Dołącz do Mam Testerek! (maj 2026)

Ale bo są spryskane? Czy co?

Mi też na truskawki się jeszcze nie zdarzyło :pleading_face: a te były z targu , i myłam je długo

Ale one wewnątrz mają mnóstwo chemii, zwłaszcza te pierwsze, bo są intensywnie nawożone, wspomagane i często się słyszy, że uczulają silnie :face_with_peeking_eye:

Obaj współczuję. Długo cię trzymała?

Ooo to masz uczulenie , chociaż ja bym nie jadła teraz truskawek one są tak pędzone . Czekam na te słodkie swoje truskawki :smiling_face::face_holding_back_tears:

1 polubienie

Jak już będzie działka ogrodzona będę szukać :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: muszę mieć w swoim ogrodzie to drzewko​:smiling_face_with_three_hearts:
@Magdallenka0897 masakra ale niestety te truskawki są tak pryskane z resztą nie tylko truskawki, wszytko teraz pryskane chemią , ja w Holandii byłam na zbiorach sałaty lodowej i porach masakra ludzie mieli takie uczulenia na rękach od oprysku że rezygnowali i wracali do domów , albo rodzina z Polski wysyłała jakieś leki na sterydach a i tak nie pomagały …trują nas tymi opryskami…

Kiedys moj brat jak byl mlodszy to jezdzil do niemiec na zbiory czeresni i niedawno opowiadal , ze np dzisiaj byly male i niedojrzale , oni czyms psikali i na drugi dzien nagle robily sie ogromne i az bordowe :see_no_evil:

1 polubienie

@asiam1 az strach jeść :melting_face: mój znajomy to samo o jabłkach opowiadał :face_with_peeking_eye: pracował we Włoszech przy zbiorze i tam akurat szła masa chemii do nabłyszczania jabłek żeby były piękne i apetyczne :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

1 polubienie

Ja widzę jak to jest z warzywami i owocami u teściowej. Jest pełno różnych intruzów i w kaz roku jest walka o plony…. Wiec trudno sie dziwić, że ci co żyją z tego pryskają. Inaczej nic by nie mieli. Chodź to oczywiście nie zdrowe. U teściowej sąsiedzi mają własne pomidory dla siebie a pryskają…. co trochę się mija z celem. Niby mniej pryskane ale jednak zawsze

@AnetteSo @Mama.kacperka ja zjadłam tylko 3 i mi wyskoczyły w niedzielę a dzisiaj już widzę poprawę lekką na szczęście @Patrycjaw25 masakra , no jestem w szoku, na prawdę aż strach jeść

1 polubienie

Do nas w sierpniu dołączy braciszek :blush: totalnie boję się tego wydarzenia… jak to będzie :exploding_head: czy mój dwulatek się z tym oswoi :face_with_peeking_eye:

Spokojnie na początku będzie niezła rewolucja ale powoli będzie dobrze

twz się balam ale go przygotowywaliśmy caly czas i uczestniczył trochę w tematyce wizyt :slight_smile:
wszystko sie ulozy

Tak też słyszałam że trzeba z dzieckiem rozmawiam i przygotowywać a potem w miarę możliwości pozwalać angażować się w opiekę

1 polubienie

Dostalyscie emaila ze paczki przyszykowane ? :wink:

2 polubienia

Ja widzę w aplikacji że jest nadania :innocent:

1 polubienie

tak :slight_smile: paczka utworzona wiec na dniach testowanko :rofl::smiling_face_with_three_hearts::star_struck:

1 polubienie

Aż jestem w szoku że tak szybko w zeszłym miesiącu sporo się czekało

W tym miesiącu szybko pojawiły się nowości , wyniki i teraz szybko paczkę wysyłają. Już nie mogę się doczekać biustonosza i laktatora

3 polubienia

Taak, jest wiadomość w aplikacji i na mailu :star_struck::star_struck:

1 polubienie