Drugie dziecko?

Mi bardziej pomagal bio oil używałam też palmers to nie bardzo mi podszedl.Ale to zalezy od typu skory mojej znajomej pomagalal bardziej palmers.
Bio oil jest to że jest tlusty i sie wkurzalam bo bylam tlusta i ubrania tez a palmers to krem i sie zaraz wchlania do skory.

Aniamamaali w ciaży używałam Bio oil i nie miałam żadnych rozstępów, najważniejsze aby skóra była dobrze nawilżona i nie dopuścić do jej przesuszenia. Wiadomo jak już ktoś ma tendencję, też z kwestii genów to będzie trudniej ale mimo wszystko trzeba tą skórę nawilżać. Mimo że używałam tego olejku to też posiłkowałam się balsamem. Musisz sobie wypróbować, bo nie każdemu podpasuje.

Aniamamaali aha a to nie ma się co spieszyć ale 7tydz. Liczysz od zapłodnienia czy od ostatniej miesiączki? Ja liczyłam od ostatniej miesiączki i obliczylam ze pierwszą wizyte u ginekologa bede miala w 7tyg i ze będzie juz serduszko bllo, a tu dziwne lekarz cos dlugo robil mi to usg zanim powiedział ze tak to jednak ciaza i zaczal cos pisac i nic nie mowil a jak zapytalam go czy serduszko bije to zaczął sie śmiać i powiedział ze za wczensiej wiec zapytalam go to w jakim tygodniu jestem a on ze w 6… Ale nic dokladnie i wiecej…wiec dziwne to wszystko mam nadzieje ze serduszko tym razem bedzie bilo i bedzie wszystko w porzadku a wizyta juz w w wtorek…

Liczyłam od ostatniej miesiączki, zadzwoniłam do ginekologa i zarejestrowali mnie na ten termin, bo zazwyczaj tak przyjmują u nas w 7-8 tyg od ostatniej miesiączki.

Ewciaos14 i koniecznie daj znać jak tam po wizycie, będę trzymać kciuki żeby było dobrze.
Ja w pierwszej ciąży byłam na pierwszej wizycie w 8 tc i też nie bbyło serdyszka słychać ale potem w 11 czy 12 miałam następną i już było dzidzię widać i serduszko słuchaliśmy

Aniamamali to fajnie w tej przychodni robia ze pytaja o ostatnia miesiączke i obliczaja i zapisuja na wizyte na 7-8tydz. Tak w sumie najlepiej, bo mozna uslyszec już serduszko , trochę sie przestraszylam, jeszcze lekarz obliczyl mi ze jestem w 6tyg a ja od ostatniej miesiaczki obliczylam ze jestem w 7tyg a on mi powiedział z jestem w 6 i ze serduszko jeszcZe nie widac i słuchac.a przy synku bylam w 7tug i serduszko juz było widac.także dzieki za pocieszenie ze u Ciebie bylo dop widac w 8tyg. Mam.nadzieje ze jutro zobacze serduszko i na pewno dam znac :wink: Aniamamaali to może jestesmy w podobnym tygodniu;-)

Ewciaos14 wydaje mi się, że nie ma co do tego reguły, czasem owulacja się przesuwa, bo zależy czy ktoś ma regularne miesiączki itd Nieraz po prostu lekarz nie widzi dokładnie i może się pomylić, a licz że nawet o jeden dzień może być już różnica, bo np 6 dni to tydzień a 8 dzień liczy się już jako drugi tydzień, fakt, początek ale jednak drugi. Może i u Ciebie tak jest, że różnica kilku dni i dlatego nie było serduszka, choć wydaje Ci się że powinno być, więc nie martw się na zapas.

Ewcia według moich obliczeń od owulacji Bylam w 7 tygodniu a lekarz mi powiedzial ze jestem w 6.
Daj znac jak po wizycie u lekarza.Nie martw sie napewno wszystko będzie dobrze :slight_smile:

Może nie mam jeszcze drugiego dziecka ale myślę ,że każda ciąża może być inna… może nie bedzie aż tak źle. I to wasza decyzja:)

Juz po wizycie u ginekologa i okazalo sie ze ze ja doborze obliczylam ze bylam w 7tyg lekarz zle powiedział a w kartotece tez mial wpisane 7tydzien i ze na 7tydz serduszka nie było dziwne…ale najważniejsze ze teraz byłam w 9tyg. I widziałam jak serduszko bije;-) i dzieciątko rosnie i póki co jest dobrze i mam nadzieję ze będzie dobrze…a dzisiaj od 6rano do 18bolala mnie głowa i za kazdym jakims ruchem tak mi dziwnie pulsowalo w głowie i dop za chwile przechodzilo, jak usiadłam i za chwile wstałam to znow to samo i tak az do teraz, mam nadzieję ze nic zlego…i jutro juz bedzie dobrze. I wkurza mnie tez to ze czuję sie glodna ale na nic nie mam ochoty do jedzenia i malo co jem…masakra…ale nie mogę na siłę;-( mzoe w końcu nabiore apetytu chociasz w drugim trymestrze.

