@2009
Ja mialam wydre z FP , jest fajna bo ma wszytskie funkcje i szumi i bicie serca i oddycha i muzyka i mozliwosc sciszenia . Mialam tez krolika z szumisie tez szumi
Obie zabawki z funkcja wygaszonej lampki
Moja mała też mi ostatnio zaczęła ulewać co ci pediatra na to powiedziała?
Ok dziękuję ![]()
![]()
nie widziałam że już jest odpowiedź to mnie trochę uspokoiłas
ja w poniedziałek też idę na pierwszą wizyt i dodatkowo podpytam jak to jest ![]()
Człowiek się zawsze martwi przy yakim maluszku , tym bardziej że dziecko nam nie powie co mu jest . U nas doszły kolki tu ulewa ale na szczęście u nas to tylko troszeczkę ulewa teraz wcześniej zdarzało się więcej że pieluszki muślinowe co chwila były wymieniane .
U nas ulewanie dosyć się normuje , ale też właśnie kolki się pojawiają póki co radzi sobie z nimi lepiej jak przy pierwszym dziecku nie wspominam tego najlepiej
Ja przy pierwszym dziecku, które ulewalo i zwracało dobry rok, mieliśmy refluks, stosowałam zagęstnik Bebilon, podawałam na łyżeczce przed karmieniem piersią. Tak zaleciła doktor.
Ojoj aż rok ulewało dziecko
masakra
u nas na szczęście to ulewanie to tak niewiele od czasu do czasu za to kolki ma ,mam nadzieję że szybko miną.
@Nadzianii a jak przesypia w nocy twoja dzidzia?
Dosyć dobrze , budzi się co 3 h
, w dzień za to mało śpi jest bardzo czuła jakieś dźwięki usłyszy to zaraz się budzi .
To trzymam kciuki, żeby z czasem sen trochę się unormował
Napewno potrzeb aczasu
U nas to samo chociaż ostatnie dni nocki przesypia do 6 .00 jak o 22 zje tak do tej śpi aż się dziwię ale fakt w dzień krociutkie drzemki ma ![]()
A przypomnij mi ile twój maluch ma ? Możliwe że pytałam ale tyle mam tu jesze że nie pamiętam . Moja ma miesiąc 29 . ![]()
Odruch moro jeszcze ma skoro jest taka malutka
moja też tak miała że w nocy było super potrafiła w pewnym momencie przespać nockę od 22, ale w dzień drzemki tylko kontaktowe lub turbo. Teraz jej się odmieniło w dzień jako tako śpi, uśpić ja tylko można w łóżeczku głaszcząc chwilę i z karuzela, ale nocki to dramat. W nocy pobudka i tak do 2 h bujania się z nią ![]()
A jak długo mają takie odruchy moro ? Właśnie zauważyłam że wczoraj miala ich dosyć sporo w ciągu dnia
Odruch moro powinien zanikać w okolicach 4 miesiąca mniej więcej ![]()
Ostatnio widzialam znowu super rolki u Bliskiej Mamy na temat ulewania . Mowila ze nawet ulewanie jakby sfermentowanym mlekiem jest calkowicie normalne . Oczywiscie jesli cos nas niepokoi to nalezy zasiegnac opinii pediatry , lepiej zapytac 5 razy za duzo niz 1 za malo .
U mnie tez zaczely sie turbo drzemki lub wlasnie kontaktowe w chuscie , mala ma niedlugo 4 miesiace . W nocy spi dosc ladnie . Chociaz czasem by mi sie tak marzylo ,zeby pospala w ciagu dnia chwilke dluzej zebym mogla na spokojnie ogarnac inne rzeczy , ale jest jak jest ![]()
gdzie tą bliską mamę obserwować, na insta?
Ja mam akurat na fb , swietna babeczka , mozna i sie posmiac i nauczyc czegos wartosciowego . Ostatnio na kazde pytanie znajduje odpowiedz albo u niej albo tutaj na forum
powinien
aczkolwiek z tego co my mieliśmy styczność i nam tłumaczyli czasami mozemy powodować nasilenie lub brak zanikania poprzez zly sposob podnoszenia odkładania czy tez bodzcow ma za duzo
Aaa rozumiem
no jasne, że racja nie ma sztywnych ram na to wszystko to oczywiste
ale dobrze wiedzieć, że samemu można też wpływać na to, że jednak u naszego malucha utrzyma się dłużej ten odruch ![]()
Ja się tak wypowiedziałam, bo tak czytałam i u nas akurat się to sprawdziło, że w tym czasie zanikał ![]()
@asiam1 też czasem oglądam rolki od tej kobietki, bardzo fajnie to wszystko przedstawia ![]()
A propos turbo drzemek w dzień, pocieszam u nas też tak jest
-nie jesteś sama! ![]()