Ja to jakoś bym się bała że córeczka zniszczy przez przypadek książkę z biblioteki więc wolę nie wypożyczać. Wolę.kupic od kogoś taniej
My tez nie wypożyczamy, dostajemy ksiazeczki, a teraz akurat zamowilam ksiazeczkę i puzzle dla malego na allegro. Ksiazki teraz nie są takie drogie. A warto wzbogacać domową biblioteczkę i posiadać rozne ksiazki, do ktorych warto wracac.
Ja część książek kuoilam, część mamy męża z dzieciństwa a koleją część dostaliśmy więc trochę już się ich nazbierało
Wieki nie byłam w bibliotece. Tez sporo książek dostajemy z baśniami i bajkami bo synek już starszy ale dla małej w sumie nie mam żadnej.
A co to za książeczki Pucia?
Patka Pucio to taka fajna seria książek puzzli itp uczy dziecko najpierw dźwięków później rzeczy słów itp tak fajnie prosto napisanr wszystko. My jesteśmy zakochani.
My mamy puocio uczy się mówić i tak jest rysunek i podpis czy to rzeczy czy czynności..więc mało tekstu dużo rysunkow.
Pucia moja córka uwielbia.
Z fajnych serii, które jeszcze lubi to Kicia Kocia, takie książeczki z ruchomymi elementami od Wilgi i Akademia Mądrego Dziecka. Polecam.
Dla większych dzieci fajne są książeczki z okienkami
Ja czytałam córce od zawsze. Książeczki, wierszyki. Mam zdjęcia jak miała ok 8 mcy to siadała sobie z książeczką Pstrokata kurka. Mamy koło 100 książeczek, wszystkie umie wyrecytować. W wieku 2 lat budowała takie zdania i używała takich wyrazów, że wszystkim opadała szczęka. Jest ogromna różnica między dziećmi, z którymi się czyta a którym się puszcza bajki. Pucie poszły w odstawkę jakoś po drugich urodzinach. Hitem od wieku około 19/20 mcy są Kicie Kocie i Tupcie Chrupcie, mamy też kilka z serii Fenek, jedna z serii o Basi, bardzo lubiła Przedszkoludki. Teraz na tapecie są gangi Słodziaków
Mój ma 3msc i mu śpiewam na razie, ale już za niedługo zacznę mu coś czytać ;) czytałam kiedyś, że warto już właśnie od 3msc czytać bajki, czy wierszyki ;) więc za niedługo będę próbować
Ja czytam codziennie. Córeczka że tak powiem czasem sama się upomina bo idzie otwiera szufladę z książkami i mi przynosi
Paatka, serie Pucia zawsze czegoś uczą. Każda książeczka jest tematyczna. Dla młodszych dzieci np nauka dźwięków, dla starszych witanie się, mówienie. To nie jest zwykły tekst - zwykle angażuje dziecko i rodzica do wspólnej rozmowy. W którejś książeczce widziałam temat drugiej ciąży (pomaga w przygotowaniu starszego dziecka do przyjścia na świat rodzeństwa) i np angażuje mamę, która odpowiada na pytania: jak się dziecko zachowuje w brzuszku, jakie jest już duże itp,
Ja czytam córce serię Pucia, ale widzę, że córka uwielbia przeglądać książki, krzyżówki, zeszyty, gazety. Lubi też książeczki do kąpieli. Pokazuje jej wtedy co jest na obrazkach, nazywamy odgłosy zwierząt.
U mniej nie ma dnia żeby nie przeglądała książek. To jej ciedzienny rytuał
Córki lubi też książeczki interaktywne, świetnie zaczyna powtarzać liczby i słówka.
Mamaninki a w jakim.jest wieku?
My mamy w tym miesiacu 4 nowe. Syn jest zachwycony. 2 z Bingiem (bohater z bajki w tv). Jedna ma w srodku obrazki zlozone z puzzli.
Aga a co synek lubi tą bajkę?
Gabi dziś przyszedł z miśkiem (świnka pepa), i mówi Pepa ?
PattMaz lubi Pepe?