Dbanie o twarz niemowlaka w zimie

Dzwiekowe nocniki;) 

Jak dla mnie to nie dla kazdego dziecka sie psrawdza moze dla bardziej energicznego lubiacego glosne zabawki to moze tak ;) u mnie przy starszej corce taki nocnik zadzialal w druga strone,/ poproatu sie wystraszyla i nie chciala potem siadac ale plus byl taki ze ten nocnik nie byl w domu a u kogos w goscinie;) wiec w domu  na swoim nocniku chetnie dalej robila siusiu

Ja mam najzwyklejszy z biedry i nie musiał być dzwiękowy bo jak dorosła to sama ogarnęła że trzeba robić siusiu:)

Czasem mam wrażenie, że im bardziej chcemy dziecko do czegoś zachęcić tym gorzej to wychodzi ;) 

Nie raz właśnie się słyszy, że dźwięk wystraszą dziecko. My też najzwyklejszy i do trzeciego też on będzie :) 

Najlepsze są kremy z naturalnymi składnikami. Zawsze kupuje te najdelikatniejsze , ponieważ skóra maluszków jest bardzo delikatna. 

Też zwracam uwagę na skład. Zarówno jeżeli chodzi o moje kosmetyki jak i dziecka. U dzieci jest to szczególnie ważne, bo ich skóra jest niezwykle delikatna, organizm dopiero się rozwija, więc lepiej unikać niepotrzebnej chemii w składzie.