U nas trzeba się zapisywać i terminy są bardzo długie. A gdzie najczęściej oglądacie ogłoszenia aut?
Wiecie że byłam w szoku w poniedziałek po południu wysłałam paczkę pocztą a dziś już ta paczka dotarła przed południem
aż nie wierzyłam że to poczta tak ekspresowo dostarczyła ![]()
![]()
I dziwne że bez problemu dostarczyła ![]()
![]()
Na OtoMoto szukałam najczęściej a mąż to już się dodał na grupę na FB tego modelu i pisał do ludzi co się zajmują tymi autami
@AnetteSo @Mamuska357 u nas to jest taka pipidowa że nie ma numerków i nie umawiają na godzinę tylko na dzień ![]()
Moze i wygodne, że ma się umówiony dzień i godzinę ale u mnie jak auto rejestrowała to wolne miejsca pojawiały sie w piatki o 8 a o 8:15 już nic wolnego nie było ma cały tydzień… więc to było polowanie
To u nas w mieście przychodzisz kiedy chcesz i bierzesz numerek no chyba że na dany dzień się skończą ![]()
@Magdallenka0897 my też szukamy no OtoMoto
No na fb jest dużo właśnie takich grup „sprzedam auto” ![]()
![]()
Nawet nie takie ogólne grupy ale konkretnie “forum ford jakiś tam” i tam ludzie się wypowiadają na co uważać, polecają handlarzy co zajmują się tymi autami itd. Jak ktoś szuka stricte jakiegoś modelu a nie ogólnie, to przydatne bo mąż w sumie dużo zweryfikował po rozmowie z ludźmi na grupie.
my jak szukaliśmy to wszędzie gdzie mozliwe i między innymi otomoto, fb, olx , po stacjonarnych komisach i taj jak @Mamaprzygod pisala po różnych grupach
To ja jeszcze polecam olx. Kiedyś szukałam tylko na OtoMoto ale zauważyłam że dużo samochodów nie jest wystawionych, bo są wysokie prowizje za wystawienie. Oprócz OtoMoto/olx/grup na fb szukamy też samochodu jeżdżąc po komisach
Oooo to masz sprawna dosyć pocztę ![]()
![]()
U nas najlepiej otomoto się sprawdzało przy szukaniu autka. Te grupy dla konkretnego modelu sa fajne sama jestem na grupach od moich autek bo zawsze jak cos mi się tam pojawi do moge wyszukać co to
dla kobiety przydatne
@Patrycjaw25 to ekspres ![]()
To samo z nieruchomosciami . Na oto dom trzeba zaplacic zeby wystawic a olx za darmo , wiec olx jest fajny tak lokalnie
Mi też na fb pokazywały się samochody i też przeglądaliśmy …
To prawda oto moto ma dość duże prowizje ale też dużo ludzi to przegląda… my jak nasze auto wystawialiśmy to szybko się sprzedało
My często kiedyś na komis jechaliśmy oglądać auta
No wlansie teraz dużo wystawiają na fb bo oto moto i olx jest strasznie drogie na wystawianie aut… i w sumie innych rzeczy na sprzedaż .
@Mama.kacperka na komisach też spory wybór
Dziwne dla mnie to było bo ostatnio moje paczki które zamawiałam przez pocztę utknęły u nich na zpleczu🤣
@asiam1 tylko na olx trzeba uważać
ja ostatnio wystawiałam 2 rzeczy i do obydwu zaraz dostałam to niby propozycję zakupu ale oczywiście z kliknięciem w zhakowany link …… usunęłam ogłoszenia, żeby nie kusić losu ![]()
My z mezem wszystko sprzedajemy na OLX, ale oczywiscie trzeba uważać bo moj mąż tez dostajem zapytania od oszustów ale szybko to rozszyfrowuje i nie daje się oszukać
To prawda , ja na olx tez zaraz po wystawieniu dostalam oferte kupna oczywoscie przez oszustow . Ze oni oplaca i przyjedzie ich kurier , sam zapakuje i w ogole wszytskim sie zajmie
i oczywiscie potwierrdz dane , kliknij w link
A zaraz potem wiadomosc , ze ktos tam jest zainteresowany, ale musze sama do kogos tam napisac ![]()