Dołącz do Mam Testerek! (marzec 2026)

No jakościowo nie powalały. Ale to były no name tylko kupione w Rosmann . Je wiem jakie te będą … z chcecie bym je przetestowała :smiling_face:

O te do przewijania to ja mam non stop. Większy rozmiar używam na łóżko. Mniejszy w pokojach na podłodze, bo moja strasznie ulewała, więc nasz dom wyglądał trochę jak w przypadku kiedy masz szczeniaka :laughing:

A ja zapytam o to ulewanie- kiedy minęło? Bo ja mialam nadzieję że tak w miarę szybko minie… ale zaczynamy 4 miesiąc i dalej ulewamy.

@Kalusia161 moj jeden przestal ulewac /zwracac po ponad roku a drugi po zmianach mleka mocno ograniczyl i póki co ma 4.5 miesiaca ulewa malo co i jest na alergicznym i moim

A dużo tego ulewania jest? Może warto akonsultowac to z pediatrą bo synek bardzo mało ulewał

Skonsuktowane. Dlatego mamy zageszczacz. Ulewa mniej niz ulewala. Ale jednak dalej są dni że sporo i kilka razy się przebieramy.
Nie ma na ten moment zaparc po zageszczaczu wiec na noc.i jqk wychodzjnh gdzieś tp dajeny.
Karmie juz rylko mm. Pediatra sugerowała zeby nie zmieniac mm jak.zaakceptowala. Ulewa ale przybiera na wadze

A i Ciebie młoda dalej ulewa? Pomimo już RD? Ciekawe z czego to wynika bo ten zwieracz przełyku już pewnie poprawnie działa …. Przynajmniej powinien

Biedny :frowning: synek jak był na mleku Nan HA to trochę ulewał, ale nie było to jakiś tragiczne. Ale zmiana mleka pomogła i już w ogóle nie ulewa - ale mamy mleko na receptę by wyszła też alergia na BMK.

Edit: Doczytałam jeszcze w innym wątku że też macie problemy skórne, a nie ma czasami alergii na BMK? U nas właśnie tak to się objawiało, problemy skórne (AZS i ŁZS), ulewanie po nan Ha, dodatkowo jeszcze śluz z kupce

No cóż w większości przypadków moja około 6 mż, chociaż ulewanie może występować i do roku.

@Mamuska357 tak ulewa, nie aż tak bardzo, ale. Nawet po posiłkach, tylko tutaj jest magiczne ale. Jak mam dzień, że dużo rzeczy załatwiamy i jesteśmy w ruchu to nie ulewa, ulewa jak jesteśmy w domu, bo ona jeszcze nie czworakuje, kombinuje, ale nie czworakuje, za to pełza jak szalona a technicznie ona tak skacze, że naciska na brzuch i…

gastro dziecięcy mowil ze jak naciska na brzuch to jest to normalne ze cos zwróci i czasem zwieracze potrzebuja więcej czasu bu dojrzec… a ulewania zwroty bywaja szczególnie jak szybko po jedzeniu idzie na brzuch

Właśnie to samo miałam na konsultacji i powiedział abyśmy poczekali aż zacznie raczkować i siadać. Dlatego mówię jest lepiej bo np. wczoraj nie było żadnej ulewki a dzisiaj już dwie.

u nas bylo nasilanie tez przy wychodzeniu zębów bo zwiększona ilość sliny i przy produktaach alergizujących i probach prowokacyjnych z nabialem

Problemy skórne ma Synek :slight_smile: juz 2.5 roku. Ale on ani razu Nam nie ulał.:stuck_out_tongue: Byl na tym samym mm co córeczka teraz.
A córeczka ukewac zaczela już w szpitalu. Dokarmiana byla benikiem i bebilonem (co mieli) i po wszystkim ulewała

No to u nas ulewanie było na mleku Bebilon i Bebiko potem sugestia była że bmk więc Bebilon syneo i po nim ulewała najwięcej, przeszliśmy na kozie na które najlepiej reagowała i dodawaliśmy zagęszczacz

To moja ma pół roku i nadal ulewa , może jakby mniej ale ulewa

1 polubienie

My na Hiipie zayklym. Dopóki przygiera na wadze. Nie płacze przez to ulewanie - musimy czekac az minje.
Nawet u osteopaty bylismy 2 razy.

1 polubienie

my mieliśmy hipp jako pierwsze i bole brzucha straszne mial

Czyli moze sie okazać że codzienne pranie i lilion pieluszek jeszcze dlugo Nam bedzie towarzyszyć

@MamusiaNM u Nas jest ok. Brak bólów brzuszka /zaprac itp. Przerabialiśmy to z synkiem wiec wiem jaknto jest. Z Nim byl bebilon i hipp comfort… a ostatecznie ten najzwyklejszy.hipp okazal się najlepszy i problem zaparac zniknal

1 polubienie

A coś osteopata stwierdził? Ostatnio widziałam rolkę na Ig osteopaty&fizjo która mówiła że często probleny z brzuszkiem wynikają z nieprawidłowego napięcia/asymetrii lub nawet rozejścia mięśni

Aaaa no to masz rozwiązanie zagadki :upside_down_face: w domu ulewa bo skacząc naciska na brzuch i automatycznie ulewa. A jak jesteś z nią w aucie i leży na pleckach to nie ulewa l. Moj synek jak po zjedzeniu kładzie się annexing albo schodzi z łóżka i naciska na brzuch to też mu się zdarza ulać …. To normalne. Faktycznie jak siądzie lub zacznie czworakowac to powinno się to wyciszyć.