Czkawka dziecka w ciąży

Mama Hani o widzisz A myślałam że to tylko ja taka perfekcyjna A jak nie ma do pary to szukam skarpetki haha
Co do czkawki mój synek miał w brzuchu i poza brzuchem też miewał często na początku z czasem coraz mniej

Ja tak przed 20 tc myślałam ze dzieci zaczynają kopać , ale teraz wiem ,że to była czkawka . Teraz po 30 tc maja ja bardzo często , w nocy w dzień . W nocy czasem mnie to budzi , albo gorzej mi zasnąć , tym bardziej jak ma dziewczynka która jest bardzo nisko . Ale skoro to nic złego to pozostaje się tylko cieszyć :slight_smile:

Marta no tak masz duet w brzuchu więc i czkawki mogą być częściej bo każda może mieć w innym czasie :slight_smile:

Oj tak zdarza się i tak , ale czasem jest ,że mają łącznie , wtedy to w brzuchu Armagedon :smiley:

Marta mogę tylko sobie wyobrażać jak to może być z jednym to mi skakał brzuch :slight_smile:

Oj tak dwójka daje popalić szczególnie jedna uwielbia kopać mi żebra , ale wiadomo bliźniaczki mają tego miejsca w brzuszku znacznie mniej . A pomyśleć co mama 6 -raczków musiała czuć , to musiało być uczucie :slight_smile:

Marta Ty też jestem w wyższej ciąży niz mama 6 raczkować więc pewnie nie czuła aż tak mocno kopniaków bo dzieciaczki nie były takie duże znowu. Zresztą moge się mylic :slight_smile:
Przy pierwszej ciąży często się nie odróżnia kopniaków od czkawki jak się nie wie czego spodziewać :wink: ale później już jesteśmy w stanie rozróżnić czkawkę od kopniaków

Nawet w pierwszej ciąży da się odróżnić ale trzeba czasu i wiedzy że rytmiczne ruchy to czkawka po prostu:)

Pati każde dziecko może kopać z mnoga ciąża jest o tyle gorzej że kopniaki miga być na raz od wszystkich dzieci i w różnych miejscach. Co prawda siła nie będzie niekiedy taka jak w przypadku jednego czy dwóch dzidziuśiow ale niekoniecznie dużo zależy od siły dzieci nie koniecznie od wielkości

Ja się nauczyłam odróżniać czkawkę od kopniaków mimo pierwszej ciąży. Co prawda mój mały, raczej nie ma często czkawki, raczej rozrabiać woli. Przy 6 dzieci to tylko filmiki nagrywać jak się zaczną na raz bawić i brzuch w każdym miejscu skacze.

Rena ale 6raczkow to raczej bym nie chciała myślę bliźniaki spoko da się ogarnąć ale już więcej niż 2 to jakoś nie widzę na raz tym bardziej że ma się dwie piersi więc jak chcą jeść wszystkie w tym samym czasie to byłby problem bo piersi dwie tylko dlatego też bliźniaki jeszcze siebie wyobrażam bo jedno z jednej drugie z drugiej i zadowolone A większą ilość na raz to Uuuu ciężko to widzę tetaz w Krakowie 6raczki szczerze współczuję bo dużo pracy A jak to wszystko zacznie raczkowac biegać itd brać do buzi różne rzeczy to o mamo człowiek nawet nie jest w stanie ogarnąć takiej gromadki sam

Na pewno mama 6 dzieci będzie miała jakaś opiekę i sama z tym nie zostanie . Ale też sobie nie wyobrażam jak zaczną wszystko chodzić . Aisa myślę że raczej piersiami nie wykarmi dzieciaczków będzie musiała dokarmiać butelka . Ale mimo wszystko jak zaczną wszystkie naraz chciały jeść ciężko.

Ja chyba bym nawet bliźniaków nie chciała ciężko tak można się poświęcić jednemu w 100% oczywiście jakby się trafiło to bym się cieszyła :slight_smile:

Szumisie podarowali 6 misiów z imionami dla dzieciaczków od mamyginekolog też coś dostali super gest :wink:

Moja córeczka często miała czkawkę w ciąży to normalne :slight_smile: