Kiedy u waszych dzieci zmienił się kolor oczu na docelowy? Jak wiemy dzieci mają niebieski kolor oczu i różnie się zmieniają, u jednych po miesiącu u innych po dwóch miesiącach a jak to było u was? Bo jestem ciekawa ciągle jakie nasz córka będzie mieć bo ja mam niebieskie a mąż brązowe
Mój synuś urodził się z ciemnymi oczami które zmieniły się w brąz więc oczy ma po tatusiu. Taki konkretny brąz zaczął się robić około roczku ale od początku miał ciemne oczy więc nie jest regułą że dzieci rodzą się zawsze z niebieskimi oczami. Moja córcia owszem miała niebieskie i takie już jej zostały.
Moja chrześnica natomiast urodziła się z szarymi, a po około 3 miesiącach zaczęły jej się zmieniać i ma brązowe (po tatusiu).
Ja tez tak czekalam, dopytywalam, myslalam, ze corka bedzie miala brazowe oczy (mama braz, tata niebieskie)… a tu jakos nastapilo takie bardzo plynne przejscie i z niemal granatowych corka ma teraz oczy szaroniebieskie a ja nie wiem kiedy to sie stalo. Ma teraz 17 mcy
Ja jestem ciekawa czy synkowi zostaną niebieskie jak ma teraz (6 miesiecy), czy jednak jeszcze się zmienią (ja mam piwne, maz zielone wiec liczylam ze bedzie mial piekne zielone oczęta) Ale jak narazie poszedl w dziadkó
Ja dokładnie nie pamiętam kiedy córci zmienił się kolor oczu, nie zwracałam na to szczególnej uwagi.
Moja córcia urodziła się z bardzo ciemnymi oczkami, około 6 miesiąca zmieniły jej się w brąz, a teraz (10 mieisiąc) zaczynają przechodzić w zieleń. Z tego co czytałam to od pierwszego roku życia dziecka kolor oczu może się zmieniać pod ten właściwy. Potrwać to może do około trzeciego roku, wtedy oczka już mogą osiągnąć ten ostateczny kolor.
Także musisz się uzbroić w cierpliwość do trzecich urodzin córki:)
Nie wiedziałam, że zmiana koloru może aż tyle trwać, Zobaczymy jak to będzie u nas
Mój maluch pomimo iz skonczył 7 miesiecy nadal ma oczka niebieskie. Mam jeszcze jednak nadzieje, że przejdzie w zieleń
U córki zmieniły się bardzo szybko na kolor szary natomiast syn miał od początku ciemne i zostały bardzo ciemno brązowe.
U nas po 1,5 miesiąca, pod światło, zobaczyłam pierwsze brązowe plamki. Teraz ma 7 miesięcy i nie są jeszcze w pełni brązowe. Wciąż widać trochę niebieskiego
Mój synek urodził sie z ciemnymi oczami ma teraz 3,5 roku i nadal ma brązowe juz mu takie zostały i ma oczka po mnie A Corka ma bardzo dziwny kolor niby sa ciemne ale jaśniejsze od moich tak jakby szare czy ciemne zielone w do innego światla wydają sie brązowe ma teraz 6,5 miesiąca i narazie nic sie nie zmieniaja.Mąż ma niebieskie cos jakby zielone to moze będzie miala po mezu i sie jeszcze zmienia.
Ja mam znajoma co jej Corka miala niebieskie a okolo roczku zmieniły się na ciemne zielone.
mój maluch urodził sie z czarnymi oczkami później po miesiącu czy dwóch zrobiły się niebieskie aktualnie są niebiesko zielone i myślę że takie zostana ostatecznie kolor oczu nie powinien sie zmieniać po 3 roku życia więc do 3 roku życia maluchowi może się zmienić kolor.
Ja ma zielone maz brazowe a synek do roczku mial niebieskie jasne a na roczek i chyba 5dni zmienily sie na zielone i takie sa do teraz a synek ma 4latka czyli kolor ma po mamusi;-) i większość ma po mamusi;)
Mój chrześniak urodził się z brązowymi oczkami i kruczo czarnymi włoskami. A potem oczka zostały niebieski a włosy zmieniły się na jasny blond
Córa od początku miała niebieskie i tak jej zostały, ale oboje z mężem też takie mamy
Jak to wszystko potrafi sie samo zmieniac;-) moj.syenk urodził sie tez z ciemnymi włoskimi a teraz jest blondynek;-)
Dlatego nie ma co sie sugerować tym z jakimi oczami die urodzi czy włosami.Nie wiedziałam ze z ciemnym oczu moga zrobić sie niebieskie.Córka teraz ma ciemne ale do światła widać takie jakby szare wiec myślę ze mogą byc niebieskie po mezu bo synek ma moje
Agusia albo bedzie miala.zielone albo zostana brązowe, czasem dzieci maja tez oczy po dziadkach a nie koniecznie po rodzicach;-)
U nas córka miała ciemne bardzo po urodzeniu ale ok roczku miała już piwne , syn podobnie ma ciemne ale jeszcze mu się nie zmienily jak narazie ( ma 7 mcy )
zdania sa podzielone jeśli chodzi o to do kiedy zmienić się może kolor większość twierdzi że do 3 roku życia ale cześć że do 5 roku więc różnie może być.
agusia kolorek może się zmienić jeszcze mój synek urodził się z czarnymi oczami i włosami później zrobiły mu się takie brązowe jasne włosy a oczy miał takie niebieskie w kolorze wzburzonego morza a później już zaczęły być niebiesko zielone po mnie i z obwodka brązowa ja mam takie oczka i synek teraz też ma takie ale jeszcze w teorii może się zmienić więc nie stawiam na to że zostaną dopóki nie osiągnie przynajmniej 3 lat. włoski w tej chwili ma koloru ciemny blond to zdecydowanie nie mój kolor ale ja kiedyś jako dziecko też takie miałam a później zrobiły się takie brązowe więc całkiem możliwe że u synka będzie tak samo że z wiekiem zrobią się inne.