mnie akurat siedziba firmy jest w innym mieście więc i tak niemamctego problemu. Chodź nie powiem że czasem lubię jechać i mieć kontakt z ludźmi …. Nie chciałabym tylko chodzić 5 dni w tygodniu. Jeden czy dwa razy jest ok :grin:

Ja mam 2 dni z domu i 3 dni w biurze :face_with_hand_over_mouth: takze tez moze byc :heart_eyes: obecnie URLOP macierzyński… nie wiem kto wymyslił ta nazwe… pewnie jakis facet :sweat_smile:

1 polubienie

U mnie zawsze znajdują jakąś wymówkę żeby nie wyrazić zgody na pracę zdalną. Chociaż kusi mnie żeby trochę powalczyć o możliwość pracy zdalnej strasząc stanowiskiem PIP itp Mogłabym jeździć tak 2 razy w tygodniu no ale 4-5 to już za dużo, zwłaszcza że pracuję do 17 i w domu byłabym koło 18. Zostaje niewiele czasu z synkiem :frowning: na szczęście jeszcze mam jeszcze 7 miesięcy macierzyńskiego i zaległy urlop itd

No u nas też weszło od tego roku były w biurze 2 razy w tygodniu ale to dla osób które mieszkania w tym mieście gdzieniegdzie biuro. Ja mieszkam w innym to i tak mam zdalną pracę.

Też się zastanawiam jaki to urlop :face_with_hand_over_mouth::rofl:

@SylwiaMK no ja od kwietnia już będę schodziła z zaległego urlopu :wink: ja tez generalnie mam pracę od 9-17 i jak dziecko moje chodzi spać 20-21 to faktycznie tego czasu jest niewiele. Dlatego myślę zaczynać o 8-16. No zobaczymy jak to się ułoży

To zazdroszczę takiej pracy . Mój szef kiedyś mi też zaproponował pracę zdalna, ja już się ucieszyłam ale tylko na tym się skończyło , że powiedział i się rozmyślał

1 polubienie

Ten urlop jest bardziej męczący niż praca od 8 do 16 :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::smiley:

Nie rozumiem skąd taka niechęć u pracodawcy do pracy zdalnej. U mnie każdy w pracy w biurze robi mniej niż w domu, są dłuższe przerwy, ploteczki itd

To jest właśnie ciekawe. Ale może lubią mieć pracowników na oku? Pewnie są jakieś statystyki które mówią że jednak człowiek w biurze jest bardziej wydajny?sama nie wiem. To też zależy od rodzaju pracy. Nie każda da się wykonywać w domu. Najbardziej mnie dziwi jak każą wracać dopracują w firmach międzynarodowych gdzie zespół się składa z pracowników rozsianych po świcie …. Co z tego że jesteś w biurze jak i tak się łączysz z pozostałymi na wideokonferencję

To właśnie tak jest u mnie, nasz zespół jest w jednym mieście ale praca polega na współpracy z innymi zespołami które są rozsiane po świecie :joy: przez całą pandemię moja pracę można było wykonywać zdalnie, później hybrydowo a teraz chcą żeby ludzie już całkiem wrócili. Statystyki są takie że w domu więcej ludzie robili ale to w Polsce, w innych krajach w domu mniej robili, a że międzynarodowe korpo to trzymają się jednych standardów

Tak haha, czasami wolalabym isc na urlop do pracy :sweat_smile:

No to już mam odpowiedź. Już dużo firm wraca do pracy stacjonarnej …. I tak powiem że trochę to trwało bo mamy 2026 a pandemia wybuchła w 2020

Najgorzej, że nigdy nie ma wolnego :crazy_face:

1 polubienie

Też mi się marzy praca zdalna. U nas w pracy też źle na to patrzą i nie chcą puszczać nawet jak to są jednorazowe sytuacje. Mało tego, jak był covid i był przymus pracy zdalnej to chodziliśmy do pracy jakoś 2-3 razy w tygodniu tak nieoficjalnie, i na zmianę, bo przecież nie mogło być tak żeby ciągle pracować z domu :sweat_smile:

No bo to wszystko zależy od formy pracy i pracodawcy. Po coś ludzie budują nowe biurowce :rofl: i wynajmują wielkie przestrzenie

Nie zawsze jest to pewnie możliwe :slightly_smiling_face:

Dokładnie , a w domu to jednak ma się więcej tego czasu , no ale co zrobić . @Mama.kacperka ale ja pracowałam w biurze i u mnie to było możliwe, wiele razy też cos po pracy robiłam w domu ze swojego komputera, bo nie potrafiłam odmówić więc wszystko się dało , tym bardziej że teraz wszystko robi się w komputerze

Ja często pracowałam po godzinach i robiłam jakieś rzeczy a teraz ja jest maluch i wrócę do pracy to raczej nie będę tego robić bo będę chciała pozostały czas poświęcić maluchowi

@JagodaW Już są części zamienne jak coś

1 polubienie

Ooo, to super wiadomość

1 polubienie

raczej byly chwile bo ostatnio jak ja patrzę to nie ma