Dokarmianie noworodka mlekiem sztucznym i naturalnym

przy taki dokarmianiu dostarczamy dziecku mleko bardziej kaloryczne i syte niż czasami te które my mamy w piersiach więc dziecko po czasie wyczuję tą różnicę

dziecko raczej wyczuje że mu szybciej mleko leci niz jego kaloryczność

Już w pierwszej dobie w szpitalu chcieli młodego dokarmiać zwykłym bebiko. Musiałam napisać oświadczenie że sobie nie życze. Dopiero się odczepili

Ja będąc w szpitalu przez 2 pierwsze doby dokarmiałam małego mlekiem modyfikowanym ze względu na brak wystarczającej ilości pokarmu.

mały zaczął budzic sie w nocy do jedzenia pewnie musze włączy nowe pokarmy bądź dawać mu mleko modyfikowane dodatkowo

mi w szpitalu dokarmiali hippem i nienarzekam a o bebiku słyszałam jest podobno słodkie ja go nigdy nieurzywałam

moj maluch jadl tylko moje mleczko

u nas dokarmiali mlekiem elfam czy cos takiego

mi pediatra powiedziała żeby dokarmiać simlac wiem że robi to nestle

mi jak zaczło brakowac pokarmu podałam butelke

u nas mała praktycznie od początku jest na butelce

moja mala na poczatku pila z piersi to jej wystarczalo natomiast pozniej juz musialam ja dokarmiac z butelki

moja coreczka od poczatku na butelce ale duzo jadla mleczka oj duzo teraz tylko grymasi

Moja na początku była na samej piersi gdy myślałam aby ją dokarmiać to butli nie chciała. Dopiero po jakimś czasie jej to przeszlo i teraz pije butle przed snem.

na poczatku bylismy na piersi nie dokarmialam go butla…a pozniej przeszlismy na butelke

a ja dla odmiany kupiłąm synkowi mleko bananowe.

moja mała jest od początku na butelce i raczej chętnie zjada całe porcje mleka i kaszek

moj tylko pierś

Moja córka gdy była malutka to była tylko na piersi. Teraz przed snem je kaszke manne a później tuli sie do piersi i czasem sobie ja skosztuje jako deserek.

moja mała od urodzenia tylko z 3 razy piła mleko modyfikowane i to po ok 30 ml