Dołącz do mam testerek! (czerwiec 2026)

To ten plecak jest taki konkretny :flushed: w sumie widziałam cenę no ale się nie spodziewałam

Cześć, fajnie że dołączyłaś do nas.

Ja jestem mamą 13m synka. Rodziłam przez cc chodź planowałam SN. Także różnie to bywa. Ta też nie chciałam zapeszać i kompletowałam wyprawkę po mału od 2 trymestru a w trzecim to już takie większe rzeczy kupowałam jak łóżeczko. szafki itd

1 polubienie

Fajnei by bylo :stuck_out_tongue_winking_eye: my 2 miesiace i ruszamy z RD

1 polubienie

No my tak samo! :grinning::face_with_peeking_eye: wczoraj nam przyszło krzesełko​:grinning:

1 polubienie

dziewczyny… zostawić was na chwilę i czat ciężko nadrobić :rofl::rofl::rofl:

@paola.4 witamy w załodze :rofl::wink:
łagodna ciąża to marzenie
ja mam dwójkę dzieci;)

1 polubienie

Ja mam po Synku :slight_smile:
Niby drugie RD ale już mam stracha

czemu?
mialas jakąś sytuacje nie fajną z starszym?
ja miałam obawy ale duzo mi przeszlo gdy zaczęłam rozszerzac diete

A jakie masz krzesełko? My musimy jakieś kupić, bo niby mamy od znajomych ale totalnie niedopasowane do synka, może później się sprawdzi, ale póki co to tacka jest za daleko oparcia i źle się wkłada, siedzisko jest też za długie itd

Bebe confort Timba, siostra męża i koleżanka miały, polecały, były i są z niego bardzo zadowolone :grinning:

1 polubienie

to drewniane , fajne
byl czas ze mi aie podobaly i mialan okazje “przymierzyc”
niestety dla nas nie podeszło

Mówią, że to zamiennik słynnego stokke tripp trapp, a ten stokke ma taką cenę, że ja dziękuję :sweat_smile::grinning:

1 polubienie

Mam nadzieję że masz świadomość że bardzo ważne jest twoje podejście więc jeśli mogę ci doradzić to mów o przedszkolu z podekscytowaniem, opowiadaj że jest dzień kropki z dzień misia ile to ciekawych rzeczy. To też bardzo wpływa na dziecko

@paola.4 każdy poród to inna historia więc oczywiście warto mieć świadomość i można co nieco przeczytać ale nie nastawiaj się w żaden sposób negatywnie ani na sn, ani na cesarkę. Wiele kobiet czasami uważa że cesarka jest porażką nic bardziej mylnego jest poród, dzieci temu maluszek jest jest Tobie. Nie wiem czy znasz profil na Instagramie zaufaj położnej. Jeśli do tej pory Nie miałaś okazji to serdecznie polecam tam zajrzeć. No i uważam że mają jedną z lepszych szkół internetowych i dużo wartościowych materiałów

Super zestaw idealny na wakacyjną podróż z niemowlakiem połączenie canpol z mustelą super. Żel z dobrym skladem dla niemowlaka to idealny wybór , husteczki nawilżane 99%wody wyśmienite, wszystie produkty będące w tym zestawie to must have podróży z 5 miesięcznym bobasem i do tego praktyczny niezawodny w każdym wyjeździe plecak. Ja jest zachwycona tym zestawem​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

A czemu u was nie przeszło ?
@usmiechnietaMama juz sobie obczajam ;D

takkk to ze nie nalezy do tanich to jedno ale tez nie kazde dziecko osiągnie w nim dobrą pozycję
jak jak wkladalam go do takich to nue dość że nie siedział dobrze to jeszcze wrzeszczal jak opetany

@SylwiaMK bo mial zła pozycje i nie chciał w nim byc🤷🏿‍♂️
tez myślałam o antilop ale znow bylo zbyt ciasne
dopiero jeden z kinderkraft podszedl i podobny to chyba noname zamówiłam online . podeszlo od początku
pozniej po kilku miesiacach bylam u rodziny i mieli właśnie to drewniane a drudzy antilop i dalej to samo :man_shrugging:t6:

1 polubienie

Dokładnie, dzieci często słyszą od dziadków czy od innych osób „ojej ale Ty biedny jesteś, do żłobka/przedszkola musisz iść”, a jeszcze później od rodzica usłyszą „nie bój się, będzie fajnie” i już nie słyszą że będzie fajnie tylko słyszą o strachu …
Mówienie z podekscytowaniem bardzo zmienia nastawienie dziecka do żłobka

2 polubienia

Ja od początku byłam bardzo ciekawa tego przedszkola, tym bardziej że moja jak przyszła do przedszkola to dzień później była impreza urodzinowa jednej z dziewczynek. To panie nauczycielki pisały że broń Boże żeby nie przychodził ponieważ moja bawi się w najlepsze. Córka się na mnie obraziła że jest za wcześnie przyszłam :laughing::laughing::laughing:

1 polubienie

Ja mam trzy krzesełka, jedno u siebie yummy, drugie u teściowej Chicco i u rodziców te z Ikea a i tam mały na nich je tylko kaszkę bo śniadanie wyglądają tak że przychodzi i otwiera buzię i idzie dalej się bawić

1 polubienie

Ja na pierwsze RD to się tak wystudiowałam , przeczytałam pół internetu, jeździłam na targ po marchewki :smile: za parę dni mnie to czeka i szczerze to mi się mega nie chce :sweat_smile: moi na razie jak widzą butelkę to mają oczy jak 5zl. Mąż pił Frugo i miał syna na rękach to mu syn wyrywał tą butelkę. A na widok łyżeczki nic się nie dzieje :see_no_evil: jedyne co wiem że zawaliłam to wyrzuciłam takie urządzenie do gotowania na parze dla dzieci, bo stwierdziłam że jak kupiłam lidlomixa to po co tyle sprzętów… a teraz chyba żartem będzie robić w nim jedną marchewkę :sweat_smile:
I matka roku bo mam jedno krzesełko po starszej i pożyczone ikeowskie ale jak maluchy nie siedzą to w nim na razie odpada. To co mam z kinderkrafta można odchylić to najpierw tak używaliśmy z miesiąc chyba

1 polubienie

Oczywsicie tak jej mówię , a ona chodzi i mowi ,mama zapisała mnie do przedszkola, :slight_smile: na ten moment to już bym ją spakowała , niech idzie bo dzis to dawala w kość ze heeeeej , z rana nie poszła na podwórko bo lało a do tego ma katar i nie chciałam żeby sie mi jakoś wiecwj rozłożyła i przeszlo to na mlodszą , wiec w domu był sajgon , nawet pójście z koszyczkiem na proceję odpuściłam:(

1 polubienie