Mój syn wczoraj wieczorem pierwszy raz zaśmiał się głośno
wcześniej uśmiechał się i gaworzył przy tym ale wczoraj było słychać śmiech. Chwilkę potem się to nie powtórzyło i poszedł spać ale tak się cieszyliśmy ![]()
![]()
![]()
Co ciekawe że mój młody miał gorsze noce i dni i jak sprawdzałam to wyglądało że ma skok ale tak się to w czasie rozciągało że nie było tak jak niektórzy mi mówią że np. 3 dni były takie o bum nowa umiejętność
jedni maja 3 dni inni tygodnie
to tak jak z zebami jednemu wyjdzie niewiadomo kiedy a inne miesiacami
niektore skoki czy regresy moga trawac nieraz dluzej niz miesiac
i meczy to dzieciaczki
nie wiem jak Twoj ale u nas poki co jeden i drugi jak cos nowego to po kilka naraz umiejętności a nie np jedna co jakis czas wiec wiecej to trwa ale i więcej wnosi
No tak ale właśnie u nas było tak poszatkowane bo niektórzy mają w szyszki za jednym zamachem ![]()
Ojej ! Jak ja na to czekam u nas takie delikatne uśmieszki się pojawiają
ostatnio babcia coś do niego mówi a on do do niej uśmiechnął ![]()
Teraz się uśmiecha a około pół roku jak będzie się zaczął zanosić śmiechem to dopiero zobaczysz ![]()
![]()
To są piękne momenty na które sie czeka i serduszko się rozpływa. A śmiech malucha jaki piekny jest. U nas teraz dużo śmiechu i piękne mama i tata ![]()
O to idealnie na święta będzie śmieszkiem ![]()
Teraz tak się na to czeka a nim się obejrzę to rok nam minie ![]()
![]()
Śmiech dziecka to dla mnie najpiękniejszy dźwięk który może się wydobywać ![]()
chociaż też już troszkę czekam na to pierwsze mama!
Już raczej wątpię , dziś też próbowałam podmienić i się nie dało
Oh te świadome uśmieszki to piękny okres
Jeszcze trochę i będzie ![]()
A mój teraz zaczął mówić już tak sos świadomie tata i jak mówię żeby zawołał tatę do łazienki by się kąpać to tatę woła a mnie woła wtedy tylko jak jest zły że czegoś nie ma i się wkurza to wtedy potrafi powiedzieć mama ![]()
Ostatnio ma czas że lubi się przytulać i wygłupiać ze mną. I ma taki cudny dziecięcy śmiech, taki prawdziwy że aż miło się tego słucha
Oo na przytulasy też czekam !!! I na gadanie. On mnie zagada jak pójdzie w tatę ![]()
Moja córka na razie łapie mnie rączkami za twarz, fajnie jak te rączki są juz uslinione ![]()
Zapewniam cię teraz czekasz na gadanie a będzie niedługo moment że będziesz marzyła żeby w końcu poszło spać I zamknęło buzię.
Wiem jak to okropnie brzmi ale zapewniam cię mam tak ze starszą są dni kiedy marzę żeby w końcu przestała gadać A ja bym mogła posłuchać własne myśli
Koleżanki to samo mi mówią ![]()
hahahha jakie to prawdziwe
czasem to gadanie juz meczy jak sie dziecko nakreci albo faza na krzyk przeplatana z gadaniem ![]()
![]()
ale wszystko przed nimi ![]()
Mój coś ostatnio nauczył się szczypać. I szczypie mnie ja go karmie albo jak ciap otrzepuje to po nogach a jak zabronię to się śmieje o robi dalej tak
ehhhh