Czy misie szumisie są warte zakupu?

My stosujemy mleko hipp takie dostawał w szpitalu i takie kontynuowaliśmy tylko że w szpitalu dostawał te gotowe w buteleczkach a my kupujemy to w proszku i po nim zauważyłam że robi takie bobki jak bobki zająca. Rozmawiałam z położną czy to normalne , że takie gęste kupki czy może jakieś zaparcia się robią to powiedziała że jeśli codziennie się wypróżnia to jest ok. I sama nie wiem czy on się przypadkiem nie napina i tak płacze bo mu ciężko taką kupkę wydalić.

1 polubienie

A jaką witaminę do stosujecie bo czasami witaminy na olejach powodują bóle brzuszka i probiotyki poddajecie profilaktycznie czy są jakieś wskazania ?

Oj my też mieliśmy HiPP w szpitalu i takie kupiliśmy do domu po tygodniu pierwszym zmieniliśmy na Bebilon bo mała coraz gorzej się czuła i jak właśnie przy zmienię pieluchy rzygnela mlekiem a było już 2 godziny po to uznałam że zmieniamy. Też właśnie był problem z kupa. Szczerze jak tak czytałam o tych kupach niemowlaka to często było że zwarta lub bardzo płynna nie jest w całe okej nawet jak robi je codziennie, do tego piszesz że go boli brzuszek więc ewidentnie ma problem z wypróżnianiem się więc coś mu nie służy. Ja bym się skonsultowała z pediatra dobrym na twoim miejscu bo ewidentnie potrzebna jest jakaś zmiana.

HiPP mimo że bio i taki zalecany ma olej palmowy w składzie. Czytałam szukając przyczyny tych ulewan i boli brzuszka mojej córki że dużo dzieci właśnie go średnio rzeź to toleruję

Mój synek nie zawracał uwagi na misia szumisia, za to wydra z fisher price zdziałała cuda, ale to wszystko zależy od dziecka, drugi synek miał w nosie jedno i drugie :see_no_evil::joy:

Ja zrezygnowałam z misia Szumisia. Zakupiłam z SHEIN tzw „biały szum” różne dźwięki można dostosować głośność i najważniejsze nie kosztuje dużo więc idealnie na spróbowanie

Witaj, mamy szumisia królisia nam pomaga ma kilka dźwięków do wyboru, można zmienić poziom głośności, posiada też lampkę czerwoną i białą pomocną w nocy :blush: także ja ze swojej strony polecam

1 polubienie

Mamy koalę z FP i do snu Maly juz sam sobie włącza. Ustwioną mamy imitacje bicia serca. U Nas juz prawie 2 lata jest i nadal w uzytku.

1 polubienie

ja dzisiaj odkryłam aspirator do nosa z kołysankami i szumami hehe… szok!

1 polubienie

Też go widziałam ostatnio :laughing:

zobaczymy jak będzie się sprawował, czy faktycznie uspokoi przy akcji odciągania.

Daj znać koniecznie!

Stosuję witamine D +DHA tak nam polecali w szpitalu i oczywiście probiotyk bo rodziłam cc i zalecają stosowanie probiotyku to stosujemy dicoflor.

Moja córka właśnie go nie tolerowała ale u niej okazało się że ma skazę białkową najstarsza również ją miała. Możliwe że synek również ją może mieć, mam nadzieję że nie . Ale muszę porozmawiać z naszym pediatrą co ona sądzi o tych objawach może nam coś poleci . Okres noworodkowy jest dla mnie zazwyczaj najbardziej stresujący bo żadnych leków podawać za bardzo nie można i trzeba ogólnie uważać co się dziecku podaje .
Ja najstarszej również w późniejszym okresie podawałam bebilon kiedy przeszła jej skaza białkowa ponieważ ta marka najbardziej do mnie przemawia . Teraz zdecydowaliśmy się na hippa ze wzgledu żeby dziecku nie mieszać i podawać już to co mu podawali w szpitalu ale ogólnie wydaje mi się że bebilon to jest lepszym mlekiem .

O kurcze tego jeszcze nie widziałam :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

Jesli juz to pewnie zdecyduje sie wlasnie na ta wyderke

1 polubienie

Wiadomo w 100 % wszytkim sie nie sprwdzi ale widze ze wiekszosc poleca

Oooo dobrze ze o tym piszesz

Mnie położna mówiła żeby profilaktycznie nie podawać probiotyki bo można nim wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Sprawdź czy witamina nie jest na bazie oleju bo to może też powodować problemy z brUszkaiem. Mój mały też był na HiPP w szpitalu. Ale nie wiesz czy to od mleka czy nie więc nie wiadomo czy zmieniać na inne. Brzuszek do innego mleka tez przyzwyczaja się po ok 3 tygodniach więc to dużo czasu.

A widzisz z priobiotykiem to zależy bo mi pediatra też zaleciła priobiotyk po CC ale taki co ma dużo szczepów z tym że do 4/5 miesiąca tylko, powiedziała że nie można w nieskończoność dawać bo potem właśnie jelita źle pracują, wskazała że najpierw nasycilismy brzuszek bakteriami i musimy dać im działać i juz bez wspomagania

1 polubienie

Ja rodziłam naturalnie więc może w przypadku CC są inne zalecenia ale o tym też słyszałam że Max 4-5 miesięcy później nie ma sensu

1 polubienie