Dwulatek przed pojawieniem się rodzeństwa

Mazia właśnie wszystko od lekarza zależy nie każdy trzyma się sztywno tych wytycznych 

pattmazz ja zrobiłąm to samo...i widze teraz ich stosunek do siebie...czesto sie kłócą,nie chca sie bawic ale jak sie któremus krzywda to jeden za drugim stanie i z tego sie ciesze...

Mazia no prywatnie prywatnie ☺

Doniwe to chyba często jest tak między dziećmi, że się kłócą, ale jak coś to by w ogień za sobą wskoczyły ! 

DoNiWe kto się czubi ten się lubi. Rodzeństwo często się kłóci czy bije ale to nie oznacza że się nie kochają 

Ja pamiętam jsk się z rodzeństwem viłam :d maskara. To chyba jest normalne :D 

Ja też się z siostrą lalam,ale zawsze się razem trzymalysmy :,-)

Bo to jest właśnie urok rodzeństwa, kłócisz się, bijesz a potem idzie jeden za drugim w ogień :) 

Oj chyba w każdym domu to było ja ze starszym bratem tez się lalam ☺ 

Także tak już to jest i mam nadzieję,że moje maluchy będą też ze sobą trzymały mimo wszystko,że to chłopak i dziewczyna

U mnie byla dosc duza roznica wieku - 8 lat wiec zaczelysmy sie dogadywac jak skonczylam 20 lat :) Wczesniej tylko mnie obijala :)

Kosiaszka87 aj to faktycznie spora różnica. Znam też osoby rok po roku co całe życie osobno,a właśnie na studiach dopiero były sobie bliższe 

Mazia często jest tak że każde z rodzeństwa ma swoje znajome i już rodzeństwo idzie w odstawkę. Bo tylko z nimi chcą spędzać czas 

KaeN różnie to bywa. My akurat z sisitar rok po roku zawsze razem się trzymalysmy i miałyśmy wspólnych znajomych

Ja kiedyś też bardziej dogadywalam się ze starszym bratem o 2 lata w tej chwili więcej czasu spędzamy z młodszym o 8 lat bratem ☺ może dlatego że starszy za granicą

Nati te zysk może być. Jednak ciężej jest jak się ludzie rzadko widują. Ja z moją siostrą się też rzadko widzę raz na pół roku teraz już bedzie dłużej 

Zauwazylam po znajomych ze roznica wieku w doroslym wieku nie ma znaczenia :) ALe na poczatku jest ciezko

Różnie jest. Ale rodzeństwo jaki by nie mieli kontakt to staną murem za sobą 

A ja z siostrą 6 lat młodsza to od zawsze razem, od małego ja wszędzie że sobą zabierałam, a teraz w ogóle tej różnicy wieku nie czujemy i mamy super kontakt. Z bratem starszym trochę gorzej. 

U nas każdy zawsze sobie pomoże na wzajem w ciężkich chwilach fajnie mieć tyle rodzeństwa dlatego nigdy bym nie chciała żeby moje dziecko było jedynakiem