Dołącz do mam testerek! (kwiecień 2026)

Dzisiaj mamy 4 dzień rozszerzania diety :grin: już widzę, że synek jest mniej zachłanny :sweat_smile:

1 polubienie

No ja się zastanawiam czy nie dać mu z pół łyżeczki marchewki albo jabłka w święta :stuck_out_tongue: bardziej na próbę :slight_smile: też będzie miał 4 miesiące.
Ostatnio noce to dramat, bo go brzuszek męczy.

Ja nie je jestem zwolennikiem RD przed czasem jeśli nie ma takiej potrzeby. Mój z kolei miał jakąś wysypkę jak rozpoczęliśmy RD i żeby wykluczyć jedzenie musialam się wstrzymać z rozszerzaniem i zaczęliśmy ze sporym poślizgiem. Ale teraz coraz chętniej sam się dopomina o różne rzeczy i pokazuje łapka co chce. :slightly_smiling_face:

Ciekawe czy mu zasmakuje :smiley:
@Mamuska357 ja też w sumie trochę się boje bo chciałabym widzieć gotowość u nich a jeszcze głowy nie trzymają stabilnie. Mi się tam do tego nie śpieszy :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Mój już zaczął siadać jak rozpoczęło się RD ale i tak nie siedzial stabilizował w krzesełku i karmiłam go jak sam siedział macie albo ma kolanach

Mój skończył 2 lata i rano mm musi być :smile: podaży dostaje Kendamil i kupuje ta duża puszkę i w sumie po 4 tygodniach zostaje to mleko. To stwierdziłam że będę dawać starszemu. To muszę przesypywać do puszki po jego mleku bo jest aferka

Ja tak samo też kupuje te duże opakowania. Aktualnie 4 miesiące po porodzie a wkładki idą jak szalone :sweat_smile: właśnie fajnie by było jakiś zestaw z woreczkami do mrożenia kupić :sweat_smile:

1 polubienie

Tak czytam o tym mierzeniu u was i tak sobie myślę że mój syn nigdy nie był mierzony :flushed: tylko po porodzie, a przy szczepieniach tylko wagę sprawdzali, i dwa razy obwód główki i klatki piersiowej

Moich synów też nigdy pediatra nie mierzyła. W sensie wzrostu. Bo głowe i klatkę wtedy kiedy jest miejsce w książeczce. Sama staram się mierzyć

1 polubienie

co lekarz to inaczej
czasem wolałabym by nie mierzyli ani nic niz sprawdzac i glupoty wpisywac

Wygląda na fajny pakiet do testowania :slight_smile:
U mnie niestety konieczne odciąganie pokarmu, więc butelek i laktatorów w każdym kącie nigdy za mało :joy::see_no_evil:

Ja też nie myślę , póki co mam w planie do roku a sama jestem ciekawa jak długo się uda :blush::blush:

Ooo to ciekawe. Sądziłam że to standard. U mnie ważenie, mierzenie długości, obwodu główki i klatki piersiowej Na każdej wizycie to robią

1 polubienie

Ooo , no to u nas chociaż to dobre że na każdej wizycie dokładnie wszystko mierzą

Świetny zestaw dla mam kpi :sparkling_heart: jestem bardzo ciekawa tego stanika bo na ten moment noszę tylko takie z fiszbinami, fajnie by było go zmienić na coś innego :grin:
Butelki też jestem bardzo ciekawa :grin:

A jesteś kpi? Ja odkąd zaszłam w ciążę, to nie założyłam stanika z fiszbinami. Kiedyś słyszałam że robią się od nich zastoje.

A ja noszę , bo te sportowe już mi tak jakoś nie pasowały . I nie mam z tym problemu

1 polubienie

U mnie bez zastojów na szczęście ale te miękkie były w ciąży dobre ale teraz tylko z fiszbinami bo inaczej strasznie ciążą i plecy bolą :confused: niestety tak to jest przy dużym biuście

Fantastyczny zestaw na testy !

Ja mam staniki normalne ale bez fiszbin i też odkąd urodziłam to noszę tylko te do karmienia i sportowe bo jakoś tak mi wygodniej a KP. A te z fiszbinami Cię nie cisną?