Czy u Waszych dzieci zmienił się kolor oczu?

Ja to zawsze byłam pewna że z jakimi się dziecko urodzi takie mu zostają :D może to też nie u wszystkich się ten kolor oczu zmienia?

u nas córka już 2,5 roku tak ma więc pewnie tak zostanie 

Mama Wojtusia a zmienił się jej kolor od urodzenia?

Mazia a po kim dzieciaki mają takie brązowe oczy?

nie jakie miała takie ma 

u mnie tez 

Olaleksandra ja też byłam pewna że to się już nie zmienia. U nas od urodzenia są niebieskie i takie zostały. 

Mazia wow! To w szoku jestem że tak się im zmieniło. 

niee każde dziecko rodzi się z takimi ciemnymi oczkami, a później się to zmienia właśnie;P

ejjj ja da sobie reke obciąć ze córki mojej siostry urodziły sie z niebieskimi oczkami i takie maja do teraz:D przy każdej byłam w szpitalu jak sie urodziły bo wtedy mozna było odwiedzać :)

u nas tez się nie zmieniają 

Dzieci jak się rodzą zawsze mają albo niebieskie albo szare oczy. Ja mam vatzowe ,a mąż szare . Znowu brąz ma silniejszy pigment więc teraz już oboje mają brązowe na szczęście 

U nas córka miała granatowe ale jak skończyła 3 miesiące zrobily się piwne. A synek odpoczatku niebieskie i takie ma do dziś 9 miesięcy prawie a ja mam piwne mąż zielone. Jeden dziadek na tylko niebieskie 

moje dziewczyny od poczatku jak miały niebieskie tak im te niebieskie zostały. jestem w szoku ze niektórym dzieciom kolor oczu sie zmienia bo u nas ja żadnej zmiany nie zauważyłam 

ja też ogólnie to nie wiedziała że tak kolor oczu się zmienia 

Tak to prawda, że piwny to silniejszy gen i on jest dominujący:P

a to na genetyce ja sie nie znam, przyjmuje to co mi zycie daje i jakos tego nie rozkminiam :)

U mnie tez corka ma niebieskie i takie miała 

U córki i syna oboje kolor szaro niebieski. I taki mieli od urodzenia. A mąż ma piwne.  Córka 2 miesiące póki co ma szare, choć wydaje.mi się że jej się mogą zmienic.

widzę ze większość ma niebieskie :)

Moje dzieciaki miały niebieskie oczka i takie im zostały tylko trochę ściemniały.