Czy dziecko musi umieć obracać się na dwie strony

Mój brat mi mówił że przez to że szkolne dzieci tam chodzą to by się bał z takim maluchem jednak syfu :face_with_hand_over_mouth: muszę zadzwonić tam, sprawdzić u siebie na basenie i jeszcze jest taka szkoła typowo bobasowa w biurowcach to tam.
Mam nadzieję że mi dziecko da wykonać jakiś telefon w najbliższych dniach :joy:

To ja napiszę z innej strony, nie odważyłabym się iść z maluszkiem na basen sama, chodzimy regularnie ale zawsze z mężem, mamy na basenie szatnie rodzinne :grinning: na pierwszy raz mimo wszystko też polecam iść z kimś żeby zobaczyć co i jak :grinning:

2 polubienia

A ile synek miał jak poszliście pierwszy raz ?

Jakoś hmm 4 msc :grinning: jak zaczął stabilnie trzymać główkę

W sumie nie pomyślałam o tym nawet , a faktycznie szkolne dzieci tam chodzą . Ale chyba to będzie na każdym basenie .

@usmiechnietaMama ja jak pójdę to też tylko z mężem . I ja będę od ubierania itd . A on pójdzie na zajęcia .

Ooo , to się już nie mogę doczekać kiedy ja będę mogła iść :heart_eyes: bo ona tak uwielbia wodę

Właśnie chyba na Przymorzu jest basen typowo pod bobasy, muszę wreszcie ogarnąć sie i sprawdzić

Ja właśnie ostatnio szukała daty kiedy synek trzymał główek stabilnie bo chciałam wrzucić info do książki wspomnień :face_with_hand_over_mouth: i właśnie mi wyszło po zdjęciach że ok 4 miesiąca

Wczoraj trochę grzebałam w tym temacie to sporo jest tych basenów u nas . Nawet o niektórych nie miałam pojęcia . I sporo szkółek i zajęć , i aż niewiadomo na co patrzeć .
@MamaMalychStopek no u nas zaraz stuknie 4 miesiące i już trzyma główkę w miarę stabilnie , czasem jej się zdarzy jeszcze , że jak za długo to poleci ale już rzadko .

Ja właśnie nie zapisałam sobie i po zdjęciach szukałam … i jak zaczęłam czytać w necie listy to powinno być i się wydarzyć to właśnie pisali że to k 4 miesiąca więc szukałam po zdjęciach z tamtego okresu

@karolina27034 nie wiem gdzie pisałyśmy ale jestem po bilansie 5-6msc i mój glonojad waży 7,4kg a ma niecałe 6msc :see_no_evil:
Sprawnościowi według bilansu niby wszystko ok ale ja mam wrażenie że się trochę zatrzymała :disappointed:

1 polubienie

Ja liczę że mój trochę zasypuje z wagą :face_with_peeking_eye: jak się mieści w siatce to dobrze ! My idziemy w piątek i jestem ciekawa co nam powie czy nasz 6 kg 2 msc człowiek też się zmieści :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

W sumie nie wiem jak w tych siatkach ale nic nie mówiła że za dużo :joy:

1 polubienie

Ja też nie wiem ile ja tych siatkach , ale moja mało przybierała a dzisiaj byliśmy na kontroli i już ładnie przybrała , a się tak bałam

1 polubienie

Mój bardzo szybko zaczął obracać się na bok ale raz jak miał 2 miesiace się obrócił z brzucha na plecy nawet to uchwyciłam ale było to przez przypadek nie zamierzone… leżał na łóżku i chyba mu sprzyjało do takiego obrotu

My też właśnie byliśmy w tym czasie na basenie , a czemu że tak zapytam nie odważyła byś się na basen sama z maluchem ?

Z własnej wygody :smile: ogarnięcie samej malucha jest wymagające, tym bardziej na basenie, przebranie jego, siebie, potem całe suszenie :face_with_peeking_eye:

Mi samej długo to wychodzi a co dopiero dwie osoby :grimacing::face_with_peeking_eye: