Czy misie szumisie są warte zakupu?

@2009
Ja mialam wydre z FP , jest fajna bo ma wszytskie funkcje i szumi i bicie serca i oddycha i muzyka i mozliwosc sciszenia . Mialam tez krolika z szumisie tez szumi
Obie zabawki z funkcja wygaszonej lampki

2 polubienia

Moja mała też mi ostatnio zaczęła ulewać co ci pediatra na to powiedziała?

1 polubienie

Ok dziękuję :blush::blush::blush: nie widziałam że już jest odpowiedź to mnie trochę uspokoiłas :wink: ja w poniedziałek też idę na pierwszą wizyt i dodatkowo podpytam jak to jest :blush:

1 polubienie

Człowiek się zawsze martwi przy yakim maluszku , tym bardziej że dziecko nam nie powie co mu jest . U nas doszły kolki tu ulewa ale na szczęście u nas to tylko troszeczkę ulewa teraz wcześniej zdarzało się więcej że pieluszki muślinowe co chwila były wymieniane .

2 polubienia

U nas ulewanie dosyć się normuje , ale też właśnie kolki się pojawiają póki co radzi sobie z nimi lepiej jak przy pierwszym dziecku nie wspominam tego najlepiej

Ja przy pierwszym dziecku, które ulewalo i zwracało dobry rok, mieliśmy refluks, stosowałam zagęstnik Bebilon, podawałam na łyżeczce przed karmieniem piersią. Tak zaleciła doktor.

Ojoj aż rok ulewało dziecko :disappointed_relieved: masakra :flushed: u nas na szczęście to ulewanie to tak niewiele od czasu do czasu za to kolki ma ,mam nadzieję że szybko miną.
@Nadzianii a jak przesypia w nocy twoja dzidzia?

Dosyć dobrze , budzi się co 3 h
, w dzień za to mało śpi jest bardzo czuła jakieś dźwięki usłyszy to zaraz się budzi .

To trzymam kciuki, żeby z czasem sen trochę się unormował

Napewno potrzeb aczasu

U nas to samo chociaż ostatnie dni nocki przesypia do 6 .00 jak o 22 zje tak do tej śpi aż się dziwię ale fakt w dzień krociutkie drzemki ma :roll_eyes:

A przypomnij mi ile twój maluch ma ? Możliwe że pytałam ale tyle mam tu jesze że nie pamiętam . Moja ma miesiąc 29 . :blush:

Odruch moro jeszcze ma skoro jest taka malutka :wink: moja też tak miała że w nocy było super potrafiła w pewnym momencie przespać nockę od 22, ale w dzień drzemki tylko kontaktowe lub turbo. Teraz jej się odmieniło w dzień jako tako śpi, uśpić ja tylko można w łóżeczku głaszcząc chwilę i z karuzela, ale nocki to dramat. W nocy pobudka i tak do 2 h bujania się z nią :face_with_spiral_eyes:

A jak długo mają takie odruchy moro ? Właśnie zauważyłam że wczoraj miala ich dosyć sporo w ciągu dnia

Odruch moro powinien zanikać w okolicach 4 miesiąca mniej więcej :blush:

1 polubienie

Ostatnio widzialam znowu super rolki u Bliskiej Mamy na temat ulewania . Mowila ze nawet ulewanie jakby sfermentowanym mlekiem jest calkowicie normalne . Oczywiscie jesli cos nas niepokoi to nalezy zasiegnac opinii pediatry , lepiej zapytac 5 razy za duzo niz 1 za malo .
U mnie tez zaczely sie turbo drzemki lub wlasnie kontaktowe w chuscie , mala ma niedlugo 4 miesiace . W nocy spi dosc ladnie . Chociaz czasem by mi sie tak marzylo ,zeby pospala w ciagu dnia chwilke dluzej zebym mogla na spokojnie ogarnac inne rzeczy , ale jest jak jest :sweat_smile:

1 polubienie

gdzie tą bliską mamę obserwować, na insta?

Ja mam akurat na fb , swietna babeczka , mozna i sie posmiac i nauczyc czegos wartosciowego . Ostatnio na kazde pytanie znajduje odpowiedz albo u niej albo tutaj na forum

2 polubienia

powinien
aczkolwiek z tego co my mieliśmy styczność i nam tłumaczyli czasami mozemy powodować nasilenie lub brak zanikania poprzez zly sposob podnoszenia odkładania czy tez bodzcow ma za duzo

Aaa rozumiem :blush: no jasne, że racja nie ma sztywnych ram na to wszystko to oczywiste :blush: ale dobrze wiedzieć, że samemu można też wpływać na to, że jednak u naszego malucha utrzyma się dłużej ten odruch :blush:
Ja się tak wypowiedziałam, bo tak czytałam i u nas akurat się to sprawdziło, że w tym czasie zanikał :blush:

@asiam1 też czasem oglądam rolki od tej kobietki, bardzo fajnie to wszystko przedstawia :star_struck:
A propos turbo drzemek w dzień, pocieszam u nas też tak jest :sweat_smile: -nie jesteś sama! :heart:

1 polubienie