Ja zawsze po kąpieli smaruję
Ja kapie małą w wodzie z dodatkiem olejka ze słodkich migdalow i skóra jest cudna :) a jak coś się zaczyna dziać to dodaje też żel do kąpieli z Derma, a po kąpieli maść Derma i nie ma śladu;) im mniej kosmetyków tym lepiej.
Miska jak skóra jest normalna a nie sucha to nie trzeba smarowac niczym dziecka
Ja niecały miesiąc u córki smarowalam.i już nie trzeba
Igasmommy kupujesz jakiś specjalny olej z migdałów? :)
Ja też nie smaruje ;)) nie mamy potrzeby ;))
To ja za każdym razem smaruje, ale to samo robię u siebie więc dzieci też smaruje
U nas była na początku oliwka z migdałów a teraz balsam emolium. Podobno oliwka bambino zapycha pory.
oliwka bambino to syf :) wiele dzieci ma po nim problemy ze skora, juz lepiej kupowac jakakolwiek inna
My nie używany oliwki mamy mleczko do pielęgnacji. Moja położna uważała ze każda oliwka zapycha pory :D
Ooo. Przy pierwszym synku używałam oliwki ;)
Ja wzięłam z Nivea wszystkie kosmetyki i oliwkę
prawda jest taka ze od oliwki nikt jeszcze nie umarl, czasy sie zmieniaja to i sposoby pielegnacji sie zmieniaja.. ;)
Anoosk nie umarł ale po co męczyć skórę zapychać pory?
Emolientow lepiej nie używać jesli nie ma dziecko problemów skórnych, ale sama widzę że teraz nawet nivea ma w swojej gamie kremy emlium, więc chyba wchodzi to w normę;)
U nas corka miała problemy skórne to używaliśmy początkowo oillatum mleczko do kąpieli a potem emolium tańsze a również super efekt, po takiej kąpieli już nie nawilzalismy skóry mimo iż kupiliśmy cały zestaw kosmetyków ;) samo mleczko do kąpieli świetnie się sprawdzało;)
Dokładnie jeśli dziecko nie potrzebuje to się tego nie używa a dużo mam używa w razie w ....
U nas po bambino właśnie tez była wysypka
mysle ze duzo zalezy od pielegnacji jaka wykonuje matka.
u mnie po kapieli wjezdzaja sera, balsamy w czasie peelingi jednym slowem - pol h w lazience. znam sporo osob ktore uzywaja tylko kremu i koniec.
pielegnacja kazdej osoby i dziecka bedzie miala podloze w pielegnacji rodzicow :)
Anoosk peeling dla dziecka ?
aneczka, Anoosk mówi o sobie, że robi peelingi sobie po kąpieli :)
My używamy zwykłego balsamu do kąpieli Bambino, ale jak się skończy bieżąca butelka przerzucę się na Ziajkę. Mały od urodzenia ma suchą skórę na zgięciach stópek i rączek i zaczęłam używać kremu Ziajki, bardzo ładnie nawilża i już suchej skóry nie ma. W szkole rodzenia nam radzono używać oleju kokosowego. Kupiłam go jeszcze przed porodem i wypróbowałam na sobie po kąpieli. Normalnie mnie po tym swędziała skóra i wcale nie była jakaś super nawilżona. To samo po wszelkich oliwkach. Dlatego u syna nie stosuję takich rzeczy.