Domowe sposoby na łagodzenie infekcji intymnych

Aa to pierwsze słyszę

Dlatego ja jak cham, nie witam sie i nie zegnam :joy:

Dobrze wiedzieć , nie wiedziałam o tym :smiley:

Podpowiem coś z doświadczenia mojej siostry, która ma straszne, przewlekłe problemy w tym zakresie.

W czasie zaostrzenia objawów stosuje Ginexid (tak to ta pianka, którą polecają po porodzie). Podobno genialnie się sprawdza i łagodzi objawy chociaż na chwile. Z tego co mi mówiła, to w jej przypadku nawet w poczatkowej fazie, regularne stosowanie potrafi zdusic infekcje w zarodku. Dodatkowo przyjmuje probiotyk dopochwowy Lanctovaginal. Warto o niego podpytać lekarza.

Od siebie dodam, że napewno w takich sytuacjach istotna jest dieta i wspieranie flory bakteryjnej. Ja niestety miałam tendencje do infekcji po antybiotykach więc aktualnie staram się trzymać od nich z daleka.

1 polubienie

Właśnie ten probiotyk muszę sobie kupić :slight_smile:

Ja ten dopochwowy stosowałam przy antybiotykoterapii i jest fajny. Warto też brać Laktinova mama który wspiera właśnie florę bakteryjną jelit i warto go brać w ciąży i podczas karmienia piersią.

1 polubienie

My ten z mediderm używamy do kąpieli synka :blush: również polecam :blush:

Ja używam płyn albo że do kąpieli ten

My też ten :slight_smile: właśnie wczoraj zamówiłam 2 xd

A używałyście ten płyn odrazu przy pierwszej kąpieli czy dopiero później ?

1 polubienie

Ja kupiłam żel do kąpieli ale położna środowiskowa mi powiedziała że jest plyn który się wlewa do wody do wanienki i wystarczy w nim umyć dziecko więc zamówiłam o stosuje od początku.

Ja od pierwszej :wink: to jest super, bo od razu nawilża :wink: