hah to polecialas juz grubo
ale kto jak nie Ty. matka zawszs da radę
a tak z ciekawości w jakich cenach u was wychodzi basen? bardziej ceny grup mnie interesuje
Ale super ja na stronie u siebie patrzyłam że nie ma takich zajęć dla maluchów
muszę zadzwonić jeszcze i zapytać może nie umiem znaleźć info ![]()
mało jest miejsc ktore maja
u nas jeden basen jest takiego typu w dodatku z dostosowaną temperaturą wody pod maluszki
Ja przed posiadaniem dziecka myślałam że to raczej popularne i standardowe na każdym basenie
600 zł 12 wejść. Ogólnie za 10 wejść starszej i 6 wejść młodszej zapłaciłam 825 zł
@karolina27034 niestety co do kursu wakacyjnego dni są sztywne. Ale i tak 10 wejść będzie ok. Można potencjalnie odrobić w semestrze zimowym, ale raczej wtedy nie zapiszę starszej na basen
@Paulina.K ja byłam w szoku, że jest w wakacje bo zawsze widziałam takie zajęcia tylko w weekendy właśnie semestr letni albo zimowy
Ja też chciałam iść z małym na basen, ale u nas w okolicy nie ma kursów w wakacje, więc będziemy mogli zacząć dopiero od września, ale za to chce iść z małym na Gordonki!
tylko, że czekam aż trochę się ochłodzi, bo teraz nie chce go ciągać jak są takie upały ![]()
Aż musiałam wygooglować co ta są Gordonki
ale pomysł super
nawet nie wiedziałam że jest tyle zajęć dla maluszków ![]()
gordonki sa fajne ale nam np bardziej typowa sensoryka podeszla na mlodszym etapie
tyle ze idac trzrba sie liczyc na bycie brudnym
a na pozniej gordonki, bawialnie, rozne z piaskiem itp bawialnie to super sprawa
Ja muszę poszukać u siebie ale znając życie nie będzie
Taak! Sensorki też mam w planie, u nas są one od 6 msc, więc jeszcze chwila, chce też poczekać aż mały będzie siedział to wtedy też myślę lepiej się takie zajęcia sprawdzą ![]()
@karolina27034 ogolnie to takie gordonki można samemu w domu robić, kupić instrumenty i też fajnie to wychodzi, ale ja już potrzebuje się wyrwać trochę do ludzi ![]()
![]()
![]()
Zauwazylam, ze przez oglądanie Ig można poczuć dużą presję, że dziecko koniecznie trzeba zapisać czy to na basen, czy gordonki czy jakieś sensorki i chciałam napisać, że to nie jest prawda, ale w pewnym momencie sama poczułam się jakbym była gorsza bo jak mały miał 3 msc to jeszcze nigdzie nie byl…
na dobra sprawe sensoryke tez mozna w domu tylko musisz dobrze pomyslec by latwo i szybko posprzatac ![]()
tez myślę ze siedzac lepiej i czworakujac bo bardziej mobilne dziecko itp ale na lezaco tez bardzo duzo dzieciaczków chodzi i pod nie tez super ogarniete a przynajmniej u nas tak jest
mamy jedno miejsce ze zawsze tematycznie pomyślane i takie miejsca bardzo polecam nawet mimo wszystko jak nie siedzi
Zobacz sobie zajecia plywania fregata, basen jest w Hotelu przy placu Kromera. Maja zajecia dla niemowlakow w wakacje, ale wykupuje sie pakiet wejsciowek. Przynajmniej kiedys tak bylo ![]()
My byliśmy na jednych zajęciach. Chciałam częściej ale później nam przełożyli te zajęcia z piątku na sobotę i to różnica 20 minut między zajęciami starszej a ty mi gordonkami więc nie wchodziło w grę
Może ja jestem jakaś dziwna ale uważam że te zajęcia dla młodszych dzieci niż siedzące trochę są bez sensu bo i tak nie ma za bardzo możliwości. Moja była tak zmęczona po tych zajęciach i tak przerażona że uciekała
Chciałam iść z synkiem na basen ale po próbie kąpieli w basenie na działce znajomych jednak zrezygnowałam bo synek po kilku minutach w basenie się wkurzał mimo że kąpiel w wanience uwielbia.
Ale tak myślę że zajęcia z innymi dziećmi typu jakieś gordonki będą super przed posłaniem dziecka do żłobka
No nie każde dziecko będzie lubiło takie zajęcia. Trzeba iść i sprawdzić bo inaczej się nie dowiemy. A jak nie pasują to dalej nie przychodzić
Dzięki dzięki, ale to jest drugi koniec miasta, dwa razy dłużej byśmy tam jechali niż trwałby zajęcia
szukam zawsze takich zajęć dla dziecka gdzieś w okolicy do max 20 min drogi ![]()
@AnetteSo no właśnie dlatego chyba poczekamy z jakimiś sensorami aż mały będzie siedział , wtedy też fajniej bo wsadzę go do spacerówki i jazda bez tej gondoli ![]()
![]()
Ale to też wlansie dobre dla Ciebie ogólnie dla mamy
bo ileż można siedzieć w domu i się obracać w gronie najbliższych ![]()
3 msc to jeszcze maluszek, jeszcze ma przed soba całe życie żeby popróbować różnych rzeczy które będą mu sprawiały radość ![]()
No tak a w korkach to jeszcze dluzej:)
A propo kiedy planujesz przerzucenie na spacerowke?
Nie wiem czemu ale przy Gutku boje sie zrobic to za wczesnie😂 a checi chocby do sygnalu do siedzenia brak.
Ja synka zaczęłam dawać do spacerówki jak skończył 7 miesięcy, teraz ma skończone 8 i dopiero zaczyna sam siadać - wcześniej tylko siadal w łóżeczku na materacu.
Koło skończonego 7 miesiąca przerzuciliśmy się na spacerówkę bo synek przestał mieścić się w gondoli więc leżał na płasko. Wolałam żeby był jak najdłużej w spacerówce zwłaszcza że ostatnie chwile w spacerówce spędzał już tylko na brzuszku a w spacerówce nie mógłby tak leżeć.
Na początku się wkurzał że właśnie ma skrępowane ruchy, że nie może się obrócić a leżąc nie widzi nic
U Nas w okolicy żadnych zajec dla Maluszków.
Dla Starszyxh jest sensoryka. Maz byl 2 razy. Ale panj prowadząca nie potrafi dzieciaków do niczego zachecic. 2 zdania wstepu i bawcie się sami czym jest… wiec synek średnio zainteresowany byl. A szkoda bo mialam nadzieję na coś fajnego