Muszę się pochwalić, że dziś w końcu mój maluch spał spokojnie bez płaczu i długich wybudzeń :) Znajoma doradziła mi żeby spróbować położyć dziecko ze mną w łóżku i podziałało :) chyba pierwszy raz od porodu przespałyśmy ciągiem 5h, potem przerwa na jedzenie i kolejne 4h snu :)
No to super właśnie czasem jako mamy przezywany a tu problem łatwo się rozwiązuje
Roz-anet to może bardziej bliskości potrzebowała niż tego jedzenia. Dobrze, że w końcu mogłaś sobie pospać:d
Roz_anett super wiadomość! To teraz życzę Wam spokojnych kolejnych nocy 😚
Dziękujemy :)
eczesto tak jest zedzieci potrzebują bliskosc :)
Ostatnio pojawił mi się nawał pokarmu i trochę nadmiarowego mleczka zamroziłam. Jak rozmrażać potem takie mleko lepiej w lodówce czy w ciepłej wodzie bo opinie na ten temat są różne
Chyba najlepiej rozmrażać poprzez włożenie do lodówki wtedy traci najmniej swoich właściwości odżywczych. Drugi sposób to pod ciepłą wodę ale ta woda nie może być wrząca (ok 37 stopni). Jeśli masz w domu podgrzewacz do pokarmów to sprawdź czy w nim nie ma opcji rozmrażania, bo niektóre takie funkcje posiadają :)
Niestety nie mam podgrzewacza. A macie jakieś pomysły co robić jak zostanie za dużo takiego zamrożonego mleka?
Ja odpowiednio wcześniej wkładałam do lodówki i samo ładnie odmarzało
Własnie też miałam problem z rozmrazaniem.. z tym włozeniem do lodówki nie raz nie ma czasu po prsotu... znowu wkłądanie do ciepłej wody odradzono. Ciekawe ak działa faktycznie ten podrzewacz z rozmrazaczem? bo widziałam ze własnie canpol taki ma i nawet cena spoko bo kolo 120zł
a dlaczego jest odradzane rozmrażanie w wodzie?
Ja czasami odmrażałam w letniej wodzie nie wiedziałam że nie można
No właśnie czasami przydałoby się na szybko rozmrozić w kryzysowej sytuacji bo nigdy nie wiadomo kiedy taka sytuacja nadejdzie.
Czy ogólnie w wodzie to nie wiem... ale ze w za ciepłej to piszą zeby nie. Generalnie ja sie googluje zalecają wszedzie w lodówce... ale jak w mówie jak trzeba było to i w podgrzewacz wsadzałam nie było wyjścia
A nie podgrzewacie tego mleka przed podaniem dziecku?
No właśnie, przecież takie mleko ściągnięte nawet tego samego dnia można wsadzić do cieplej wody czy do podgrzewacza żeby było cieplutkie jak z piersi
no właśnie.. i traf tu człowieku.
Bo to chyba bardziej chodzi o to że jest zbyt duża różnica temperatur jak we wrzątku odmraża się zamrożony pokarm. A w lodówce to on wolniej zwiększa swoją temperaturę i potem takie lekko zimne można włożyć do ciepłej wody żeby lekko zagrzać.
W podgrzewaczach też tam jest ciepła woda do odmrażania