@BeataSt pozytywne zazdro
u mnie mleczka jakoś na styk, nie ma szans na zrobienie zapasów ![]()
Mogę się podzielić ![]()
nie wiem czy ktoś już to pisał, ale podobno można w niektórych szpitalach oddać swoje mleko do takiego banku mleka dla matek, które maja problemy z laktacja - nie zagłębiałam tematu, ale jak ma się mega zapasy i pełny zamrażalnik to może warto poczytać i zrobić cos dobrego ![]()
Tak ja w samym wątku o tym pisałam
niestety to nie takie proste i przyjmą dopiero mleko po tym jak ja przejdę pozytywnie badania. I to mleko odciągnięte po tej weryfikacji - zapasów wcześniejszych nie.
Tak, ja o tym pisałam wyżej ale to trzeba pewnie badania przejść jakies
Też w takich pojemnikach trzymałam swoje mleko , fajnie się w nich przechowuje .
A łatwo potem podgrzać? Bo woreczki są bardzo wygodne do podgrzewania też dlatego że są miękkie i można je powyginać
Szkoda że są takie utrudnienia bo myślę że takie mleczko przydałoby się na oddziałach dla wcześniaków…. Sama pamiętam jak moja córka się urodziła jako Wcześniak i panie prosiły żeby chociaż ściągać strzykaweczkę a miałam problemy z laktacją…… ![]()
aaa ok, ja po prostu usłyszałam temat od położnej ale nie zagłębiałam się
Też się trochę dziwię ale z drugiej strony jeśli ma być to wsparciem dla tych malców to może faktycznie bezpieczniej dać przebadane niż zaszkodzić ![]()
Jeju ja też to rozważałam jednak logistycznie mi się to nie spinało
Dokladnie tak.
Oni tez musza.miec pewność przed podaniem że z meleczkiem na pewno jest wszystko w.porzadku.
Która matka nie chce wiedzieć przed podaniem mleka obcej osoby czy jest w porządku bo jednak ty wiesz co jesz i wgl
bardzo dobrze że to tak sprawdzają
W banku mleka to nie dość że najpierw mamę badają to mleko potem pasteryzują więc na pewno jest bezpieczne ![]()
No wlansie , i co by było gdyby nie było takich procedur
W szpitalu jak najbardziej się zgadzam, szczególnie że to mleko idzie do dzieci “potrzebujących” więc na pewno musi być podwójnie bezpieczne.
W innych sytuacjach, uważam że korzystanie z mleka innej mamy nie jest niebezpieczne jeśli ta mama zachowuje zdrowy styl życia ![]()
Też uważam że to nie jest niebezpieczne a wręcz super inicjatywa, tylko mówię że dobrze że jest tak rygorystycznie sprawdzane bo nie wiem od jakiej mamy idzie do mleko ![]()
Niby tak ale ja raczej bym nie zdecydowała się dawać mojemu dziecku mleka od innej mamy. Nawet jakby to była moja koleżanka czy siostra. Nigdy do końca nie wiadomo jak to mleko jest odciągane, przechowywane i jak ta osoba o siebie dba. Już pomijam fakt że mleko mamy jest dopasowane składem do dziecka i jego wieku.
Rozumiem Twój punkt widzenia, jest to w pewien sposób niecodzienne ale jednak to nadal mleko
jakbyś potrzebowała ludzkiego mleka dla dziecka pewnie inaczej byś spojrzała, a może i byś sama zrobiła pasteryzację byle skorzystać ![]()
Mimo wszystko tylko się cieszyć że nie jest Ci to potrzebne ![]()
To jest mój punkt widzenia. Jakbym sama nie miała to przeszłabym na mm. Kiedyś jak był problem z mm to pewnie tak się robiło ale w obecnych czasach gdzie jest dostępne i jest naprawdę duży wybór to po takie bym sięgnęła