Ja już daje na siłę. Szkoda mi jej, bo patrzy wtedy na mnie takim smutnym wzrokiem, ale wiem, że to dla jej dobra ![]()
@daga1271 nieststy… już konczy mi się lęk który mam na receptę, a biegunka nadal jest… :((
Teraz te wirusy są jakieś bardzo zmutowane, masakra.
Oj biedna
to też pewnie znowu lekarza dzisiaj zaliczycie. Ja odkąd córka chodzi do żłobka i jest syn to średnio raz w tygodniu w przychodni jestem. Normalnie masakra i dobrze, że mam w miarę przychodnie, bo jak niektórzy chodzą prywatnie to majątek się traci.
Słuchaj a mm dokarmiasz??
Może od mleka ma biegunke bo nie toleruje?
U nas właśnie syn ma po mleku chyba biegunkę i jutro jak będziemy u dermatologa może nam coś powie odnośnie tej wysypki i będziemy próbować zmienić mleko na inne
masakra jest bo kupa cały czas plynna jest od kąd zmieniliśmy mleko
Mm mamy już baaardzo długo i do tej pory nic się nie działo.
Biegunka na szczęście już nas opuściła, córeczce wraca apetyt i dziś poszła do żłobka, więc czekam na nowe wyzwanie ![]()
![]()
Moja chodzi już 4 dni po przerwie chorobowej xd też zastanawiam się jak długo sielanka potrwa.
Pisałam, a którymś temacie, że panuje ospa, ale ja na szczęście swoją szczepiłam, a Ty? ![]()
Podejrzewam, że tak, jeśli jest w pakiecie szczepień obowiązkowych to tak ![]()
nie pamiętam dokładnie wszystkich szczepień niestety, nie mam pamięci do takich rzeczy ![]()
U nas już dziś info, że jest grypa typu A, więc tylko wypatruje nowych zarazków w domu ![]()
![]()
Oj to chyba nie
bo ogólnie jeśli dziecko chodzi do żłobka to pobierasz zaświadczenie ze żłobka i masz darmową szczepionkę na ospę w przychodni
no i generalnie jest to bardzo ważne, bo dzieci do kilku lat mogą gorzej przejść ospę ![]()
Wiec, jeśli nie była szczepiona, a w grupie nie ma ospy to radzę zaszczepić:)
O, to nawet nie wiedziałam. Zobaczę jak to u nas wygląda ![]()
![]()
Ja też nie wiedziałam, ale u nas w Przychodni przy którychś szczepieniach mówili, że jak bd chodzić do żłobka to warto na ospę się zaszczepić i to jest darmowe. No i u bratowej kiedyś, co prawda bliźniaki w 6mscu miały to było ryzyko pobytu w szpitalu. A u nas bratanek, z którym na szczęście dawno się nie widzieliśmy dostał ospę. Ale mamy 2 miesięcznego syna i córkę 19 miesięczną żłobkową i jak przeczytałam, że szczepienie daje 95% skuteczności to jestem spokojniejsza, że córka chodzi do żłobka
i tak już raz Amotaks mieliśmy u syna ![]()
My też się szczepilismy na ospę, bo syn do żłobka nie chodzi, ale a to jakaś sala zabaw a to basen. W porównaniu do innych szczepień to to tanio nawet wypadało…
mam nadzieję, że warto, a przynajmniej statystycznie jest dużą skuteczność ![]()