Duży przyrost masy ciała przy karmieniu piersią

Dlatego u nas powinny być dofinansowania na takie badania bo kobiety starają się nie raz latami o dzieci i płacą za to grube pieniądze a w innych krajach niektóre badania są po prostu refundowane 

nas też powinny być refundowane 

no czasami ludzie starają sie latami i niestety bez skutku. a jedni mają dzieci bez opamiętania ze nie potrafią ich wychować albo oddają do domów dziecka, to jest straszne 

Często tak jest jak już ludzie przestają się starać to nagle okazuje się.ze test pokazuje 2 kreski. U mnie córka ma sporo ubranek po siostrze starszej o 6 lat�

Myślę że kiedyś będą takie rzeczy refundowane może nasze dzieci będą z nich korzystać chodź oby nie musiały :)

No właśnie najczęściej tak jest że jak ludzie totalnie odpuszczają i przestają się starać to jednak natura robi niespodziankę

Ja sama starałam się o 1 dziecko 4 lata i niestety wszytsko trzeba było samemu opłacać i załatwiać prywatnie. Niestety nie było pomocy że strony państwa 

Mam nadzieję że kiedys będą takie czasy że takie rzeczy będą refundowane przynajmniej w jakimś stopniu i będzie nas stać na cokolwiek bo póki co kobiety muszą naprawdę nie raz płacić ciężkie pieniądze by mieć potomstwo 

dokładnie to powinno być refundowane jeśli Państwo tak walczy aby rodziło się więcej dzieci, a jest coraz więcej par które mimo starań nie mogą mieć 

Też jestem tego zdania bo pary które nie mogą mieć dzieci bardzo dużo pieniędzy wydają na badania i ewentualne leczenie a nie każdy może sobie na takie pozwolić dlatego chociaż po części powinno być to refundowane 

Oczywiście że powinno być refundowane a żyjemy w Państwie gdzie mam wrażenie zamiast namawiać do in vitro jeszcze się zniechęca 

oj tak  raczej nie są za in vitro raczej na pewno 

System finansowy państwa już jest nierentowny. Nie stać ich na połowę rzeczy do których dopłacają i taka jest prawda. Wszystko też nie może być refundowane niestety

Prawda jest taka że niektóre rzeczy mają refundację a czekamy na nią bardzo długi okres czasu bo okazuje się że akurat nie mają w tym momencie pieniędzy 

Właśnie to jest to wiele sie słyszy ze na invitro jest nagonka a przecież dla niektórych to jedyna szansa na posiadanie potomstwa

Niektórzy dzięki tej metodzie maja dzieci 

i nic niż in vitro by nie pomogło

Niestety pary które chcą mieć dzieci a im się już dłuższy czas nie udaje muszą zainwestować dość sporo pieniędzy bo wszelkie badania itp. są dość drogie....

Ja po dzisiejszej wypowiedzi Pana Kaczyńskiego nie mam więcej pytań. W takim kraju zyjac myślę że i. Vitro nigdy nie będzie wspierane. Skro zdaniem władzy kobiety nie chcą mieć dzieci bo są alkoholiczkami 

Też to słyszałam że będzie ciężko ogólnie u nas z dofinansowaniami na takie rzeczy bo rząd nasz nie wspiera kobiet :( przykre jest to że w naszym kraju kobiety nie mają wsparcia i dojrze muszą sobie radzić same to jeszcze są negowane na każdym kroku