Dziadek mróz czy Święty Mikołaj

Mama kosmita :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: a moja młodsza 7 mcy jak mnie widzi w ręczniku na glowie to dostaje ataku płaczu bo zapominam że sie boi i kręcę się czasem tak kolo niej :face_with_peeking_eye:

mi jak siostra ostatnio odwaliła brwi henną to dzieciaki się popłakały, bo widziały mnie jeszcze z nałożoną henną. po zmyciu dużo się nie różniło hehe

No i to rozumiem, a nie prowizorka jak za moich czasów :sweat_smile:
(Zdj. Poglądowe)

3 polubienia

To moja w tym wieku co twoja też tak miała :see_no_evil::rofl: musiałam zaraz rozpuścić włosy recznika bo był płacz :rofl:

Matko wtedy obi byli przerażający :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

@Patrycjaw25 ja szybko uciekałam jej z pola widzenia :sweat_smile::sweat_smile:

Ja mam takie zdjecie za dzieciaka :rofl: moze mikolaj nie byl az tak przerazajacy ale tak darlam japoteke ze dziwie sie , ze zdecydowali sie zrobic mi wtedy zdjecie :rofl: pamietam , ze wtedy spotkalismy po prostu na ulicy 2 mikolajow i sie uparli zebym miala z nimi fotke :rofl:

1 polubienie

O kurcze, straszny taki Mikołaj, chyba bym uciekała pędem jako dziecko :joy: a i teraz nie byłabym zachwycona tą postacią :stuck_out_tongue_winking_eye: :sweat_smile:

@asiam1 zupełnie nie dziwię się,.że był krzyk przy takich Mikołajach :stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye:

Przecież to trauma na całe życie zobaczyć takie coś :rofl:

Haha to moja przyjaciółka pokazywała mi zdjęcie z dzieciństwa jak też u jej rodziców w pracy był Mikołaj i ten Mikołaj był tak straszny że dziwię się że ona na tym zdjęciu się tak slodko uśmiechała :rofl: ja bym uciekała nawet na kolana bym mu nie usiadła :rofl:

U nas Mikołaj. Słyszałam, że na Ukrainie nazywa się go “Dziadek Mróz” :slight_smile:

Hahahahhaha dokładnie jak za starych czasów :rofl:

Też mam zdjęcie, jak siedzę rozwyta u pseudo Mikołaja na kolanach :rofl::rofl:

1 polubienie

Wiec my mamy elfa psotnika , nasi rodzice ryczace dzieci u pseudo mikolajow :rofl: piekna tradycja :sweat_smile:

1 polubienie

ja też takie mam zdjęcie hehe…

1 polubienie

Moja mama ma zdjęcie z tego typu Mikołajem, tragedia :laughing: pytałam się czy się nie bała to mówiła że nie, dla nich wtedy to było takie wow :grinning:

Tylko Święty Mikołaj:)

I nas chyba właśnie za czasow dzieciaka taki był Mikołaj :face_with_peeking_eye: więc zdjęcia mamy genialne z nim :joy:

Święty Mikołaj :mx_claus: ale coraz mniej dzieci wierzy

Jasne! A większosc tych zdjec z płaczącymi dziecmi :rofl::rofl: ale w sumie to dzieci też sie boją tego naszego mikołaja :sweat_smile: a nie wyglada tak strasznie

Myślę, że to nie jest kwestia wiary dzieci, tylko podejścia rodziców. Coraz częściej niestety ludzie są zabiegani i nie chce im się wymyślać, szukać stroju, zostawiać marchewek, czy ciastek dla Mikołaja i reniferów

1 polubienie