Czytam Bo Lubie ;-)

Kiedyś bardzo dużo czytałam od dawnaaaa nie pamiętam co to książka i postanowiłam ostatnio do tego wrócić a ograniczyć tel. (Za dużo siedzę na grupach na FB itp .) 

Wczoraj zaczęłam czytać moja pierwszą książkę od dawna i wiecie co zapomniałam już jakie to przyjemne .... Pewnie zajmie mi dużo czasu zanim przeczytam jakąś książkę w całości no ale ...

A Wy czytacie ? Lubicie ? Możecie coś ciekawego polecić 

Oliwia ja mam podobnie, nie pamiętam kiedy przeczytałam jakaś książkę "swoja" Bo czytam codziennie ale książki dla dzieci :) przed ciążą pracowałam kilka lat koło księgarni więc miałam co czytać i chłonełam książki jak gąbka. 

Ja kocham czytać, ale czytam teraz niestety już mniej niż np. podczas ciąży. Czytanie jednej książki też zajmuje mi więcej czasu, a co za tym idzie trochę tracę z fabuły, bo mi się zapomina. Teraz czytam Mars Rom, historię więźniarki skazanej na dożywocie. 

Ja zaczęłam czytać Alex Michaelides " Pacjentka " i już mnie wciagla zobaczymy jak mi to czasowo zejdzie :-)

Kocham książki szczególnie te papierowe :) aktualnie nic nie czytam bo brakuje mi czasu, ale chce kupić nową książkę Jojo Moyes Światło w środku nocy, bardzo mi się podobały poprzednie książki tej autorki. 

Ja bardzo lubię czytać w większości fantasy i si fi   ale czasem też jakieś przygodowe czy podchodzące pod kryminał wczsnsiej jak dziefka nie było to czytałam jedna za drugą niekiedy tak wciągały mnie ze jeden dzień i kawałek nocy i po książce i już następna część albo inna szukać musiałam a jak była następna część to chciałam od razu czytać bo tak wciągało itd teraz trochę gorzej bo synus nie daje mi czytać moich książek że tak ujme ostatnio dostałam tzn ygralam książkę kiedy nadejdzie czas i zdecydowanie chce ja przeczytać ale coś czuję że dłużej mi zejdzie. 

Ja ostatnio nie mam czasu na takie przyjemności.. 

Kiedyś nałogowo kupowałam i czytałam.. Teraz już tego nie robię.. Nie ukrywajmy, książki są "drogie" a ja jako typowa matka polka wolę coś kupić dziecią niż sobie. Zdarza mi się ściągnąć coś w pdf, wiadomo to nie to samo.. Ostatnio czytałam właśnie w takiej formie "za zamkniętymi drzwiami" dwa dni i było po książce. Na prawdę polecam :) 

Ja też wolę wersje papierowe, więc z biblioteki wypożyczam czasami. Można sobie zamówić co się chce i  jak przyjdzie to wysyłają smsa. Oczywiście na bardziej chodliwe tytuły są spore rezerwacje, jak np. teraz na Tokarczuk :D

Jednak wolę taką wersję. Na ebooku czytałam jak dojeżdżałam do pracy, a wiadomo godzina w jedną stronę, czyli z 2 dziennie to się sporo naczytałam.

Są czasami takie tytuły jakie zostają nam w pamięci na długo, a niektóre przeczytam i już nie pamiętam o czym była, a nawet, że ją czytałam.

Teraz podjęłam nawet na stronie granice.pl wyzwanie czytelnicze. Wybrałam wersję na moje możliwości, czyli 52 książki w tym roku zamierzam przeczytać, mam nadzieję, że dam radę.

Rena 52 to całkiem sporo ;) dla chcącego nic trudnego 

Oj,ja już dawno nic nie czytałam, oczywiście jeszcze chodzi o książki.Dluzszy czas to poprostu różne gazety, artykuły,w internecie także ;)

Mama_Hani, oj sporo. Kiedyś to byłoby nic dla mnie, ale teraz książka na dwa tygodnie to jest już wyzwanie. Mam nadzieję, że dam radę. Grunt to znaleźć dobre, wciągające pozycje.

Ja teraz czytam czego sie nie robi dla mezczyzny. Ale jakos mnie ta ksiazka nie wciagnela. Czytam bo czytam. Nie lubie zaczac i nie skonczyc. 

W niecałe 2 dni pochlonelam 'Pacjentka ' super książka nie spodziewałam się takiego zakończenia gdzie od połowy miałam już swoją końcówkę dopowiedziana :-) hihi 

Już zapomniałam jak super jest usiąść z książką ♥️

Sylwia super że wróciłaś do czytania , ja od zawsze uwielbiałam czytać książki mnie zawsze interesowały ale jak urodził się syn jakoś zapomniałam o tej mojej pasji . Były takie dni że czytałam książkę dziennie . Teraz mam stos nieprzeczytanych książek które czekaja i chyba wieczorem poczytam :) masz rację lepiej poczytać niż siedzieć w internecie tylko czas zabiera .

Ja uwielbiam książki B.A Paris w marcu ma być kolejna i już nie mogę się doczekać :D 

Kiedyś widziałam taką akcję na fb że dziewczyny wymieniały się książkami. Osobiście kupuję używane książki na allegro np. Książki używane, powystwowe, uszkodzona okładka i są sprzedawane za grosze. 

Lubię też zamawiać na 

ZNK. com.pl często mają fajne promocje i wyprzedaże. Teraz jest -70 %

Kaczmarkowa ja zawsze zamawiałam na Aros.pl też wyprzedaże ale jak coś jest nowością to niestety tanie nie będzie . 

Ja jak pracowałam to w pracy brałam sobie po cenie hurtowej :) 

Ja zamawiam albo z arosa albo na Empik często też są promocje ... Ostatnio kupiłam sobie z 5 książek a czekam jeszcze na dwie bo to premiery i muszę na nie poczekać ... 

Obecnie koncze  kolejną książkę ,??

Ja rzadko zamawiam, raczej jak coś zobaczę i mnie skusi to wtedy kupuję pod wpływem impulsu :)

Nastepna pozycja przeczytana :-) 

Mysze troche zwolnic bo zaraz nie bede miala co czytac ?