Super sprawa z tym konkursem.
Zachęcił mnie do dyskusji na temat karmienia. Chciałabym też lepiej poznać markę. Część produktów już znam ![]()
Najbardziej interesuje mnie w tym momencie smoczek od butelki, ponieważ na spotkaniu z neurologopedą dowiedziałam się, że właśnie canpol babies ma jedne z najbardziej zbliżone kształtem do sutka smoczki ![]()
Z tą M to pewnie mało komu uda się trafić ![]()
Normalnie miałam takie 85C-90D zależy czy mi się schudło 5 kg i na oko kupując stanik na Temu liczyłam, że jak wezmę największy to wejdę. O jak ja się zdziwiłam. Pas niby ok, ale te miseczki to tam mają malutkie. Trzeba będzie jednak kupić w Polsce ![]()
Ja tak mialam ze stanikami z hm . Obwod dobry sle miseczki niestety za tycie na mnie ![]()
@daga1271 o kurcze to ja nie slyszalam o tym . Mam stanik taki “wyjsciowy” z wiszbinami , ale wyjscia mam na mysli tam gdzie musze naprawde dobrze wygladac i nie mialam nigdy zastojow . Stanik z hotmilk
Ja tej butelki też jestem ciekawa bo na ten moment przetestowałam tą mamafeel która też jest polecona przez neurologopedów.
Ja od paru lat kupuje staniki w intimisimi i bardzo je lubię. Tylko nie sa najtańsze
Butelki sa super ! Moja mala zaczynala marudzic jak przystawialam ją do piersi . Od kiedy zmienilismy butelke na natural shape to problem zniknął. Znowu je na zmiane piers i butelke. Dodatkowo system odpowietrzania jest mega ! Smoczek sie nie zapada
Mój też jest KP i zarówno butelki mamafeel czy Lansinoh też nie zaburzyły KP ale ta też bym z chęcią przetestowała
Pewnie wszystko zależy od dziecka, bo starszy jak dostał Lansinoh to już nie chciał potem piersi ![]()
@asiam1 z fiszbinami, jak się ma większy biust, to na pewno się lepiej wygląda. Ale ja się boje tych bolesnych zastoi i zapaleń. Nawet nie wiem jaki bym miała teraz rozmiar ![]()
Zestaw idealny. Niebawem córa na świecie, mam nadzieję, że będzie mi dane karmić naturalnie. Bardzo o tym marzę
🩷
O to widzisz, nie pomyślałabym że Lansinoh może powodować niechęć do piersi. No to jak widać faktycznie zależy to od dziecka.
tak samo miała znajoma
jej dziecko jak zaczelo z lans pic to automatycznie odrzuciło piers
ja karmie jedno tak samo jak starszego mial do tej pory różne butelki i z piersią nie mial/nie mieli problemu
Ja te butelki Lansinoh wprowadziłam po 6 miesiącu. Wcześniej pił z Lovi Medical + ale głównie pił z piersi z butelki to tak raz czy góra dwa razy na dobę
Nie, nie cisną nic a nic
najwygodniej i najlepiej wg mnie wygląda wtedy biust u mnie
To super, widocznie masz super dopasowane. Ja jeszcze od ciąży nie wskoczyłam w moje staniki. Pewnie wskoczę w nie jak już skończę KP
Ja w stare też się nie zmieszczę, kupiłam nowe z gorseni. Do karmienia mają jeden model i jest super, mam dwie sztuki
ale warto brać tylko na allegro, w sklepach droższe o wiele
Ja to pierwsze słyszę o tych zapaleniach i zatokach od fiszbin
mi to nawet doradczyni poleciła właśnie taki, lepszy. Warto spróbować moim zdaniem ale nic na siłę
ja prostu mam za duży biust do tych miękkich, strasznie mi wisi i ciąży .
A co do butelki to dziwne bo moje mają Lansinoh i jedzą z nich najładniej a z piersią nie mają problemów.ntez doradczyni laktacyjna i fizjo je polecała więc już sama nie wiem ![]()
@Kasia.p co do butelek to potwierdza ze kazde dziecko inne po prostu
jezeli chodzi o biustonosze z usztywnieniem to sama nosilam wiekszosc w ciąży i teraz karmiąc jak wychodze poza domem
nic fiszbiny nie robią pod warunkiem że jest dobrze dobrany rozmiar
a jak dla mnie wyjście w sportowym niestety nie zawsze realne (zalezy od biustonosza) z moim rozmiarem
Ja na codzień noszę miękkie biustonosze do karmienia na większe wyjścia zakładam normalny klasyczny biustonosz.
Z butelkami to jest wielka loteria, u nas najlepiej obecnie sprawdzają się nowe butelki od canpol ![]()
Mi też ta Lansinoh polecały. I też KP i dokarmiałam moim mlekiem z nich i mały nie odrzucił piersi.
No ja wejdę w moje stare staniki ale nie chce ich jeszcze używać jak KP
poza tym siedzę w domu więc te sportowe staniki fajnie mi się sprawdzają. Ale ja też nie mam dużych piersi jakiś.
To chyba od dziecka zależy. Jedne chcą pić z jakiej kolwiek butelki i odrzucają pierś a inne nie chcą w ogóle żadnej butelki i tylko pierś
Ale extra zestaw
dziewczyny jestem nowa na forum ale jestem mamą z doświadczeniem xD jeśli jednak chodzi o laktator przenośny to super sprawa, mam w planie zakup. Do tej pory używałam zwykłego z firmy Canpol babies i byłam mega zadowolona ale z racji tego że mam małe dzieci przenośny byłby mega ułatwieniem
co do butelki u biustonosza jeszcze nie miałam okazji korzystać ![]()