Ewciaos14 cieszę się że wszystko dobrze po wizycie. Mam nadzieje ze jesteś juz spokojniejsza :slight_smile:
Ja ostatnio tez mam takie bole glowy… ostatnio dwa dni pod rzad mnie bolała az ciężko bylo wytrzymać.
Przyznam szczerze że chętnie bym sie zamienila z Twoim apetytem, bo ja to ciagle mogłabym jeść…

Ewcia fajnie ze wszystko dobrze i maluszek rośnie:) Na poczatku ciazy przeważnie czujemy sie źle i nie mamy ochoty na nic.Ale nie martw sie zaraz w drugim trymestrze nabierzesz apetyt i będziesz chciala jesc cały czas :wink:

Ewciaos14 widzisz a tak się martwiłaś, super że mogłaś już usłyszeć serduszko:) Teraz to myśl pozytywnie, będzie na pewno wszystko dobrze. Z apetytem to u każdego zawsze jest inaczej. Jeśli nie masz ochoty tak jeść to staraj się jeść często ale w mniejszych porcjach, ale nic na siłę.
Aniamamaali to u mnie było podobnie, gdzieś około drugiego miesiąca tak wzrósł mi apetyt, że mogłabym pochłonąć lodówkę:) tyle dobrze, że byłam często poza domem;)

Ania zobaczysz jak te tygodnie szybko polecą, jeszcze niedawno robiłam test, a tu już na półmetku prawie jestem :slight_smile: Ja też od początku liczyłam od ostatniej miesiączki, choć jestem w stanie określić moment zapłodnienia, no ale tak liczą lekarze i położne.
Ewcia mój pierwszy trymestr wyglądał identycznie, Druga ciąża pod tym względem mocno dała mi popalić. Na szczęście przetrwałam i wszystko minęło :slight_smile:
Bóle głowy w pierwszym trymestrze dokuczały mi bardzo, teraz nieco mniej, ale nie najlepiej, wczoraj bolała mnie cały dzień. Niestety pogoda też nas nie rozpieszcza, więc co się dziwić…

Silver oj chvialabym miec taki apetyt;-) moze w koncu by mi sie cos przytylo;-) przy sumku synku cala ciaza to tak mialam maly apetyt a raczej bardziej odczuwalam głód a apetetu nie mialam…moze w tej ciazy będzie inaczej, ale puki co pierwszy trynestr jest bez apetytu;-(… Madzia mam nadzieję ze mina mi te bole głowy jak zacznę drugi trymest ale nie mam az takich bolow glowy więc mam nadzieje ze juz nie bede miala.

Maddziaa zdaje sobie sprawe, że szybko mi zleci. Patrząc na Alę juz widze jak ucieka ten czas. Przed chwila krzyczalam a porodówce a dzis to maleństwo zasuwa za mną po całym mieszkaniu, zaczyna wstawać i chodzić za rączki…

Czas strasznie szybko leci.Pamiętam jak niedawno synek byl taki malutki i byłam w ciazy z drugim a juz malutka ma 6,5 miesiąca.Czasami to wierzyc mi sie nie chce ze mam juz dwójkę dzieci :slight_smile:
Ewcia w pierwszym trymestrze tez nie mialam apetytu na jedzenie ale później to nadrobilam :wink: Jesli chodzi o bol glowy to tez moze zależy od pogody i cisnienie jest inne.Myślę ze szybko minie i w drugim trymestrze będziesz juz czula sie lepiej .

Aniamamali niestety tak czas szybko leci…ze najbardziej widać wlansie po dzieciach…ja tez pamietam stres przed cc i ten moment przyjścia ja świat mojego pierwszego dziecka…wspaniale uczucie…nosic synka pod sercem a puzniej juz miec go przy sobie…wspaniale uczucie…a juz spodziewam sie drogiego dzieciątka a synek ma.4latka…tak ze ten czas nietsety leci.Agusia6 w takim.razie mam nadzieje , ze i ja nadrobie i nabiore jeszcze apetytu :wink: i oby tak bylo;-)

Oj tak uczucie niesamowite.Ja juz tęsknie za tym momentem gdy bylam w ciazy i maleństwo sie ruszało w brzuszku <3 Cudowne uczucie.Tak to szybko przeleciało aż za szybko ten czas leci.
Ewcia nabierzesz apetyt napewno poczatki zawsze najgorsze.

Ja juz nie moge sie doczekac, az zaczne odczuwać pierwsze ruchy maluszka… te delikatne muśnięcia… Ewciaos14 jak się czujesz? Ja mam straszne mdłości… nie wymiotuje ale po każdym posiłku czuje jak wszystko cofa się do gardla