Mój jutro będzie mieć 3 miesiące ![]()
Spokojnie ja też zdaża mi się pytać kilka razy o coś kogoś bo nie pamiętam czy napewno się o to tej mamusi pytałam ![]()
czesto są też nowe osoby i noe zawsze można się połapać,.
Mam do Was pytanko około wątkowe
Czy miałyście doczynienia z takim gadżetem jak ręką klepiąca maluszka ?
Moja mama chciała coś kupić bliźniakom, bo starszej na urodzenie kupiła szumiąca wyderkę z Fischer price. Teraz ciągle mi o tym mówi a ja mam takie hmmm dziwne to dla mnie?
U nas się nie sprawdził.Kupiliśmy ale córka się przy nim nie uspokajała
Widziałam to w internecie mi często to się wyswietla w filmikach i sama ciekawa byłam tej łapki klepiącej malucha
może nie zawsze się sprawdza ale czasami napewno uspokoi malucha.
Ja tez jestem jej ciekawa ! Moja mama mi ciagle to podsyla ![]()
@Mamaprzygod produkty na ali i allegro nie zawsze to to samo . Trzeba sprawdzic wtedy kraj wysylki. Aliexpres kradnie zdjecia z innych stron , wiec na fotce ladne piekne a jak przyjdzie to zenada
Ja jestem na tak! Jakby mi ktoś takie sprezentował to spoko!
Czytałam, że ten gadżet ma imitować bijące serce matki, które nasz dzieciaczek czuł jak był w brzuchu
tylko może bym szukała jakiegoś polskiego producenta ![]()
My dostaliśmy szumisia Moonie który ma różowe szumy podobno lepsze od białego szumu. Generalnie ma kilka szumów, kołysanki, można nagrać coś swojego, ma lampkę. Jeden z szumów jest bardzo podobny do dźwięków z brzuszka bo jak byłam w ciąży mąż czasem przykładał ucho do brzucha i mówił że słychać jakby przelewanie wody. I jak włączyliśmy jeden z szumów z biciem serca to powiedział że to bardzo podobny dźwięk do tego który słyszał wtedy w ciąży ![]()
Oj tak to prawda zdjęcia czesto nie odzwierciedlają tego co jest w rzeczywistości. Czasem aż chce się to odrazu do kosza wywalić
Jest jeden sklep Klepisie, tam taka rączka teraz na BF kosztuje 150zl a te na allegro za 60zl to śmierdzą mi aliexpress … dostawa niby 2 dni ale ktoś może mieć kupione z chin i sprzedawać
nie ma żadnych informacji na aukcjach od producenta
Ja nie mam tego gadżetu ale oczywiście rzuciło mi się w oczy i sama się zastanawiałam czy faktycznie jest to pomocne w uspokojeniu malucha.
nie mam też wśród znajomych kogoś kto by to miał a szkoda. Ogólnie jest na rynku polska firma która ma tego typu zabawki, ale chyba też jest to chińszczyzna…
Mają w różnych formach te przytulanki.
Mają promocje z okazji Black Friday, dodatkowo do zamówienia powyżej 250 zł dodaj zestaw do raczkowania gratis.
@Kikip @Mamaprzygod a zerknęłam z ciekawości na te polskie klepisie i w opisie faktycznie jest że pochodzi z Chin, aleeeee na plus to że ma te certyfikaty i spełnia normę bezpieczeństwa dla bobo :
Ale droga inwestycja!
można zawsze sprobowac napisać do sprzedawcy na allegro i podpytać skad jest produkt i czy ma te normy, ciekawe ![]()
Przepatrzylam chyba wszystkie aukcje na allegro i wszędzie jest opis “bez marki”, certyfikat ewentualnie jakis jeden CE. https://allegro.pl/oferta/uspokajajaca-dlon-dla-niemowlat-nasladowanie-dotyku-rodzica-uzycie-w-wozku-17601742584
@Wesola95 na tej stronie taka mała rączka 150, to już prędzej o to chodziło
Ale w tej cenie wolałabym superowego szumisia, tylko że mama chce kupić coś każdemu z bliźniaków i wczoraj mnie uświadomiła że dwa grające “szumisie” nie mają sensu ![]()
Tak, tak, wzięłam jpierwzego lepszego z tej strony, żeby sprawdzić czy legitne ![]()
A na szumisie jest promo 20%
ale to już sama musisz zdecydować czy potrzebna wam są dwa szumisie, czy może dwie klepaczki
albo zaryzykować z allegro
@Patrycjaw25 jak Twoj maluszek ? Prześledziłam Twoje wpisy teraz ![]()
![]()
![]()
Ahhhh i tez wracając do postu polecę Wam tego szumisia, ![]()
Ma regulacje głośnośc, nie ma światełek i piękne melodyjki które sama dla sb nieraz mam włączone bo mnie wyciszają ![]()
Dla starszej mam szarego , sprzed 2 lat ![]()
Oklepywacze też widziałam ale to u skośnookich w postaci ryby i ogonkiem dziecinkę oklepywalo ![]()
![]()
![]()
O matko jedyna w ksztalcie ryby to sama bym chciala , czaicie takiego szczupaka co by ogonkiem klepal , no ja to widze i potrzebuje tego
ale pewnie to nie taka ryba ![]()
Hmmmm , a może @CanpolBabies_Redakcja stworzy nam takie cudo okelpujace i będzie można testować w przyszłym roku ![]()
![]()
![]()
? Na pewno miałoby branie , przynajmniej tu w naszej forumowej społeczności ![]()
![]()
Taka masz na myśli?
to jest zabawka ryba dla kota, Ale ludzie znaleźli patent żeby ją przywiązać do dziecka i działa tak jak te klepisie ![]()
![]()
Ej @Mamaprzygod moze to jest rozwiązanie!! I jakie tanie :
![]()
![]()
![]()
Ooo no takie albo sa też takie z szerokim paskiem na rzep żeby dziecko owiązać ![]()
Hihi już widzę to w koszykach u Was mamuśki ![]()
![]()
![]()
Ja te rybę kiedyś dla kota zamawiałam xd ale nie chciał się bawic