Czkawka u noworodka – jak sobie z nią poradzić

mój jak był mały i miał czkawkę to wiedziałam, że jest niespodzianka w pieluszce:)))

marzenka to z powodu pelnej pieluszki maly mial czkawke?

ja daje mojej malej pic ale tylko wtedy jak jest czkawka bardzo uciazliwa

Marzenka to synka chowałaś na tetrze że wyczuwał chłód i z tego powodu czkał? Ja używam pampersów active baby i nawet gdy córka więcej w niego nasiusia to nie wyczuwa się tak ze jest mokry,no chyba że dopiero co w niego nasikała to krótką chwilke jest mokry.

Mój chyba nawet lubi czkawkę - tak się wtedy uspokaja i jakby slucha, co się z nim dzieje :slight_smile:

inia mojej to juz zaczyna przeszkadzac czkawka, nie dziwie sie, to jest uciazliwe

Mojej córce również czesto preszkada czkawka i się denerwuje.

mojemu synkowi czkawki nie przeszkadzaja.wrecz przeciwnie śmieje się.

mój też ma z tego ubaw, a jak ktoś ma to naśladuje

jak do tej pory to Kordek czka w brzuszku i nie mogę się doczekać kiedy będę mogła mu jakoś pomóc bo teraz strasznie mi go szkoda:(

moja mala czkawke na jak biega na boso albo jak zje i jej sie mocno odbije to wtedy czkawka murowana ale wystarczy cos podajc malej do picia i zaraz mija

u nas też często pojawiały się czkawki w wieku niemowlęcym, stopniowo minęły

zawsze myślałam,ze to wielki problem dla dzieciaczka taka czkawka…ale raczej aż tak nie jest to uciążliwe…długo u nas to nie trwało ale było jednak

moj tez czasem, aczkolwiel niedlugo

mala od czasu do czasu na czkawke jak ja wyciagam z kapieli i zamin owine ja w recznik to sie zrobi jej troche zimno i wtedy ma czkawke

Moja córka gdy była malutka to gdy łykneła nie tak śline lub podczas ulewania cos łykneła to wtedy czkała. Teraz na szczescie już tak nie ma.

moja znajoma jak mała dostawała czkawki to przystawiała ją do piersi i to po kilku minutach pomagało, do tego ważne było, żeby maluchowi nie było zimno…

kolezanka na czkawke małemu podaje glukoze

ja nic nie robie czekam az minie

ja przytulałam synka