Ja wczoraj się wygłupiałam z niunią i Ją łaskotałam w pachwinkach to dostała takiej czkawki,że hej,ale wypiła pół butelki picia i przeszło.
A ja przez kilka dni cieszyłam się , ze synek nie ma już czkawki i wczoraj wywołałam wilka z lasu, ale tak jak pisałam jemu bardzo pomaga pojenie
maluch jak zmarznie w nóżki to też często dostaje czkawkę, tak było z córeczkom znajomych, więc szybko wtedy zakładali skarpetki ![]()
dzieci tez dostaja czesto czkewke jak sa gilgotane u mojej malej przy takiej zabawie to sie jej zdarza
,mili wiekszosc osob starej daty mowi ze dziecku zimno jak ma czkawke
te czASY JUZ DAWNO MINELY HIHIH
U nas wczoraj byl pierwszy dzien bez czkawki!!!
Barka super hihi:) teraz mi sie przypomnialo ze moja niunia miala czkawke jak dlugo sie smiala:)
ja to zawsze jak mój mały miał czkawkę to dawałam mu popić herbatkę a jak nie chciał pić to go ogrzewałam i kocykiem go przykrywałam i zawsze mu pomagało i pomaga
Mój ostatnio dostał czkawki podczas przebierania. Tak przez ubranko to bardzo nie widac jak ta przeponka bardzo się rusza podczas czkania. Wygląda dosyć strasznie. Ale wbrew pozorom mojemu szkrabowi zaczyna czasem przeszkadzać czkawka
Dzien bez czkawki to dzien stracony:) dalej mala ma czkawke.
ja zawsze myślałam,jak córeczka miała taką czkawkę,że ją to bardzo męczy…ale podobno tak nie jest:)
hehe a mój synuś mimo, że się jeszcze nie urodził to i tak mi dziś czkał w brzusiu ![]()
te brzuszkowe czkawi to śmieszna sprawa. Mój synek w brzuszku dużo czkał i zaraz po urodzeniu też.
no ciekawe czy po urodzeniu też moj malutki bedzie duzo czkał, bo jak narazie to w brzuszku zdarza się to co kilka dni
Nam pediatra powiedziała, że do 3 m-ca czkawka jest spowodowana niedojrzałością przewodu pokarmowego i nie jest powodem do niepokoju
jak na razie to wogóle nie zauważyłam aby córcia miała kiedyś czkawkę, ale pewnie bym spanikowała bo zawsze sądziłam że to tylko męczy dziecko a tu dowiaduję sie coś zupełnie innego
doroslym sie tez zdarza przeciez, no u maluszka to przykre jest, bo sie meczy, oby mojej niuni przeszlo niedlugo bo tez tego nie moge zniesc, za bardzo sie chyba przejmuje
U nas ostatnio pomaga narzucona na buźkę pieluszka
w taki sposób, żeby oczywiście miał też synek dostęp powietrza
ja daje pic albo czekam az przejdzie sama
a czasami czkawka jest z zimna sprawdzam karczek i ewentualnie ubieram dodatkowo