moje maleństwo dostaje czkawki niemal codziennie, jednak odczuwam ją na tyle delikatnie że jedyne co to widzę mój skaczący brzuszek, gorzej z kopniakami bo mała to chyba piłkarką po tacie zostanie haha
Sowińska, chodziło bardziej o czkawkę dziecka w brzuszku:) Po porodzie moja córa też często miała. Ba! teraz ma 1,5 roku i też gdy tylko zmarzną jej stópki to czkawka pojawia się od razu:)
moja malenka tez ma bardzo czesto czkkawke, ale dla mnie tp śmieśne uczucie, na pewno nie uciążliwe
Ja na badaniach prenatalnych 2 trymestru miałam tak że lekarka miała problem z badaniem dziecka bo miało czkawkę i się wiercilo jak dla mnie to fajne uczucie bynajmniej ją dobrze czuje bo cały brzuszek aż się rusza
Malutka ma już tydzień i nadal sobie czka czasem naet dwa razy dziennie przeurocze to jest
U mnie jak miał czkawkę to było bardzo śmieszne uczucie a zarazem męczące a zazwyczaj po chwili przechodziło
U mnie 31 tc i chyba Maluch miał czkawkę, takie rytmiczne podskakiwanie w brzuszku, śmieszne uczucie:)
Annaleszk, tak czkawka u dziecka może przypominać takie rytmiczne podskakiwanie w brzuszku
Dzisiaj w nocy moja córeczka miała czkawkę kurcze zasnąć przez to nie mogłam, ale uczucie i tak jest fajne.
U mnie maluszek w brzuszku czkawke mial tylko raz…na USG jak mi zrobilo sie chlodno Sama lekarka powiedziała ze malenstwu tez chlodno i dlatego moze miec czkawke. natomiast u mojej siostry, maluch miał czkawke po ostrych potrawach
Ja się jeszcze nigdy u mnie z tym nie spotkałam a jestem w trzeciej ciąży. Musibto być dziwne doświadczenie
Moja dzidzia tez ma czasem czkawkę, ale jest to zawsze delikatne odczucia, nic nie robiłam, tylko mówiłam do maluszka - brzuszka, żeby wiedziała, że wszystko będzie dobrze
czkawka w brzuchu non stop, czkawka po porodzie non stop juz nawet nei zwracam na to uwagi
Dzieci w brzuszku jak i po porodzie mają czkawke jeśli jest im zimno. W brzuszku czkawke mogą powodowac rowniez produkty ktore spozywamy np. cos ostrego badz slodkiego
Mój lekarz mówi, ze dziecko często ma czkawkę po tym jak napije się dużo wód płodowych, a może to być wtedy kiedy te wody maja dla niego dobry smak np. gdy mama zje coś słodkiego. Ja mimo tego, ze nie jem słodyczy kilka razy w ciągu dnia odczuwam, ze dziecko ma czkawkę, zazwyczaj jakiś czas po posiłku.
Moj synek miał bardzo często czkawki gdy był w brzuszku. W ciągu dnia było to trochę męczące ale wieczorami już nie
Moja córka miała często czkawkę gdy jej się ulała. Wtedy zwykle pomagał smoczek, pierś, łyk cieplej wody, przytulenie, opatuleni kocykiem, a czasem przytrzymanie dłoni przy klatce piersiowej.
Mój synek miał bardzo często czkawkę jak byłam w ciąży później przez pierwsze dwa miesiące też miał po kilka razy dziennie nawet . Teraz ma rzadziej no i jak ma czkawkę to podaje mu mleko albo wodę żeby się napił . A na początku się bałam że się zakrztusi i czekałam aż minie sama
Mojemu też dawalam mleko tzn karmiłam piersią jak miał czkawki czasem jeszcze dostanie to wodę mu daje:)
To ciekawe bo pamietam ze Klara czesto miala czkawke w pierwszych miesiacach zycia, Flora zupelnie nie. Do tej pory chyba raz miala