Dołącz do mam testerek! (kwiecień 2026)

Super sprawa z tym konkursem.
Zachęcił mnie do dyskusji na temat karmienia. Chciałabym też lepiej poznać markę. Część produktów już znam :grinning:
Najbardziej interesuje mnie w tym momencie smoczek od butelki, ponieważ na spotkaniu z neurologopedą dowiedziałam się, że właśnie canpol babies ma jedne z najbardziej zbliżone kształtem do sutka smoczki :star_struck:

Z tą M to pewnie mało komu uda się trafić :wink:
Normalnie miałam takie 85C-90D zależy czy mi się schudło 5 kg i na oko kupując stanik na Temu liczyłam, że jak wezmę największy to wejdę. O jak ja się zdziwiłam. Pas niby ok, ale te miseczki to tam mają malutkie. Trzeba będzie jednak kupić w Polsce :hugs:

Ja tak mialam ze stanikami z hm . Obwod dobry sle miseczki niestety za tycie na mnie :cry:
@daga1271 o kurcze to ja nie slyszalam o tym . Mam stanik taki “wyjsciowy” z wiszbinami , ale wyjscia mam na mysli tam gdzie musze naprawde dobrze wygladac i nie mialam nigdy zastojow . Stanik z hotmilk

Ja tej butelki też jestem ciekawa bo na ten moment przetestowałam tą mamafeel która też jest polecona przez neurologopedów.

Ja od paru lat kupuje staniki w intimisimi i bardzo je lubię. Tylko nie sa najtańsze

1 polubienie

Butelki sa super ! Moja mala zaczynala marudzic jak przystawialam ją do piersi . Od kiedy zmienilismy butelke na natural shape to problem zniknął. Znowu je na zmiane piers i butelke. Dodatkowo system odpowietrzania jest mega ! Smoczek sie nie zapada

2 polubienia

Mój też jest KP i zarówno butelki mamafeel czy Lansinoh też nie zaburzyły KP ale ta też bym z chęcią przetestowała

1 polubienie

Pewnie wszystko zależy od dziecka, bo starszy jak dostał Lansinoh to już nie chciał potem piersi :crazy_face:
@asiam1 z fiszbinami, jak się ma większy biust, to na pewno się lepiej wygląda. Ale ja się boje tych bolesnych zastoi i zapaleń. Nawet nie wiem jaki bym miała teraz rozmiar :smile:

Zestaw idealny. Niebawem córa na świecie, mam nadzieję, że będzie mi dane karmić naturalnie. Bardzo o tym marzę :face_holding_back_tears:🩷

O to widzisz, nie pomyślałabym że Lansinoh może powodować niechęć do piersi. No to jak widać faktycznie zależy to od dziecka.

1 polubienie

tak samo miała znajoma
jej dziecko jak zaczelo z lans pic to automatycznie odrzuciło piers
ja karmie jedno tak samo jak starszego mial do tej pory różne butelki i z piersią nie mial/nie mieli problemu

1 polubienie

Ja te butelki Lansinoh wprowadziłam po 6 miesiącu. Wcześniej pił z Lovi Medical + ale głównie pił z piersi z butelki to tak raz czy góra dwa razy na dobę

Nie, nie cisną nic a nic :grin: najwygodniej i najlepiej wg mnie wygląda wtedy biust u mnie

To super, widocznie masz super dopasowane. Ja jeszcze od ciąży nie wskoczyłam w moje staniki. Pewnie wskoczę w nie jak już skończę KP

Ja w stare też się nie zmieszczę, kupiłam nowe z gorseni. Do karmienia mają jeden model i jest super, mam dwie sztuki :slight_smile: ale warto brać tylko na allegro, w sklepach droższe o wiele

Ja to pierwsze słyszę o tych zapaleniach i zatokach od fiszbin :sweat_smile: mi to nawet doradczyni poleciła właśnie taki, lepszy. Warto spróbować moim zdaniem ale nic na siłę :grin:ja prostu mam za duży biust do tych miękkich, strasznie mi wisi i ciąży .
A co do butelki to dziwne bo moje mają Lansinoh i jedzą z nich najładniej a z piersią nie mają problemów.ntez doradczyni laktacyjna i fizjo je polecała więc już sama nie wiem :sweat_smile:

@Kasia.p co do butelek to potwierdza ze kazde dziecko inne po prostu
jezeli chodzi o biustonosze z usztywnieniem to sama nosilam wiekszosc w ciąży i teraz karmiąc jak wychodze poza domem
nic fiszbiny nie robią pod warunkiem że jest dobrze dobrany rozmiar
a jak dla mnie wyjście w sportowym niestety nie zawsze realne (zalezy od biustonosza) z moim rozmiarem

1 polubienie

Ja na codzień noszę miękkie biustonosze do karmienia na większe wyjścia zakładam normalny klasyczny biustonosz.

Z butelkami to jest wielka loteria, u nas najlepiej obecnie sprawdzają się nowe butelki od canpol :smiling_face_with_three_hearts:

Mi też ta Lansinoh polecały. I też KP i dokarmiałam moim mlekiem z nich i mały nie odrzucił piersi.

No ja wejdę w moje stare staniki ale nie chce ich jeszcze używać jak KP :joy: poza tym siedzę w domu więc te sportowe staniki fajnie mi się sprawdzają. Ale ja też nie mam dużych piersi jakiś.

To chyba od dziecka zależy. Jedne chcą pić z jakiej kolwiek butelki i odrzucają pierś a inne nie chcą w ogóle żadnej butelki i tylko pierś

1 polubienie

Ale extra zestaw :wink: dziewczyny jestem nowa na forum ale jestem mamą z doświadczeniem xD jeśli jednak chodzi o laktator przenośny to super sprawa, mam w planie zakup. Do tej pory używałam zwykłego z firmy Canpol babies i byłam mega zadowolona ale z racji tego że mam małe dzieci przenośny byłby mega ułatwieniem :wink: co do butelki u biustonosza jeszcze nie miałam okazji korzystać :wink: