Anisss u nas było dokładnie to samo chlustanie i fontanny po karmieniu piersią okazało się że syn ma alergię pokarmową i refluks żołądkowy
Różnie to bywa, jak dziecko ma refluks to i fontanna może być nawet po zjedzeniu małej ilości
u mnie córka tak miała ze potrafiła wszystko zalewać
Mój potrafił zalać łóżeczko jak puścił fontannę to nas nie raz wystraszył bałam się wiele razy że się zakrztusi
paula tak jest najgorzej ja miałam takei silne ulania ze starszą;( najgorzej zę zjadła potem poszła spać a ulać potrafiło sie podczas snu po godzinie od jedzenia;(
z meżem pilnowaliśmy aby leżała na boczku zawsze bo jednak bezpieczniej zawsze pod plecki robiłam rulonik z kocyka czy kołderki aby sie nie przekręciła, najgorzej bywało właśnie w nocy kiedy zapada sie tym głębszym snem
to u mnie tak był z córką. Z synkiem tylko kilka razy si tak trafiło teraz jest spokój
U nas na szczęście 2 jka bez ulewań ale znajomych sooro dzieci ulewa jest to strasznie męczące i dla mamy i dla malucha
U nas tez bez ulegania
Tyle piszecie teraz non stop dziewczyny ze dzieci tak ulewaja u nas córka nie ulewala mam nadzieję że z synem będzie tak samo bo to okropnie męczące jest zarówno dla rodzica jak i dla dziecka
Strasznie męczące, szczególnie jak mamy gdzieś wyjść a mała uleje i muszę ją od nowa przebierać. Córcia potrafi ulać jeszcze 2 godziny po jedzeniu. Bardzo dużo się jej ulewa, kiedyś jak luchnęła to byłam mokra ja, ona i jeszcze ściana. Ale nie ma refliksu.
Paula to może spróbuj ją karmić troche mniej a cześciej skoro tak dużo ulewa? w sensie żeby nie jadła tak dużo za jednym razem.
Oj tak pamiętam, że i u nas były takie akcje a córka jadła na prawdę malutko
a odbija po karmieniu? no trzeba szukac przyczyny bo to raczej nie jest normalne jak z dziecka az taka fontanna leci. lekkie ulewanie jeszcze spoko ale wieksze ilosci to raczej jest zastanawiające.
Tez mam wrażenie że mnóstwo dzieci wśród znajomych ma ten problem
Władnie tez caly czas słyszę jak ktoś mówi ze mu dziecko ulewa
Paula porozmawiaj z lekarzem o tym moze ma jakies objawy alergii albo nie wystarczajaco rozwiniety układ pokarmowy, u nas takie ulania ustapiły wraz ze zmianą mleka.
Według mnie najlepsze rozwiązanie to isc do lekarza może coś przepisze żeby dziecko nie ulewalo albo coś zmieni często właśnie w takim przypadku zmieniają albo mleko albo jest ważne żeby było one bardziej gęste bo wtedy dziecko tak nie chlusta
najlepiej w takim przypadku doradzi lekarz
Dokładnie tak jeśli czegoś nie jesteśmy pewni na sto procent warto skonsultować nawet drobnostki z lekarzem który ma doświadczenie w tej dziedzinie i może nam pomóc w jakiś sposób albo coś poradzić
Tez jestem tego samego zdania