Ale bo są spryskane? Czy co?
Mi też na truskawki się jeszcze nie zdarzyło
a te były z targu , i myłam je długo
Ale one wewnątrz mają mnóstwo chemii, zwłaszcza te pierwsze, bo są intensywnie nawożone, wspomagane i często się słyszy, że uczulają silnie ![]()
Obaj współczuję. Długo cię trzymała?
Ooo to masz uczulenie , chociaż ja bym nie jadła teraz truskawek one są tak pędzone . Czekam na te słodkie swoje truskawki ![]()
![]()
Jak już będzie działka ogrodzona będę szukać ![]()
muszę mieć w swoim ogrodzie to drzewko:smiling_face_with_three_hearts:
@Magdallenka0897 masakra ale niestety te truskawki są tak pryskane z resztą nie tylko truskawki, wszytko teraz pryskane chemią , ja w Holandii byłam na zbiorach sałaty lodowej i porach masakra ludzie mieli takie uczulenia na rękach od oprysku że rezygnowali i wracali do domów , albo rodzina z Polski wysyłała jakieś leki na sterydach a i tak nie pomagały …trują nas tymi opryskami…
Kiedys moj brat jak byl mlodszy to jezdzil do niemiec na zbiory czeresni i niedawno opowiadal , ze np dzisiaj byly male i niedojrzale , oni czyms psikali i na drugi dzien nagle robily sie ogromne i az bordowe ![]()
@asiam1 az strach jeść
mój znajomy to samo o jabłkach opowiadał
pracował we Włoszech przy zbiorze i tam akurat szła masa chemii do nabłyszczania jabłek żeby były piękne i apetyczne ![]()
![]()
![]()
Ja widzę jak to jest z warzywami i owocami u teściowej. Jest pełno różnych intruzów i w kaz roku jest walka o plony…. Wiec trudno sie dziwić, że ci co żyją z tego pryskają. Inaczej nic by nie mieli. Chodź to oczywiście nie zdrowe. U teściowej sąsiedzi mają własne pomidory dla siebie a pryskają…. co trochę się mija z celem. Niby mniej pryskane ale jednak zawsze
@AnetteSo @Mama.kacperka ja zjadłam tylko 3 i mi wyskoczyły w niedzielę a dzisiaj już widzę poprawę lekką na szczęście @Patrycjaw25 masakra , no jestem w szoku, na prawdę aż strach jeść
Do nas w sierpniu dołączy braciszek
totalnie boję się tego wydarzenia… jak to będzie
czy mój dwulatek się z tym oswoi ![]()
Spokojnie na początku będzie niezła rewolucja ale powoli będzie dobrze
twz się balam ale go przygotowywaliśmy caly czas i uczestniczył trochę w tematyce wizyt ![]()
wszystko sie ulozy
Tak też słyszałam że trzeba z dzieckiem rozmawiam i przygotowywać a potem w miarę możliwości pozwalać angażować się w opiekę
Dostalyscie emaila ze paczki przyszykowane ? ![]()
Ja widzę w aplikacji że jest nadania ![]()
tak
paczka utworzona wiec na dniach testowanko ![]()
![]()
![]()
Aż jestem w szoku że tak szybko w zeszłym miesiącu sporo się czekało
W tym miesiącu szybko pojawiły się nowości , wyniki i teraz szybko paczkę wysyłają. Już nie mogę się doczekać biustonosza i laktatora
Taak, jest wiadomość w aplikacji i na mailu ![]()
![]()