Czy u Waszych dzieci zmienił się kolor oczu?

MamaWojtusia wszystkie dzieci rodzą się z niebieskim kolorem:D

serio? nie wiedziałam o tym 

Ja też tego nie wiedziałam i przyznam jestem w szoku lekkim. Jak będę rodzic córkę to muszę się przyjrzeć oczkom

No na prawdę każde dziecko tak ma. Może to głupie porównanie, ale jak kocica miała małe kotki to też miały niebieskie oczka;P

bardzo możliwe że tak jest 

MamaEm bo koty to też ssaki jak my i może to się powiela, tzn tak samo się to zmienia jak u nas. 

Tak moja córka miała pierwsze dni granatowe dopiero o paru dniach byly brązowe 

Moje córki urodziły się z granatowymi. Pierwszej w okolicach roku zmieniły się na brązowe. Druga około 2 miesiąca miała szaroniebieskie i takie jej zostały (po mojej babci bo ja piwne, mąż niebieskie). Szwagierki córka urodziła się z błękitnoniebieskimi. W okolicach roku miała już brązowe i takie jej zostały po tacie (matka niebieskie, ojciec brąz). 

W sumie nawet nie pamiętam w którym mc dziewczynka zmienił się kolor oczu. Jakoś wcześniej nie przykładałam do tego większej uwagi. Ale chyba w drugim 3 mc

Tak zmiana koloru oczu to normalna rzecz jakoś chyba w okolicach 3 miesiąca sie zmienił 

U starszej córki bardzo długo się zmieniały, docelowo ma oczy heterochromatyczne:). Naokoło źrenic brązowe "gwiazdki" a reszta niebieska. Jak u dzikiego kota;).. 

Ciekawe jak u młodszej będzie;).

Moja córka urodziła się z pięknymi niebieskimi, jasnymi oczami , jak takie koraliki. Z czasem jej lekko ściemniały.  Ale nadal są jasno niebieskie. Syn urodził się z bardzo brązowymi oczami , z daleka wyglądają jak czarne.  I ma takie do dzisiaj. 

Ciekawa jestem jak będzie u nas. Synek urodził się z granatowymi oczami. Teraz ma 5 miesięcy i mam wrażenie, że trochę mu rozjaśniały, ale wszystko może się jeszcze zmienić. Pamiętam zdjęcie mojego brata na roczek - miał niebieskie oczy i blond włosy a teraz ma piwne oczy i ciemnobrązowe włosy, więc wygląda zupełnie inaczej.

Lea te granatowe oczy muszą być hipnotyzujące.  My się z mężem licytujemy,po kim oczy będzie miała córa, czy blekitno szare , czy ciemno piwne . Któregos z nas geny będą silniejsze

już niebawem się przekonacie :) 

U mnie 2 lata i 8 mc i nadal są niebieskie, ciekawe czy się w zielone zmienią czy jednak zostaną niebieskie;P