Dzielenie się mlekiem

Nie mogliby sobie pozwolić robić to tak o jednak muszą to weryfikować

1 polubienie

Mi się wydaje że oni toć hyba jakoś badają , bo no nie wiadomo są matki które palą i wgl i takie mleko to jest napewno gorsze itp

Tak. Jestem z nimi w kontakcie. Najpierw jest ankieta kwalifikacyjna do wypełnienia i jeśli tam wszystko jest ok, to biorą mamę na badania i wizytę stacjonarną i dopiero decydują czy mleko od tej mamy będzie ok czy nie

Dziewczyny chcę się pochwalić że jutro oddaję pierwszą partię butelek do banku mleka :smiling_face_with_three_hearts: tydzień temu dostałam potwierdzenie że mogę oddawać i tego samego dnia pani mi przywiozła laktator i buteleczki :muscle: Dziś właśnie zamroziłam jedenastą butelkę :see_no_evil: niektóre mniej pełne z niektóre bardziej oczywiście ale przynajmniej wiem że to się przyda, bo ten cały zapas co mam i tak dla mojej córeczki to nie wiem czy zdążymy zużyć :joy: teraz już nic dla niej nie odciągam a tylko rozmrażam

8 polubień

Ooo ale Super! :smiling_face_with_three_hearts: Możesz być z siebie dumna. To piękny gest i na pewno pomoże wielu dzieciaczkom :face_holding_back_tears::smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Super! Gratulacje! Na bank dużo dobrego dla bobasów zrobiłas :heart: podziwiam

A takie rozmrożone np z paru tygodni do tyłu gdy corka dalej rośnie to ma te same skladniki odżywcze? Chodzi o to, czy dla dziecka nie jest lepsze takie bieżące gdzie ciało przystosowuje się do zapotrzebowania bobasa? :baby:

1 polubienie

Generalnie jest, ja z założenia karmię piersią wyłącznie. Rozmrażać będę tylko na sytuacje butelkowe kiedy muszę gdzieś wyjść :smiling_face:

1 polubienie

Aaaa no to super, że tak :heart: Bardzo podziwiam za pomysł z podzieleniem sie mleka :smiling_face:

1 polubienie

Super sprawa ! Niech trafią do maluchów które potrzebują :slight_smile:

Gratulacje :grin: jakiś specjalny super hiper laktator dostałaś tak z ciekawości?

1 polubienie

Mam wypożyczony szpitalny Medela. Podobno super hiper, ja nie jestem zachwycona :rofl:

super, gratulacje <3 powiedz mi jak planujesz sobie odciąganie, bo mi średnio idzie przy karmieniu piersią :frowning:

Wiesz co, ja w sumie nie planuję za bardzo. W ciągu dnia nie mam za bardzo czasu bo moja córka wymaga dużo uwagi i karmię po prostu na żądanie. Najczęściej po nocy mam nadmiar w piersiach i odciągam ten nadmiar z rana jak mała jeszcze śpi (czasem na wieczór jeśli jest taka sytuacja).
Jak była w szpitalu i nie chciała jeść z piersi to po prostu na każdej drzemce - laktator. Wtedy miałam na następne karmienie, ale pierwsze co to i tak próbowałam przystawiać do piersi.

1 polubienie

Super że się udało. I jak wygląda procedura? Jakieś badania robiłaś ?

Tak, najpierw jest ankieta mailowo, która ma takie najważniejsze kwestie i weryfikację czy w ogóle jest co dalej badać. Potem jest spotkanie w UCK (u nas w Gdańsku to tam jest bank mleka). Na tym spotkaniu na nowo ankieta, ale już szersza, badania krwi i posiew próbki mleka odciągniętego na miejscu.
Po kilku dniach są wyniki i wtedy dostaje się butelki na mleko. W moim przypadku też wypożyczony laktator :slight_smile:

No to pięknie. Jak je ze się udało. Takiego mleczka nigdy za wiele. Maluszka się przyda w szpitalu. W sumie ta procedura widzę że nie jest jakaś skomplikowana. Fajnie

1 polubienie

No nie, jak już nam się udało wreszcie zgrać to poszło sprawnie :smiling_face:

1 polubienie

Suuuper, że się udało! :star_struck::star_struck: Na pewno wiele maluszków skorzysta z Twojego pięknego gestu :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears: :heart_eyes:

1 polubienie

okay, czyli spontan :smiley: ja tez własne ciężko z czasem a chciałabym zacząć robić mleczne zapasy

1 polubienie

To najbardziej mi właśnie działało po nocy, bo w nocy mała je jednak mniej i tego mleka w piersiach zostaje więcej. Wstawałam przed nią, po 10-15 minut na pierś i już jakiś zapas jest :smiling_face: