Czy u Waszych dzieci zmienił się kolor oczu?

Aiiss to napewno bo córka ma oczy brązowe ake powoli juz jej jasnieja mąż ma takie wlasnie niebieskie cis pod zielony i taki chyba będzie miala :wink:

Do trzech lat może zmieniać się kolor oczu u dziecka. Zwykle najpierw są niebieskie, a później ciemnieją, ale też z czarnych mogą jaśnieć.

Reguły nie ma, z niebieskich na ciemne i odwrotnie. Chociaż podobno mówi się, że wszystkie noworodki mają niebieskie oczy :slight_smile:

Madzia moze większość ma niebieskie ale tez duzo rodzi sie odrazu z ciemnymi ale dokladnie większość rodzi się z niebieskimi jasniejszymi inni z bardziej granatowymu, ale wszytko sie znienia , kolor nie tylko oczow ale tez i włosów i ogólnie dzieci sie zmieniają :wink:

też słyszałam ale mój syn miał po porodzie czarne oczka jak wegielki później zaczęły się robić takie granatowe potem niebieskie a obecnie zmieniły kolor na zielone z dodatkami niebieskimi i brązowymi zobaczymy ja myślę że jak osiągnie wiek 3 lat to już raczej nie powinno się zmienić chociaż mi ponoć zmieniły się oczy koło 4 roku życia z zielono niebieskich na takie mieszane zielone z dodatkami niebieskiego i taka otoczka źrenicy brązowa więc może do 5 roku jeszcze coś się zmienić ale to już raczej nieliczne przypadki normalnie do 3 lat raczej.

U mnie dzieci miały ciemne oczy i zmieniły się po miesiącu na niebieski. Ale ja i mąż mamy niebieskie oczy.

Mój syn urodził się z bardzo jasnymi niebieskimi oczami. Jak miał 13 miesięcy zaczęły mu ciemnieć. Robiły się brazowe. Teraz ma 3 latka a wszyscy mówią, że ma oczy jak węgielki. Są bardzo ciemne.
Córka ma 6 miesięcy i nadal niebieskie.

Zaskakujące jest, że mojej chrzesnicy oczy zmieniły się w wieku 6 lat. Początkowo były niebieskie. Po jakimś czasie miała zielone. Gdy chrzesnica wyjechala ze swoją mama do Irlandii miala 6 lat. Po paru miesiacach oczy zmieniły sie jej na brązowe. Oczywiscie byl strach, ze cos jest zle. Wizyta u okulisty i okazało sie, ze wszystko ok.

U niektórych dzieci jest to opóźnione trochę Ale to nieliczne przypadki. Są też dzieci którym zmienia kolor oczu co jakiś czas po prostu i tak mają ja np nie mam jednego konkretnego koloru oczu bo mi się często coś tam zmienia A mam oczy niby zielone z dodatkami każdego koloru i niekiedy są bardziej piwne albo niebieskie .

Ja myslalam, ze zmieniaja sie tylko u dzieci, jeden raz. I to nie w odstepie tak duzego czasu. Jednak faktycznie jest to mozliwe.
W sumie fajnie bo oczy potrafia cala twarz odmienic :wink:
Ja mam piwne od zawsze. Tzn. standardowo w niebieskimi sie urodzilam.
Ciekawa jestem jak u mojej corki będzie, teraz ma niebieskie, ale bardzo ladny kolor. Mąż ma calkiem inne. Bo ciężko ten kolor określić. Zalezy od światła ;)czasem wygladaja jak zielone, nawet coś pod niebieskie podchodza. On mówi, ze ma szare :wink:

Synek po urodzeniu miał ciemne, prawie czarne, potem zrobiły się szarawe, teraz lekko się zielenią :stuck_out_tongue_winking_eye: Jestem ciekawa na jaki kolor synek ostatecznie się zdecyduje.

To tutaj w drugą stronę z ciemnych na jasne.
Też bardzo mnie ciekawi jaki kolor będzie ostatecznie.
Mój syn ma ciemna karnacje i piwne oczy.
Córka jest blada i wydaje mi sie, ze będzie miala niebieskie lub zielone oczy. Takie by pasowaly do reszty :wink:
Ale jak to będzie to trzeba czekac :wink:

Dzieci bardzo mocno się zmieniają. Jak przeglądam zdjęcia synka, to co tydzień wygląda jakby inne dziecko było na zdjęciach. Całkowicie zmienił się od okresu noworodkowego.

Dokładnie, dzieci od urodzenia tyle potrafia sie zmieniac…moj synek do roczku mial oczka niebieskie jasne po roczku zrobily sie mu zielone a teraz ma.5lat i czasem ma.zielone a czasem brazowe zalezy w jakim świetle. A włoski mial blond bardzo jasne a teraz ma blond juz ciemne jak jasny nraz takze ma 5latek i jeszcze moze sie wszystko zmieniać;-)

A mój synek urodził się z oczami jak wegielki dwa i czarnymi włosami aktualnie włosy jasnobrazowe A oczka zielono niebiesko brązowe zupełnie jak moje i w świetle zmieniają kolor tak jak u mnie raz widać niebieskie innym razem zielone bardziej z dodatkami oczywiście

Aiisa zupełnie jak u nas. Syn miał kruczoczarne długie włoski i czarne oczęta, a po kilku miesiącach już miał włoski blond i oczka niebieskie po mamusi. :slight_smile:
Nasze znajome z sali wspominają, że taki był czarny, a teraz gołębi blond i zupełnie nie podobny do siebie :slight_smile:

To moje dzieci rodziły się z włoskami blond a później zaczęły im ciemnieć a oczka od urodzenia mają niebieskie po tatusiu.

Klara miala wlosy wrecz czarne, i ciemnoniebieskie oczka. Teraz ma jasnobrazowe wloski z blond pasemkami, a oczy niebieskoszare.
Florka jak sie urodzila miala tez ciemne wlosy ktore jiz zdazyly jej nieco pojasniec (sa chyba jasniejsze niz u Klary w jej wieku); oczy ciemnoniebieskie :slight_smile: Zobaczymy, jak bedzie dalej. Dziadek liczy ze oczka beda brazowe. :stuck_out_tongue:

Mój Synek od urodzenia ma niebieskie:) Obecnie ma 9 miesięcy.

Mój synek urodził się z ciemnymi zmieniły się na brązowe po mnie a kolor włosków ciemny blond czyli pewnie już takie zostaną po rodzicach

Ja pierwsze brązowe pigmenty dostrzegam u córki pod światło gdy miała jakieś 6 tygodni. Całkiem brązowe zrobiły się w okolicy 6go miesiąca