ciepła herbatka dla starszaka albo mamusi mleczko na czkawkę jest dobre:)
ja przykrywam główkę i uszka pieluszką tetrową
teraz jak juz wiekszy a ma czkawke co jednak zadko sie zdarza, to podaje wode
jak byla niemowlakiem rzadko sie jej zdarzalo miec czkawke natomiast teraz zdarza sie czescie ale jak napije sie herbatki to jej przechodzi
zauważyliśmy, że jak pielucha jest mokra to często wtedy pojawia się czkawka, zmieniamy pieluchę, dajemy coś do picia i przechodzi
jak dziecko ma czkawkę można na główkę położyć pieluszkę, czkawka szybciej minie
u nas po piciu zawsze przechodzi
jak córka była zaraz po urodzeniu to cyc wystarczył z czasem jednak stracił on swoją moc.
ostatnio naszemu dziecku też wystarcza jak je przytulimy, prawdopodobnie ciepło ciała łagodzi czkawkę
picie zawsze pomaga. nasz synek czesto ma czkawke jak sie głosno smieje. w brzuszku jak był to tez czest czkał, tylko drgania było czuć
mój nie miał czkawki az do dzisiaj.
u nas czesto była czkawka to dawałam cyca teraz to nie pomaga
z czkawki tez sie wyrasta. ponoc dzieci przechodza ja o wielelepiej niz my dorosli ![]()
zauwazyłam że dostal czkawki juz drugi raz jak pić mu się chciało. Napił się i po czkawce.
mnie czkawaka strasznie denerwuje
moja córka czkała jak jej było zimno, zaś moja siostrzenica czka gdy sie śmieje.
moja czasem czkawki dostaje i nie wiem od czego
Mój ma czkawkę jak się śmieje.
kiedys mielismy czesto czkawke, na szczescie teraz jest bardzo sporadycznie
A u nas teraz wystepuje gdy córka sie śmieje. Wtedy nie tak jakoś łapie powietzre i dostaje czkawkę.