Dwulatek przed pojawieniem się rodzeństwa

Mazia ja wiem ;) ale przy pierwszym dziecku miałam tak samo ;) i rzeczywiście urodziła się nie mała plus miała długie palce. Jest wysoka jak na swój wiek 

A tak.sie zapytam dziewczyny bo z tego względu też zmieniam ginekologa. Czy Wy dostajecie na każdej wizycie wymiary dziecka ? Właśnie kość udowa , brzuszek, głową itp ? Taki wydruk z USG ? Mój lekarz mi tego nie daje,jak się upomniałam to się oburzył i powiedział, że jestem pierwszą która tego chce. Oczywiście nie dostałam i był już niemiły dla mnie .

Mazia tak, dostawałam zawsze wydrukowana z aparatu od usg taka tabelkę z wymiarami i tak było pokazane jaki wymiar odpowiada jakiemu tygodniowi ciąży i który to centyl. 

Figa właśnie o to mi chodzi. I co nie było to problemem dla lekarza ? Bo widzisz u mnie oburzeniw,że chcę to kontrolować/wiedzieć. Aj ja to mam pehca do lekarzy jutro już trzeci...

Mazia a przypomnij czy Ty chodzić prywatnie czy na NFZ ? Bo ja na NFZ i mam robione USG co wizyte ale go nie dostaje. Tylko dostałam pierwsze i połówkowe jak na razie. Plus jak na prenatalne zostałam wysłane to tam są pomiary na nim 

Aneczka chodze prywatnie, do 10 tygodnia na NFZ i też nigdy nie dostałam USG. Prywatnie dostałam tylko na pierwszej wizycie i lekarz się starał. Potem z wizyty na wizytę byłam zawiedziona tym wszystkim tam. Może jestem wymagająca pod względem podejścia do pacjenta bo jestem. No,ale chłopa zabrać nie mogę chciałabym móc mu pokazać USG czy choćby wymiaru dziecka i wiedzieć czy jest wszystko ok. Czy czasem wymiarami nie jest za bardzo do przpdu co mi grozi przy cukrzycy

Mazia to ja nie wiem jak prywatnie czy dostaje się zawsze USG z pomiarami czy robią problem w tej kwestii nie pomogę bo ja akurat chodzę na NFZ

no ciekawe na nfz przyjaciółka dostawała, ale nie na każdej wizycie 

Mazią ja do tej pory dostałam na NFZ dwa USG jestem w 26 tygodniu ciąży. Plus właśnie z prenatalnych robionych na NFZ dostałam z wymiarami USG

Aneczka czyli tam na USG nie dają. No ja mam jedno z całej ciąży plus te z prenatalnych . No nic nie można mężowi poakzac. Dziś nowy ginekolog zobaczymy czy coś dostanę 

Mazia myślę że wszystko zależy od lekarza ale na NFZ przeważnie nie dają USG i robią 3 obowiązkowe. A ja mam co wizytę co prawda ale USG zostałam tylko z dwóch. W poprzedniej ciąży nie dostałam żadnego a USG miałam 3 zrobione 

Aneczka no tak na NFZ się trzymają tych wytycznych. Jestem po wizycie tu dostałam i USG i wydruk z wymiarami. Lekarz był w szoku,że tamten mi nie chciał dać bo on daje na każdej wizycie

Mazia może on wtedy nie zrobił takiego porównania i nie chciał się przyznać. Dla mojej Gin nie było to problemem, ja się nawet nie upominałam o to. 

Figa no właśnie nie wiem ja mu to mówiłam w trakcie USG,więc mógł to wydrukować jescze w sumie

Ja juz mam 3 wizyty za sobą na każdej dostaje i na prenatalnych oczywiście też . 

Ja juz mam 3 wizyty za sobą na każdej dostaje i na prenatalnych oczywiście też . 

Nati a nafz czy prywatnie ?

Tu jest zawsze różnica no choć u mnie była różnica i na prywatnych :-D

Mazia ale może robił tylko ze tak powiem dla siebie i nie kliknął tej funkcji. I może by musiał od początku robić żeby dać Ci te wymiary. Tak sobie gdybam :p

u nas byla zazdrosc, niestety moj blad nie umialam corki dopuscic do brata, widzialam tylko ze krzywde mogla mu zrobic, glupie niestety nie umialam sie przelamac teraz 2 i 5 na szczescie bawia sie razem w miare.

Figa a może sama nie wiem :-D

PattMazz no powiem Ci,że ja się też obawiam,że córka będzie chciała.malemu zrobić krzywde. Także rozumiem Ciebie chciałaś chronić drugie dziecko i robiłaś to co podpowiadał Ci instynkt :-)