Mega trzeba uważać na tych oszustów ![]()
mąż jak coś wystawiał to też od razu, właściwie natychmiast dostał jakąś dziwną, podejrzana wiadomość ![]()
No tak, polują na łatwowiernych ludzi i o zgrozo są tacy co jeszcze na to się nabierają
@Mamii to u mnie identycznie…. tuż po wystawieniu zaraz przychodziły wiadomości z podejrzanymi linkami albo z opcją odkliknięcia że niby coś chce kupić a ja muszę zatwierdzić
przez to nie lubię OLX
na Vinted jeszcze mi się nie zdarzyła próba oszustwa
I najczęściej wysyłają takie wiadomosci na whats app ![]()
Ale pomimo prób oszustów na OLX i tak wszystko udało mi się sprzedać co wystawiłam więc lubię tą platformę
Wlasnie o to chodzi , ze wstawia sie ogloszenie i odrazu nagle pojawia sie wiadomosc
ja tez jak wystawilam bujaczek to odeazu napisalam mezowi , ze go wstawilam na olx i w tym samym momencie dopisalam “oo juz ktos napisal , chyba sprzedany”
a tu klops
To mój mąż wtedy od razu, wow już ktoś się odezwał, i zachwycony, a ja mówię stop, głos rozsądku się włączył
ale mówię no jak, jak to tak szybko że chyba nawet ktoś nie zdążył tego ogłoszenia przeczytać, przecież mówię nawet minuta nie minęła… No i faktycznie zastanowiliśmy się i mówimy olewamy tamta wiadomość żeby się nie dać, bo na kilometr jechało oszustwem…![]()
![]()
Tak właśnie to wygląda. Myślę że jakieś boty są i to wyłapują i od razu wysyłają wiadomość. Ale te wiadomości często są pisane kaleczonym językiem i z błędami
Dziewczyny a tak zmieniając temat- macie jakieś swoje typy co może być do testowania w maju ? Ja najbardziej czekam w nowym miesiącu na informacje co będzie ![]()
@SylwiaMK byly maluszki, była mama to albo nowosci typu te reczniki i nakladki na toalete albo coś pod starsze dzieciaczki
Ja właśnie totalnie nie mam pomyslyu co może być ale faktycznie coś dla starszaków może być teraz. Ciekawe czy już w poniedziałek się dowiemy ![]()
A ja myślę że może coś do RD jakieś bidony czy talerzyki z misiem , albo majtki te nowe ?
Może właśnie coś dla starszych dzieciaczków, niedawno były te piękne bidony jako nowość dla większych maluszków, więc może coś tego typu ![]()
Ale też niecierpliwie czekam na informacje co to będzie ![]()
A może jakieś zabawki dla maluszków ? ![]()
Fajnie by było myślę że w poniedziałek jeszcze nie powiedzą, ale może we wtorek
No ja myślę że jutro , chyba że ze względu na długi weekend zrobią to we wtorek
Ja obstawiam jakiś fakny zestawik do RD
albo zabawki chociaż zabawki by nie dotarły na 1 czerwca więc może zabawki w czerwcu jako, że miesiąc z dniem dziecka ![]()
I RD i zabawki byłyby moim zdaniem fajne
pewnie nas zaskoczą czymś o czym nawet nie pomyślałyśmy
Ja bym się ucieszyła jakby były maty
wiem , że kiedyś były ale nie za moich czasów
oni zawsze nas zaskakują
i jestem tego bardzo ciekawa co będzie tym razem ![]()
@Wesola95 ooo takk to byby ideolo ![]()
![]()
szczególnie pod nadchodzące rozszerzanie diety akurat na czasie