Dokarmianie

Tylko jak rodziłam w czerwcu to ja dawałam takie odciagniete.... z temperatury pokowej i tak niepodgrzewałam bo takie były zalecenia chyba ze cos mi się pomyliło i jak gdzies wychodziłam to pamietam ze na dwa karmienia zstawiałam na stole czesto już podzielony w butelkach zeby mąż łątwiej ogarną.. jak była zima to córka miała bunt ie chciała butelki to  to własnie nie wiem jak to zimą

Pora zaraz doczytać i się doszkolić w temacie bo 5 lat i człowiek tak duzo zapomina

Ale jak się przetrzymuje w lodówce to chyba jednak trzeba jakoś podgrzać ?

znam takie dziewczyny, co zimne podają i mówią, że dziecko ciepłego noe lubi :p

szok.. pierwsze słysze. to już chyba tylko głupia wymówka.

Wg zaleceń w zakrytym pojemniku w temperaturze pokojowej do 25  chyba moze stac 8 h. I rekomendacja zeby nie podgrzewac bo raci wartości w jakimś stopniu. Ale z lodkówki to na pewno chyba:) na * h nigdy nie znikałamale własnie na 2 karmienia zawsze zostawiałam w szczelnym pojemniku. Jak powyżej 29 stopni do max 4 godzinki. Z drugiej strony własnie gotowych mlek w szpitalach w butelkach też się zimą nie podgrzewa tak na  dobrą sprawę

8 h? A nie 4? Ja chyba bym po tylu godzinach nie dała dziecku takiego mleka nawet jeśli to by były wytyczne 

Chyba mama ma rację bo w szpitalu nawet  jak dziewczyna odciagala mleko to liczyła czas i był krotki bo nawet czasami wylewała a przecież tak pilnują aby karmić  co 3 godziny 

MamaRóżaMiki ja latem też nie podgrzewałam tylko dawałam odciągnięte z temperatury pokojowej i małemu odpowiadało. Wiem że trzymałam max 4h. Jak wiedziałam że będę karmić później to chowałam do lodówki i podgrzewałam w kąpieli wodnej. Teraz mam podgrzewacz. 

MyśkaPyśka tak w podgrzewaczu też jest ciepła woda ale chyba nie wrzątek. 

Bardzo możliwe bo jednak podgrzewa do określonej temperatury 

Tak 8h jesli temperatura to iluś tam stopni tak mówią wytyczne wiec   wiadomo ze jest to zbadane na rózne sposoby. Pewnie sprawdzwili ze mleko nie traci wartości i ze lepiej tak niż chłodzić i ponownie podgrzewać. Raczej jak znikałam to albo na dłuuugo ze i tak trzeba bylo do lodówki albo na krótko. Ale mysle ze jalby była taka potrzeba to pewnie podałabym takie mleko, wierze we wszelkie naukowe badania

W podgrzewaczu Lovi bo nie wiem jak innej firmy bo zapewne są różne modele ;) jest temperatura która można sobie ustawić do podgrzania zależnie czy jest to mleko czy też obiadek czy wyparzanie;)

Temperatura na butelke 40 stopni to jest taka ciepła nie jest ani gorąca ani wrzątek;)

Ten lovi podgrzewacz widzę bardzo popularny. Duzo dziewczyn uzywa

One są naprawdę fajne ustawiasz na jaki chcesz tryb i się nie martwisz zawsze gotowy do działania. 

Na olx kiedyś widziałam ktoś wystawiał w dobrej cenie

Dokładnie też go polecam. Myślę że na olx czy vinted znajdziesz w dobrej cenie używane albo nawet nowe bo też się już z ofertami spotkałam. Ja mojego używam i jestem bardzo zadowolona, a najbardziej mąż który się nie musi martwić czy to mleko aby napewno dobrze podgrzał :) 

Przeglądałam ale własnie srednio po 160zł a i zródlo nie pewne, a wcale nie mało jak dołozyc 50zł i miec nowy, a nowych wczoraj nie widziałam własnie

Moze poczekaj i poobserwuj promocje moze cos utracisz taniej masz trochę jeszcze czasu

AnitaP tak tak nie wiem jak to wyszło że chyba w dwóch wątkach o tym piszemy:)

Właśnie to tez zauważyłam :) 

no nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni fakt trzeba szybko reagować;) aby nie powielać wątków zbędnie;)