Fiu fiu może moja dzidzia w końcu przestała miec ataki paniki przy tym urządzeniu , bo katarek i odkurzacz to dramat
Czy Wy drogie mamy uważacie, że trzymając na siłę dziecko , gdy placze rzuca sie wyrywa a chcecie odciagnać gluty przy chorobie to jest przemoc nad dzieckiem ? Jestem baaardzo ciekawa Waszego zdania .
No przemocą bym tego nie nazwała bo żadna z nas nie chce zaszkodzić swojemu dziecku odciąganiem kataru ani nie wyrządza krzywdy, ale rozumiem o co Ci chodzi. Nieraz aż mi przykro że muszę synka trzymać, a on biedaczek nie wie dlaczego mama mu tak robi i wyrywa się No ale chciał nie chciał musimy oczyscic dzieciom nosek. Ja mieszkam w bloku i wiem ze za każdym razem słychać te okropne krzyki to nieraz aż na koniec mówię „no i widzisz? Nosek już masz czysty” żeby jakiś sąsiad który akurat idzie klatką wiedział o co chodzi
Bardzo chętnie przetestuje elektroniczny aspirator do nosa, właśnie planowałam kupić jakiś. A jeśli chodzi i chusteczki - to używam ich ponad 3 m-cy i jestem bardzo zadowolona. Mam ich cały zapas
Ciekawe jak dziala ten aspirator . Duzo znajomych poleca ten do odkurzacza, ale mnie osobiscie przeraża. Moj Mauszek mial raz katar i zwyklym aspiratorem to byla masakra … moze takim byłoby łatwiej
@MamaSloneczka ja nie uważam tego za przemoc, po prostu czasem dziecko nie do końca współpracuje a wiadomo że całym sercem chcemy pomóc, tym bardziej jak słyszymy że dusi się przez te zalegające glutki, także czasem nie ma wyjścia ja też z moim Maluszkiem nieraz “walczę” żeby odciągnąć bo jednego dnia całkiem ok, a innego tak się wierci i wyrywa, że muszę podtrzymać np rękę, bo inaczej nie jestem w stanie mu pomóc
Nie kochana tego nie mozna nazwac przemoca . Przeciez kierujemy sie przedewszytskim dobrem dziecka. Tak samo jak chodzenie na szczepienia, tez nie jest to przyjemne , ale jednak w trosce o naszych najmlodszych trzeba zaliczyc i te mniej przyjemne sprawy . Fajne jest to , i w ogole meeega mnie to jara , ze ten nowy aspirator ma melodyjki i to az 10 ! Moja mala jest fanka glosnych zabawek i kazdego rodzaju grajacych , szeleszczacych , pipczacych przedmiotów. Wiec moze i u innych mam te melodyjki to bedzie wybawienie
Ło kurczaki ale fajny sprzęcior się szykuje,a już zdążyłam kupić aspirator z poprzednich testów ale testowałam na starszaku i się super sprawdza w nocy:+1:t2:no i te chusteczki rewelacja! Synek je uwielbia bo się nie rozrywają przy wydmuchiwaniu noska i też używamy do innych rzeczy natomiast ten aspirator mógłby być idealny dla mojego przyszłego noworodka , który smarkac w chusteczke jeszcze nie będzie, więc sprzęt do testów jak znalazł dziękujemy Canpol za takie cudeńka
Nie, rodzic robi to żeby pomóc dziecku ale z boku jak się na to patrzy to czasem faktycznie można stwierdzić, że dziecku dzieje się krzywda - ale to wsyztsko do czasu, do czasu kiedy sami nie mamy dziecka i sami nie musimy mu odciągnąć glutów
Większą krzywdę robisz jak tego nie zrobisz i nie odciągniesz bo to potem masz nockę z głowy bo dziecko nie śpi, nie oddycha i męczy się jeszcze bardziej niż podczas minuty pracy z aspiratore
No tak samo jak pobieranie krwi…. Dziecko krzyczy jakby opętane było no ale wiadomo, że trzeba sprawdzić bo inaczej nie ma możliwości. Serce boli ale jednak wszystko robimy dla dobra tych mauszków
Jejku ja pamietam jak bylam z synem i przyszla Pani z mezem i tez synem i wzieki tego malego do gabinetu zab go bolał, tak plakał krzyczał zabierzcie mnie stad ojciec lo 2 min wyszedł i mowi to nie dla mnie tez maly uciekl z gabinetu , mama byla taka zła , mowila ze go tu zostawi, ze policja go zabierze jak nie da zrobic ząbka masakra az mi go bylo szkoda
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.