Dni maluszka w sklepie SMYK!

Wiadomo że można sobie sprawić , ale jak ktoś nie potrzebuje na już to można czekać może akurat wpadną

1 polubienie

Ja również tym bardziej, że teraz RD u nas na czasie. Jak się rozkręcimy z jedzeniem to na pewno kupie więcej takich pieknych gadżetów.

To racja, jak będę potrzebować to kupię na pewno :smiling_face:

Misie i serduszka wygadaja przeslodko . I fajnie , ze to sylikon , bo jednak jak mi mala zrzuci to nic nie peknie ani sie nie uszodzi a zaczyna testowac ile moze sobie narozrabiac :see_no_evil::face_with_hand_over_mouth: wiec 2 w 1 i ladne i praktyczne

No właśnie dlatego na bank kupie, teraz to bez sensu bo jeszcze sam nie będzie próbował jeść. A jednak mając w domu 2 pieski które są uczulone na wszystko wolę żeby jednak talerzyk czy miska z zawartością nie zlatywała podłogę

Widziałam specjalne rozwiązania na krzesełka które chronią przed upadkiem jedzenia na podłogę

albo

1 polubienie

@Mamuska357 widzialam te wynalazki ale wolalam dac duxy podklad 60x90 czy 60x60 lub po prostu sprzątnąć

No ja też mam matę pod krzesełko. Napisałam to w kontekście tego co @SylwiaMK napisała bo nie chce by psy jadły to co spadnie bo mają alergię

2 polubienia

z takich bajerow moge polecić duże sliniaczki bo znajomym sie sprawdzaly

Koniecznie muszę takie kupić, dzięki :heart: coś czuję że synek będzie miał dużą frajdę jak cos bedzie zlatywać … wiec takie dodatkowe zabezpieczenie przed upadkiem jedzenia ochroni pieski przez częstymi wizytami u weta. A to są ciężkie przypadki- uczulenie mają na prawie każdy rodzaj mięsa, na niektóre warzywa itd

1 polubienie

O kurcze , slabo , ze sa uczulone . Jeden z moich psiutkow jest malej najlepszym przyjacielem . Ogolnie tez za nia wszedzie chodzi i tam gdzie ona to i on , ale jak je to juz szczegolnie :face_with_peeking_eye:
Musze mega pilnowac, bo mala mu doslowienie oddaje jedzonko , ale je z nim na “wspole” :see_no_evil:
A najlepiej to wyglada jak ona gryzie sobie palucha takiego grubego twardego , cos ala paluszki a on staje koloniej na 2 lapkach i przednimi macha i prosi zeby mu dala :see_no_evil: i co najciekawsze on nie chce takiego nowego odemnie . Musi byc obsliniony przez mała . Wtedy mu najlepiej smakuje

1 polubienie

A z czego wynika że pieski mają alergię? Bo zazwyczaj psy jedzą różne rzeczy i im to nie szkodzi

Taka rasa :slight_smile: buldogi francuskie mają bardzo wrażliwe brzuszki i skłonności do alergi. Starsza ma uczulenie z mięsa na drób, dziczyznę, jagnięcinę, łososia, królika. Z wszystkiego bo próbowaliśmy nie ma uczulenia tylko na wieprzowinę, ale ona nie jest zalecana bo jest tłusta. Młodsza tych alergii ma mniej. Ich ulubiona przekąska są warzywa i owoce :joy: oczywiście nie wszystkie mogą jeść

Oooo to mają dość mało urozmaicona dietę :rofl: I szkoda że nie mogę mięsa

Oo genialne, nie trzeba tyle sprzątać w koło :smiley:

Mi też się podobają i często widzę jakieś rolki z tymi miseczkami na instagramie, jak mamy polecają przy karmieniu :star_struck:
@Mamuska357 ja zawsze 3 sztuki kupuję, bo po jakimś czasie zachodzi jednak w zakamarkach osad nie do wyczyszczenia i muszę wtedy wyrzucić i wziąść nowe…bierz jak dobra cena zawsze kilka sztuk naprawdę warto

A wolowina ? Ja moim kupuje i wlasciwie są na suchej karmie i wolowinie .
W koncu nie bez powodu mowi sie “francuski piesek” :face_with_peeking_eye: kurcze pewnie trudno jest tak uwazac na wszytsko dookola . Zeby nikt pod stolem nie podkarmial , albo zeby psiak nie zjadl czegos co dziexku spadnie

Niestety wołowina też - jedna ma uczulenie, druga nie. O ile z karmą nie mam problemu żeby znaleźć odpowiednią to że smaczkami już tak łatwo nie jest (na drożdże też ma uczulenie).
Najgorzej jest zawsze po świętach czy ogólnie odwiedzinach u rodziny, bo zawsze coś komuś „zleci” a poziej muszę jeździć po wetach bo dostają zapalenia uszu. Dobrze że chociaż cieszą się i biegną do samochodu jak mówię że jedziemy do weterynarza

O kurczę to masz z nimi więcej zabawy niż z maluchem :wink: to faktycznie prawdziwe francuskie pieski :upside_down_face:

To sa nieodpowiedzialni jak nie rozumieją Ciebie i futryją smakołykami dla ludzi :frowning: :frowning: i na co zwracanie uwagi jak moze mają to daleko i gleboko :frowning: