Czy leżaczki, bujaczki to naprawdę takie wielkie zło jak opisują?

My mieliśmy taki zwykły bujaczek z allegro który miał regulacje bujania i różne melodyjki oraz czasomierz ile ma się bujać :) super to był zakup zaczęliśmy używać jak dziecko miało miesiąc i było to bardzo duże ułatwienie szczególnie kiedy szłam się umyć albo zrobić obiad i miałam dozecko przy sobie :) 

Moja córka ma 3,5 miesiąca. W ciągu dnje leży w koszu mojzeszowym. Ja wtedy robię sobie coś w kuchni itp. Oczywiście kładę ja tez na matę. Ostatnio zauważyłam, ze kosz mojżeszowy powoli zaczyna robić się za mały… zreszta ona już chce coś widzieć, a nie tylko leżeć. Bujaczek od babybjorn ponoć jest super, ale jak dla mnie jest strasznie drogi.. 

1. Polecacie bujaczek ? Jak tak to jaki? 
    2. Od jakiego wieku uzywacie? 
    3. Macie potwierdzone info czy to naprawdę jest takie wielkie zło ?

ja polecam 5w1 KK kołyska bujaczek fotelik wszystko w  jednym cena jak na takie funkcjonalne urzadzneie wydaje si enie zbyt wysoka zwłaszcza że możńa znaleść również uzywane w super stanie a starczy od noworodka to okresu 18 kg;) 

Leżaczek Kinderkraft UNIMO

Nie potrzebuję takiego bo fotelik mamy itp wolę jednak jedno konkretne już mam coś upatrzone 

Ja miałam ale tylko dlatego, że dostałam od znajomych.. Sama bym nie kupiła, ale i córka nie koniecznie chciała w nim leżeć. Także wybór należy do Ciebie, myślę, że jak dziecko chwilę będzie korzystało  to nic się nie stanie, ale wszystko w granicach rozsądku i z głową. Ja bym postawiła raczej na matę to na pewno zdrowsze rozwiązanie;)

Dostawke będę kupować z lionelo jednak ma lepsze zdecydowanie opinie niż ta z Kinderkraft chodź napalilam się na nią ale to nic 

My mamy TinyLove 3w1, kupiliśmy go ze względu na to, że można w nim leżeć na płasko. A najbardziej szkodliwa pozycja u dziecka w bujaczku jest ta pochylona jak dziecko przypięte jest pasami i zsuwa się albo na jedną albo na drugą stronę.

Bujaczek często daje mi trochę czasu dla siebie w ciągu dnia bo włączam córce melodyjki i wibracje, a jak się rusza to automatycznie sama się buja.

Dużo osób poleca baby Bjorn  miala któraś z was ? Polecacie czy raczej po prostu płaci się za firmę a z jakością to tak średnio ?

jak dla mnie troche wysoka cena;)  ale to każdy już pod siebie patrzy na co go stać i czy faktycznie si eu niego dana rzecz sprawdzi;)

No właśnie pytanie tylko czy warto zapłacić taka cene czy raczej to jest po prostu cena bo marka i nic poza tym ;) często tak jest z wieloma produktami 

Ja też czasami zastanawiam się czy płaci się za markę czy faktycznie ta jakość jest inna Tym bardziej że często są to gadżety które mają posłużyć nam dosłownie przez moment

Jest to takie wielkie zło sama musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie skoro takie gadżety są tworzone po to aby ułatwiać życie nam rodzicom Myślę że wszystko jest dla ludzi i do używania tylko po prostu z głową ja bujaczek miałam przy synu on za bardzo go nie lubiał samo zamontowanie go w tych pasach już tworzyło wielką tragedię gdyby nie to że dostaliśmy go na prezent chyba sama bym nie zdecydowała się na taki zakup bo byłoby mi szkoda pieniędzy na tak krótki okres czasu natomiast nie wiem nie powiem tego na 100%, kto wie może bym się skusiła natomiast u nas byłby to zakup nietrafiony bo mały nie lubił są dzieci dla których jest to naprawdę rewelacyjny gadżet natomiast należy pamiętać że to ma być tylko nasz pomocnik żeby właśnie wsadzić dziecko gdzieś tam na pół godziny gdy my w tym czasie chcemy wykonać jakieś obowiązki domowe a nie zastępca który za nas zajmie się cały dzień dzieckiem bo wtedy już może być to zło

Aniss ten Leżaczek Kinderkraft UNIMO fajny :d nawet nie wiedziałam ze taki jest, a używane na olx to za grosze normalnie można kupic :)

bujaczek tak ale jak dziecko juz trzyma głowe i na pewno nie wczesniej niż po 3 miesiacach bo to jednak nie jest najlepsza pozycja dla malucha. Jasne na chwile nie zaszkodzi ale dłuższe przebywanie na pewno nie jest zalecane ;)

Fajnej jest znaleźć coś na olx bo można trochę kasy jednak zaoszczędzić a kupować w sklepie to nawet jak człowiek później sprzeda go jest jednak stratny niestety 

Bujaczku nie są wcale szkodliwe ani takie złe. Dlatego że ułatwiają troszkę opiekę nad maluszkiem. Nie chodzi o to by dziecko bujalo się w nim non stop. Po prostu jeśli na chwilę wkładasz malucha żeby ogarnąć obiad a on zmienia pozycję widzi wszystko i się buja to nic złego. 

Paula no pewnie jak się używa z głową, to nic nie jest szkodliwe, najgorzej jak się po prostu używa tego non stop i dziecko np śpi w takiej pozycji przez kilka h to nie jest to jednak dobre. 

Ja zawsze powtarzam ze wszystko z głową i umiarem jest dla ludzi w końcu z jakiegoś powodu i w jakimś celu jest to produkowane 

Dokladnie tak jak coś jest robione dla dzieci i dopuszczone do obiegu to z głową i pod kontrolą rodzica można używać :) wszystko jest dla ludzi 

Dlatego ja uważam że wszystko z rozsądkiem tak samo z chodzikami kiedyś były tylko takie do nauki chodzenia a od jakiegoś czasu tylko pchacze .

Wszytko z umiarem. Jeśli dziecko rozwija się prawidłowo to można czasami korzystać ale wiadomo że codzienne, całodniowe korzystanie nie będzie sprzyjało rozwojowi maluszka więc lepiej sięgnąć po matę edukacyjną niż Bujaczek . Ale każda mama chyba wie że czasami takie rzeczy ratują życie. Kiedy już nie ma sposobu a trzeba no ugotować obiad . Ja w ten sposób korzystałam . Corka do bujaczka jak już nie chciała być na podłodze i ze mną w kuchni 

oleksandra powiem ci szczezrze ze teraz jak mała na bujaku nie siedzi a na fotelik no że tam powiem za sprytna jest i musze poczekać az podrośnie to w tej kołysce na zabawki;) super po nie siega i jest pojemna;D  wiec zastosowanie przeogromne;)

co do uzywanych fakt czasami mozńa wyszukać coś fajnegow  dobrej cenie;) juznie raz dziewczyny chwaliły sie swoimi perełkami;)