Wiadomo że można sobie sprawić , ale jak ktoś nie potrzebuje na już to można czekać może akurat wpadną
Ja również tym bardziej, że teraz RD u nas na czasie. Jak się rozkręcimy z jedzeniem to na pewno kupie więcej takich pieknych gadżetów.
To racja, jak będę potrzebować to kupię na pewno ![]()
Misie i serduszka wygadaja przeslodko . I fajnie , ze to sylikon , bo jednak jak mi mala zrzuci to nic nie peknie ani sie nie uszodzi a zaczyna testowac ile moze sobie narozrabiac ![]()
wiec 2 w 1 i ladne i praktyczne
No właśnie dlatego na bank kupie, teraz to bez sensu bo jeszcze sam nie będzie próbował jeść. A jednak mając w domu 2 pieski które są uczulone na wszystko wolę żeby jednak talerzyk czy miska z zawartością nie zlatywała podłogę
@Mamuska357 widzialam te wynalazki ale wolalam dac duxy podklad 60x90 czy 60x60 lub po prostu sprzątnąć
No ja też mam matę pod krzesełko. Napisałam to w kontekście tego co @SylwiaMK napisała bo nie chce by psy jadły to co spadnie bo mają alergię
Koniecznie muszę takie kupić, dzięki
coś czuję że synek będzie miał dużą frajdę jak cos bedzie zlatywać … wiec takie dodatkowe zabezpieczenie przed upadkiem jedzenia ochroni pieski przez częstymi wizytami u weta. A to są ciężkie przypadki- uczulenie mają na prawie każdy rodzaj mięsa, na niektóre warzywa itd
O kurcze , slabo , ze sa uczulone . Jeden z moich psiutkow jest malej najlepszym przyjacielem . Ogolnie tez za nia wszedzie chodzi i tam gdzie ona to i on , ale jak je to juz szczegolnie ![]()
Musze mega pilnowac, bo mala mu doslowienie oddaje jedzonko , ale je z nim na “wspole” ![]()
A najlepiej to wyglada jak ona gryzie sobie palucha takiego grubego twardego , cos ala paluszki a on staje koloniej na 2 lapkach i przednimi macha i prosi zeby mu dala
i co najciekawsze on nie chce takiego nowego odemnie . Musi byc obsliniony przez mała . Wtedy mu najlepiej smakuje
A z czego wynika że pieski mają alergię? Bo zazwyczaj psy jedzą różne rzeczy i im to nie szkodzi
Taka rasa
buldogi francuskie mają bardzo wrażliwe brzuszki i skłonności do alergi. Starsza ma uczulenie z mięsa na drób, dziczyznę, jagnięcinę, łososia, królika. Z wszystkiego bo próbowaliśmy nie ma uczulenia tylko na wieprzowinę, ale ona nie jest zalecana bo jest tłusta. Młodsza tych alergii ma mniej. Ich ulubiona przekąska są warzywa i owoce
oczywiście nie wszystkie mogą jeść
Oooo to mają dość mało urozmaicona dietę
I szkoda że nie mogę mięsa
Oo genialne, nie trzeba tyle sprzątać w koło ![]()
Mi też się podobają i często widzę jakieś rolki z tymi miseczkami na instagramie, jak mamy polecają przy karmieniu ![]()
@Mamuska357 ja zawsze 3 sztuki kupuję, bo po jakimś czasie zachodzi jednak w zakamarkach osad nie do wyczyszczenia i muszę wtedy wyrzucić i wziąść nowe…bierz jak dobra cena zawsze kilka sztuk naprawdę warto
A wolowina ? Ja moim kupuje i wlasciwie są na suchej karmie i wolowinie .
W koncu nie bez powodu mowi sie “francuski piesek”
kurcze pewnie trudno jest tak uwazac na wszytsko dookola . Zeby nikt pod stolem nie podkarmial , albo zeby psiak nie zjadl czegos co dziexku spadnie
Niestety wołowina też - jedna ma uczulenie, druga nie. O ile z karmą nie mam problemu żeby znaleźć odpowiednią to że smaczkami już tak łatwo nie jest (na drożdże też ma uczulenie).
Najgorzej jest zawsze po świętach czy ogólnie odwiedzinach u rodziny, bo zawsze coś komuś „zleci” a poziej muszę jeździć po wetach bo dostają zapalenia uszu. Dobrze że chociaż cieszą się i biegną do samochodu jak mówię że jedziemy do weterynarza
O kurczę to masz z nimi więcej zabawy niż z maluchem
to faktycznie prawdziwe francuskie pieski ![]()
To sa nieodpowiedzialni jak nie rozumieją Ciebie i futryją smakołykami dla ludzi
i na co zwracanie uwagi jak moze mają to daleko i gleboko ![]()