Dzisiaj mamy 4 dzień rozszerzania diety
już widzę, że synek jest mniej zachłanny ![]()
No ja się zastanawiam czy nie dać mu z pół łyżeczki marchewki albo jabłka w święta
bardziej na próbę
też będzie miał 4 miesiące.
Ostatnio noce to dramat, bo go brzuszek męczy.
Ja nie je jestem zwolennikiem RD przed czasem jeśli nie ma takiej potrzeby. Mój z kolei miał jakąś wysypkę jak rozpoczęliśmy RD i żeby wykluczyć jedzenie musialam się wstrzymać z rozszerzaniem i zaczęliśmy ze sporym poślizgiem. Ale teraz coraz chętniej sam się dopomina o różne rzeczy i pokazuje łapka co chce. ![]()
Ciekawe czy mu zasmakuje ![]()
@Mamuska357 ja też w sumie trochę się boje bo chciałabym widzieć gotowość u nich a jeszcze głowy nie trzymają stabilnie. Mi się tam do tego nie śpieszy ![]()
Mój już zaczął siadać jak rozpoczęło się RD ale i tak nie siedzial stabilizował w krzesełku i karmiłam go jak sam siedział macie albo ma kolanach
Mój skończył 2 lata i rano mm musi być
podaży dostaje Kendamil i kupuje ta duża puszkę i w sumie po 4 tygodniach zostaje to mleko. To stwierdziłam że będę dawać starszemu. To muszę przesypywać do puszki po jego mleku bo jest aferka
Ja tak samo też kupuje te duże opakowania. Aktualnie 4 miesiące po porodzie a wkładki idą jak szalone
właśnie fajnie by było jakiś zestaw z woreczkami do mrożenia kupić ![]()
Tak czytam o tym mierzeniu u was i tak sobie myślę że mój syn nigdy nie był mierzony
tylko po porodzie, a przy szczepieniach tylko wagę sprawdzali, i dwa razy obwód główki i klatki piersiowej
Moich synów też nigdy pediatra nie mierzyła. W sensie wzrostu. Bo głowe i klatkę wtedy kiedy jest miejsce w książeczce. Sama staram się mierzyć
co lekarz to inaczej
czasem wolałabym by nie mierzyli ani nic niz sprawdzac i glupoty wpisywac
Wygląda na fajny pakiet do testowania ![]()
U mnie niestety konieczne odciąganie pokarmu, więc butelek i laktatorów w każdym kącie nigdy za mało ![]()
![]()
Ja też nie myślę , póki co mam w planie do roku a sama jestem ciekawa jak długo się uda ![]()
![]()
Ooo to ciekawe. Sądziłam że to standard. U mnie ważenie, mierzenie długości, obwodu główki i klatki piersiowej Na każdej wizycie to robią
Ooo , no to u nas chociaż to dobre że na każdej wizycie dokładnie wszystko mierzą
Świetny zestaw dla mam kpi
jestem bardzo ciekawa tego stanika bo na ten moment noszę tylko takie z fiszbinami, fajnie by było go zmienić na coś innego ![]()
Butelki też jestem bardzo ciekawa ![]()
A jesteś kpi? Ja odkąd zaszłam w ciążę, to nie założyłam stanika z fiszbinami. Kiedyś słyszałam że robią się od nich zastoje.
A ja noszę , bo te sportowe już mi tak jakoś nie pasowały . I nie mam z tym problemu
U mnie bez zastojów na szczęście ale te miękkie były w ciąży dobre ale teraz tylko z fiszbinami bo inaczej strasznie ciążą i plecy bolą
niestety tak to jest przy dużym biuście
Fantastyczny zestaw na testy !
Ja mam staniki normalne ale bez fiszbin i też odkąd urodziłam to noszę tylko te do karmienia i sportowe bo jakoś tak mi wygodniej a KP. A te z fiszbinami Cię nie cisną?